نماینده مجلس با اشاره به توسعه فاز یازده پارس جنوبی و افزایش درآمد دولت، گفت: تولید روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب مانع عدم النفع چندین میلیارددلاری میشود.
احمد حسین فلاحی، سخنگو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره توسعه فاز یازده پارس جنوبی و پروژه ستاره خلیجفارس اظهار کرد: این پروژه ها نماد اقتدار و شکوه توان ایرانی است و دولتهای قبلی به تخصص داخلی اعتماد نکرده بودند و با دعوت از شرکتهای خارجی بهرهبرداری از ابرپروژه به تعویق افتاد.
وی با بیان اینکه اگر دولتها به توان داخلی اعتماد کنند میتوانند با هزینه و وقت کمتر به هدف موردنظر خود دست یابند، ابراز کرد: اعتماد به توان داخلی و تحقق اهداف موردنظر کشور باعث میشود که کشورهای خارجی تمایل بیشتری برای همکاری با ایران از خود نشان دهند.
بیشتر بخوانید:
جبران ناترازی گاز در زمستان با توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از روشهای خنثیسازی و دورزدن تحریم تکیه بر توان و تخصص ایرانیها است، خاطرنشان کرد: هر چهقدر در بهرهبرداری از میادین مشترک پارس جنوبی تعلل کنیم از ثمرات بیبهره خواهیم ماند.
فلاحی در ادامه با اشاره به مراحل مختلف برداشت گاز این فاز ۱۱ پارس جنوبی و میزان برداشت گاز از ۱۵ میلیون مترمکعب در روز در مراحل ابتدای برداشت تا رسیدن به ظرفیت ۵۶ میلیون مترمکعب، گفت: در فاز اولیه برداشت از این میدان که با انتقال سکوی فاز ۱۲ انجام میشود، تولید گاز به ۱۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید و پیشبینی میشود با ساخت و نصب سکوی بعدی و حفاری چاهها، تکمیل فاز ۱۱ که گامی مهم برای کشور در راستای دستیابی به استقلال انرژی و ثبات ژئوپلیتیکی است، ظرفیت تولید گاز پارس جنوبی افزایش چشمگیری پیدا کند.
وی با بیان اینکه این طرح روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز، ۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ متریک تن گوگرد در روز تولید خواهد کرد، افزود: این خروجی به تأمین نیازهای مصرف داخلی ایران و کمک به ظهور کشور بهعنوان یک صادرکننده مهم منطقهای کمک خواهد کرد.
نماینده مردم همدان با بیان اینکه توسعه فاز یازده پارس درآمد دولت را افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: تولید روزانه لااقل ۱۵ میلیون مترمکعب در روز سه سال زودتر از زمان پیشبینیشده، صرفهجویی در هزینه و زمان ساخت یک سکوی بزرگ به وزن بیش از ۳ هزار تن و افزایش تولید میعانات گازی با این اقدام ابتکاری، جلوی عدم النفع چندین میلیارددلاری در برداشت از این فاز را در سالهای آینده گرفت و توجه به بهرهوری در اجرای پروژههای نفتی را به نمایش گذاشت.
فلاحی در پایان رونق صادرات گاز و بازطراحی تجارت انرژی ایران مبتنی بر توسعه تجارت گازی با کشورهای همسایه و جنوب شرق آسیا را ثمره دیگر این طرح دانست و افزود: باتوجهبه موقعیت ایران در دنیا و همچنین بهرهمندی از منابع بینظیر نفت و گازی بهرهمندی از فاز درآمد دولت را افزایش و هم چنین تورم را کاهش خواهد داد.
گفتنی است که باوجوداینکه ایران تقریباً یک دهه دیرتر از قطر بهرهبرداری از میدان مشترک پارس جنوبی را آغاز کرده و تنها ۳۰ درصد مساحت میدان را در اختیار دارد، توانسته است امروز با برداشت روزانه گاز و میعانات از این میدان مشترک از قطر پیشی گیرد، این در حالی است که در طرف قطری، عملاً شرکتهای بزرگ نفتی جهان مالک بخشی از مخزن هستند و ایران با بزرگترین شرکتهای جهان رقابت میکند نه کشور کوچک و کمجمعیت قطر.
بیشتر بخوانید:
عده ای بهره برداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی را به حضور خارجی ها گره زده بودند
۳ غول نفتی ایران آماده توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی
ارسال دیدگاه