logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

جانسون محکوم شد/پارلمان انگلیس گزارش رسوایی پارتی‌گیت را تصویب کرد

جانسون محکوم شد/پارلمان انگلیس گزارش رسوایی پارتی‌گیت را تصویب کرد
نمایندگان مجلس عوام انگلیس دوشنبه شب (به وقت محلی) در اقدامی بی‌سابقه به گزارشی که بوریس جانسون نخست وزیر اسبق این کشور را به فریب عمدی نهادقانون‌گذار در ماجرای جنجالی برگزاری مهمانی‌های غیرقانونی در اوج محدودیت‌های کرونایی، متهم می‌کند، با اکثریت آراء تایید کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در این رای‌گیری ۳۵۴ نماینده رای مثبت و هفت نماینده به گزارش درباره آنچه رسوایی پارتی‌گیت نامیده می‌شود، رای منفی دادند و به این ترتیب یک نخست وزیر اسبق انگلیس برای نخستین بار در تاریخ معاصر این کشور به فریب‌کاری متهم شد.

بر اساس رای‌گیری امشب، مجوز تردد جانسون به داخل ساختمان پارلمان لغو شد و اگر از نمایندگی مجلس استعفا نداده بود، بمدت ۹۰ روز از شرکت در جلسات نهاد قانون‌گذار منع می‌شد.

اما ماجرای پارتی گیت به گزارش جنجالی روزنامه دیلی میل در نوامبر ۲۰۲۱ بر می‌گردد. براساس گزارش این روزنامه انگلیسی، دفتر نخست وزیر انگلیس در میانه دور دوم محدودیت های کرونایی و در شرایطی که برگزاری گردهمایی غیرکاری در فضای بسته ممنوع بود، میزبان مهمانی و جشن های غیرکاری بوده است.

جانسون در پی افشای این گزارش، از مردم عذرخواهی و با انجام تحقیقات مستقل در این باره موافقت کرد. برهمین اساس پروژه تحقیقات برعهده خانم «سو گری» محول شد. به فاصله کوتاهی پلیس متروپلیتین تحقیقات مستقل جداگانه‌ای را در مورد نقض محدودیت‌های کرونایی در دفتر نخست وزیری آغاز کرد و در نتیجه آن جانسون متهم شناخته و جریمه شد.

گزارش اولیه تحقیقات خانم گری در ۳۱ ژانویه ۲۰۲۲ و گزارش نهایی وی در می ۲۰۲۲ منتشر شد. در این گزارش، رویدادهای متعددی از جمله نوشیدن بیش از حد الکل و عدم احترام به کارکنان نظافت و امنیت بوضوح مشهود است. او نتیجه گرفت که مسئول ارشد سیاسی کشور "باید مسئولیت این تخلف فرهنگی را بر عهده بگیرد".

در پی انتشار این گزارشات، نارضایتی عمومی علیه جانسون تشدید شد. ۲۱ آوریل ۲۰۲۲، نمایندگان مجلس گزارش اتهامات جانسون را به کمیته ویژه تحقیق پارلمان ارجاع دادند و این تحولات باعث کاهش اعتماد جامعه به نخست وزیر وقت شد. جانسون سرانجام در پی استعفای ۵۰ تن از اعضای کابینه در ۷ ژوئیه ۲۰۲۲ ناگزیر به استعفا شد.

او سه ماه پیش در کمیته ویژه تحقیق پارلمان حاضر شد تا دفاعیه خود را ارائه کند. نخست وزیر اسبق انگلیس با بیان این ادعا که تخلفات او در بحبوحه همه‌گیری کرونا از روی عمد نبوده است مدعی شد که مسئولیت کامل این رسوایی را می‌پذیرد.

کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس هفته پیش با انتشار گزارشی شدیداللحن افزون بر ۴۰ هزار واژه‌ای، نخست وزیر اسبق انگلیس را به فریب عمدی پارلمان و افکار عمومی، درباره برگزاری مهمانی‌های غیرقانونی در اوج محدودیت‌های کرونایی موسوم به پارتی‌گیت، متهم کرد.

در گزارش منتشر شده آمده است که جانسون نه تنها پارلمان را گمراه کرده که روند تحقیقات کمیته را نیز منحرف و اصول دموکراتیک کشور را تضعیف کرده است. این گزارش می‌افزاید که جانسون «با گمراه کردن عمدی پارلمان، مرتکب اهانت جدی شده است». کمیته تحقیقات پارلمان انگلیس، تخلف صورت گرفته از سوی یک نخست وزیر به عنوان بلندپایه‌ترین عضو دولت را توهین جدی‌تری توصیف کرده که در گذشته سابقه نداشته است

به این ترتیب جانسون که امیدوار بود در انتخابات عمومی سال آینده شرکت کرده و بار دیگر به داونینگ استریت بازگردد، دو هفته پیش از نمایندگی مجلس نیز استعفا داد و برای همیشه از قدرت کناره‌گیری کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه