logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

در پی مهاجرت پزشکان از سیستان و بلوچستان؛

درمانگران سنتی پاکستانی در راه ایران/ نبود مشوق و مزایای مالی مانع خدمت پزشکان در مناطق مرزی است

درمانگران سنتی پاکستانی در راه ایران/ نبود مشوق و مزایای مالی مانع خدمت پزشکان در مناطق مرزی است
موضوع مهاجرت جامعه پزشکی به دلایل مختلف، مهم‌ترین چالش نظام سلامت در مواجهه با تأمین نیروی انسانی متخصص است که متأسفانه در این سال‌ها تا حدود زیادی شدت گرفته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون،جذب پزشکان ایرانی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و آمریکا، زنگ خطر کمبود پزشک متخصص و مجرب در کشورمان را به صدا در آورده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون,

چندی پیش معین الدین سعیدی عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفته بود: حفظ سرمایه‌های انسانی فارغ از هزینه ریالی یا دلاری به واسطه فرصت سوزی تاریخی قابل شمارش با هر گونه دلار، پوند و قیمت گذاری مادی نیست.

وی در مورد ورود پزشکان هندی و پاکستانی به کشور گفت: مهاجرت کادر سلامت به خارج از کشور شدت گرفته است، در حال حاضر کشورهای حاشیه خلیج فارس با تبلیغات گسترده و مشوق‌های مالی اقدام به جذب کادر درمانی کشور ما کرده اند.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی افزود: زمانی که به مسائل رفاهی کادر درمانی توجه نشود و طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی کرسی‌های پزشکی رشد قابل ملاحظه‌ای نداشته باشد و از همه مهمتر سهمیه رشته پزشکی برای مناطق محروم سیر نزولی را طی کند شاهد حضور پزشکان بنگلادشی، هندی و پاکستانی در کشور خواهیم بود.

ورود پزشکان هندی و پاکستانی به سیستان و بلوچستان

به گفته معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار، در سیستان و بلوچستان تعدادی پزشک پاکستانی مشغول طبابت به صورت غیررسمی هستند که این شروع، نقطه آغاز تمام بی مهری‌های شکل گرفته به کادر درمانی است که در کشور خود نتوانسته اند خدمت کنند و با مهاجرت میدان را به پزشکان خارجی دادند.

 سعیدی معتقد است وجود پزشکان خارجی در حال حاضر تعداد آنها از حد مجاز عبور نکرده که نگرانی ایجاد کند؛ اما باید در نظر داشته باشیم بسیاری از مراکز جامع سلامت ما به دلیل کمبود پزشک بدون استفاده باقی مانده است.
 
این نماینده مجلس می گوید: خروج نخبگان به ویژه کادر درمانی و پزشکان نه تنها در سطح ملی عواقب گسترده‌ای دارد، بلکه در سطح جهانی هم بسیاری از افکار عمومی را به سمت خود جلب می‌کند که کشور ما به لحاظ حفاظت از نخبگان نتوانسته به درستی عمل کند و عملاً مرکز تولید نخبه برای سایر کشورها شده‌ایم.
 
ملک فاضلی نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی نیز معتقد است اولین عامل ماندگاری هر نیروی انسانی به خصوص پزشکان دریافتی شان است که باید در حدی باشد که پاسخ گوی نیاز اولیه زندگی شان باشد.
 
فاضلی می گوید در سیستان و بلوچستان به دلیل اینکه مراکز درمانی خصوصی بسیار اندک است و پزشک برای تامین منابع مالی راهی جز درمانگاه های دولتی ندارند قطعا رغبت به ماندگاری در استان را نخواهد داشت.
 
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید: وقتی توزیع منابع را یکسان می کنیم و هر آنچه برای پزشکی که در تهران است در سیستان و بلوچستان هم همان پرداختی صورت می گیرد در حالی که این میزان پرداختی برای پزشکی که در نقطه صفر مرزی با حداقل امکانات مستقر شده است رضایت بخش نیست و در این صورت ماندگاری لازم را نخواهیم داشت.
 
منابع مالی اندک باعث خروج پزشکان می شود

وی با اشاره به مهاجرت سالانه پزشکان ماهر و متخصص از کشور عنوان کرد: برای تربیت یک پزشک ماهر میلیارد ها هزینه صرف می شود که با مهاجرت پزشکان به خارج از کشور به راحتی این ثروت و سرمایه را از دست می دهیم.
 
فاضلی که خود یک چشم پزشک است، می گوید: اگر به حدود هشت سال گذشته برگردیم، در همه مناطق روستایی پزشک داشتیم چون میزان پرداختی پزشکان رضایت بخش و مطلوب بود اما با توجه به اینکه توان خرید پول ما به یک دهم رسیده است اکر دریافتی پزشک را 5 برابر می کردیم هیچ وقت مهاجرت پزشکان حتی از روستاها را شاهد نبودیم.
 
رضا آریان دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به بحث دستمزدها به عنوان عامل مهم مهاجرت، افزود: ۵ تا ۱۰ درصد پزشکان درآمد خوبی دارند. متأسفانه جامعه همین اقلیت را می‌بیند و گمان می‌کند تمامی پزشکان با این درآمد زندگی می‌کنند؛ در حالی‌که یک پزشک متخصص در منطقه محروم شاید حدود ۱۰ میلیون تومان دریافتی داشته باشد.
 
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در واکنش به موضوع مهاجرت پزشکان، با بیان اینکه اعضای حوزه سلامت نباید پاسخگوی اجرایی نشدن سیاست‌ها باشند، خاطرنشان کرد: جامعه پزشکی نباید مورد توهین و تخریب قرار گیرد و نتیجه این امر بی اعتمادی مردم به پزشکان و مهاجرت آنها از کشور است.
 
وی گفت: خروج پزشکان به نظام درمانی کشور آسیب وارد می‌کند و کسانی که به دلیل عدم اجرای سیاست‌های کلی نظام سلامت موجب صدمه و خسارت به حوزه سلامت شده اند باید مورد مواخذه قرار گیرند.
 
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
, ورود پزشکان هندی و پاکستانی به سیستان و بلوچستان,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, منابع مالی اندک باعث خروج پزشکان می شود,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه