اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

گران‌کردن کالاها راه پرهزینه برای دولت

گران‌کردن کالاها راه پرهزینه برای دولت
دولت در زمینه ساماندهی اقتصادی قصد دارد ساده‌ترین اما پرهزینه‌ترین راه را برای اقتصاد کشور انتخاب کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، کیهان در ستون ویژه‌های خود نوشت: حسین راغفر اقتصاددان این مطلب را در مصاحبه با سایت فرارو که از سایت‌های حامی دولت به شمار می‌رود  عنوان کرده است. فرارو با طرح این سوال که آیا با افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت نان، فاز سوم هدفمندی کلید خورده است؟! می‌نویسد: حال با توجه به افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت نان که کالای اساسی دهک‌های پایین جامعه است، آیا تغییری در قیمت یارانه‌های این خانوارها ایجاد خواهد شد؟ آیا دولت اقدام به حذف یارانه پردرآمدها خواهد کرد؟ اظهارات سخنگوی دولت نشان می‌دهد که هیچ برنامه‌ای برای افزایش یارانه نقدی وجود ندارد. نوبخت پیش از این عنوان کرده بود که در سال آینده یارانه به همین سبک ادامه می‌یابد و هیچگونه افزایش یارانه‌ای نخواهیم داشت.
فرارو می‌افزاید: قیمت نان در گذشته در حالی افزایش یافت که چندی پس از آن با افزایش قیمت حامل‌های انرژی هدفمندی یارانه‌ها آغاز شد. حال با توجه به کاهش درآمدهای ارزی، این افزایش مجدد قیمت نان نشان از آغاز سومین فاز هدفمندی یارانه‌ها دارد؟
فرارو اضافه کرد: این ادعایی است که از سوی حسین راغفر، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیز مطرح شده است. به گفته راغفر گویا دولت قصد دارد که ساده‌ترین راه اما پرهزینه‌ترین آن برای اقتصاد کشور را برگزیند؟ یعنی فاز مرحله فوق افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی، راغفر معتقد است که اگر دولت در این مسیر قدم بردارد نه تنها به وجهه سیاسی خود، بلکه به منافع ملی نیز آسیب خواهد رساند.
آلبرت بغزیان اقتصاددان نیز معتقد است: افزایش قیمت کالاهای اساسی باید با افزایش یارانه‌ها همراه باشد وگرنه چیزی جز نارضایتی باقی نمی‌ماند.
وی گفت: «نان همواره به عنوان قوت غالب مردم شناخته شده و حذف آن برای خانوارها بسیار سخت و مشکل است. به همین دلیل افزایش ناگهانی قیمت آن، نارضایتی فراوانی به همراه آورده است. در فاز پیشین هدفمندی یارانه‌ها افزایش تدریجی قیمت حامل‌های انرژی و قیمت نان پیش‌بینی شده بود تا از طریق پرداخت یارانه نقدی، این افزایش‌ها پوشش داده شود. حال دولت ناچار است که در مقابل این افزایش مجدد یارانه مردم را هم افزایش دهد.»
بغزیان افزود: «افزایش قیمت کالاها، آن هم کالای اساسی مردم باید جبران شود، وگرنه اگر بهبود کیفی صورت نگیرد، و همین ریخت و پاش‌ها هم ادامه پیدا کند، بعد از مدتی به امری عادی تبدیل می‌شود و نان هم به همان کیفیت ادامه می‌دهد و برای دولت هم مشکلاتی همچون تورم و افزایش قیمت‌ها را به همراه خواهد داشت.»
وی با اشاره به وعده دولت مبنی بر حذف یارانه‌بگیران پردرآمد گفت: «اگر قرار بر این است که قیمت نان به لحاظ افزایش کیفیت آن افزایش داشته باشد، یارانه مردم هم باید افزایش یابد. جز این تنها نارضایتی به همراه دارد. این کار هم تنها با عملیاتی کردن وعده‌های دولت ایجاد می‌شود. دولت پیش از این وعده داده بود که برای حذف یارانه‌بگیران پردرآمد اقدام خواهد کرد. اما تا به امروز که کاری در این زمینه انجام نداده و من فکر هم نمی‌کنم که در بودجه سال 94 هم تغییری در این روند ایجاد شود.»
وی گفت: «به نظر من دولت هیچ‌گونه اراده‌ای در این زمینه ندارد. زیرا اگر بخواهد امکانات آن به راحتی برایش فراهم است. اگر به جای افزایش ناگهانی قیمت نان اقدام به حذف این افراد با مراجعه به پایگاه‌های اطلاعاتی می‌کرد، محبوبیت بیشتری به دست می‌آورد. این کار نه تنها تبعات منفی کمتری داشت، بلکه این میزان نارضایتی را در مردم ایجاد نمی‌کرد و حتی دیگر صحبت از هدفمندی فاز سوم یارانه‌ها هم نبود.»
وی با بیان این که سیاست‌های دولت در تناقض یکدیگر قرار گرفته‌اند گفت: «از یک طرف مدت‌هاست که از حذف یارانه صحبت است و از طرف دیگر شاهد این افزایش قیمت هستیم. با توجه به آن که محبوبیت نان در میان مردم کشور ما بسیار زیاد است حذف یارانه‌بگیران رضایت چند برابری را ایجاد می‌کرد. زیرا در آن شرایط این حس به دهک‌های پایین درآمد القا می‌شد که با پرداخت یارانه نقدی به افراد نیازمند آن عدالتی که از آن صحبت به میان آمده است در حال اجراست.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه