اخبار داغ

دانا گزارش می دهد؛

بیماری‌های ویروسی؛ طول مدت انتقال واگیری ویروس‌ها چقدر است؟

بیماری‌های ویروسی؛ طول مدت انتقال واگیری ویروس‌ها چقدر است؟
وقتی به ویروسی مبتلا می‌شوید اینکه تا چه مدت می‌توانید این عفونت واگیردار را به دیگران هم منتقل کنید بستگی به نوع ویروس دارد. معمولاً دوره واگیری پیش از اینکه شما احساس ناخوشی کنید یا علامتی بروز بدهید شروع می‌شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدت واگیری بیماری‌های ویروسی مختلف ممکن است متفاوت باشد و به عوامل متعددی بستگی دارد. این عوامل عبارتند از نوع ویروس، شرایط محیطی، روش‌های پیشگیری و درمان مورد استفاده و ویژگی‌های فردی هر فرد. در ادامه به توضیح مدت واگیری بیماری‌های ویروسی پرداخته شده است.

بیماری های ویروسی

نوع ویروس:

هر ویروس ممکن است دارای مدت زمان واگیری مختلفی باشد. برخی ویروس‌ها ممکن است به سرعت از فرد به فرد منتقل شوند، در حالی که دیگرها برای انتقال نیاز به موقعیت‌های خاصی دارند.

شرایط محیطی:

محیط و شرایط اطراف نیز بر توانایی واگیری ویروس‌ها تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، ویروس‌ها در محیط‌های مرطوب و سرد معمولاً تا مدت طولانی‌تری قابلیت بقا دارند.

روش‌های پیشگیری و درمان:

استفاده از روش‌های پیشگیری مانند واکسیناسیون و رعایت بهداشت عامه می‌تواند مدت واگیری ویروس‌ها را کاهش دهد. همچنین، در صورت درمان مناسب و به موقع بیماری‌های ویروسی، می‌توان از گسترش آنها جلوگیری کرد.

ویژگی‌های فردی:

ویروس‌ها ممکن است در افراد با سیستم ایمنی قوی‌تر به سرعت مهار شوند، در حالی که در افراد با سیستم ایمنی ضعیف‌تر ممکن است مدت زمان بیشتری برای بهبود نیاز باشد.

برونشیت

طول مدت واگیردار بودن برونشیت بستگی به علت آن دارد. در بیشتر موارد، برونشیت ناشی از همان ویروس‌هایی است که باعث سرماخوردگی معمولی یا آنفلوانزا می‌شوند و به‌احتمال زیاد شما تا زمانی که علائم سرماخوردگی یا آنفلوانزا را دارید می‌توانید ویروس را به دیگران منتقل کنید.

آبله‌ مرغان

آبله‌ مرغان از دو روز پیش از ظاهرشدن دانه‌ها تا زمانی که پوسته اندازی کنند واگیردارند که معمولاً چیزی حدود ۵ روز بعد از بیرون‌زدن دانه‌ها خواهد بود.

بیماری های ویروسی

سرماخوردگی معمولی

سرماخوردگی معمولی از یکی دو روز قبل از ظاهرشدن علائم تا زمانی که تمام این علائم برطرف شوند واگیردار است. بیشتر افراد تا حدود دو هفته می‌توانند ویروس سرماخوردگی را انتقال دهند. علائم سرماخوردگی معمولاً طی دو سه روز اول شدت می‌گیرند و این زمانی است که بیشترین احتمال انتقال ویروس وجود دارد.

دوره نهفتگی ویروس سرماخوردگی ۲۴ تا ۷۲ ساعت است و این مدت زمانی است که طول می‌کشد تا علائم بعد از ابتلا ظاهر شوند. در مورد سرماخوردگی معمولی علائم یک تا سه روز بعد از قرارگرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شوند. سرماخوردگی یک تا چهار روز بعد از بروز علائم بیشترین احتمال سرایت را دارد.

علائم سرماخوردگی معمولی شامل گرفتگی بینی، سرفه، سردرد، گلودرد و آبریزش بینی می‌شود؛ اما همه افراد لزوماً همه این علائم را ندارند و شدت آنها نیز متفاوت است. بیشتر سرماخوردگی‌ها حدود یک هفته طول می‌کشند؛ اما ویروس آن ممکن است بعدازاین مدت نیز منتقل شود. ویروس‌های سرماخوردگی می‌توانند تا ۴ هفته در بدن باقی بمانند.

هرچند ریسک انتقال سرماخوردگی به‌مرورزمان سریعاً کاهش می‌یابد؛ اما حتی اگر علائمی نداشته باشید باز هم احتمال آلوده‌کردن دیگران وجود دارد.

بعد از سرماخوردگی تا چه مدتی ناقل هستید؟ یکی از دلایل اینکه سرماخوردگی‌ها به‌سرعت منتقل می‌شوند این است که شما پیش از اینکه بدانید می‌توانید ویروس را انتقال دهید. در واقع بیشتر افراد از یکی دو روز پیش از شروع علائم قادرند ویروس سرماخوردگی را به دیگران انتقال دهند.

وقتی علائم شروع شدند، شما تا زمانی که این علائم را دارید ناقل محسوب می‌شوید و این مدت‌زمان می‌تواند از پنج‌روز تا دو هفته بعد از شروع علائم باشد.

بیماری های ویروسی

آنفلوانزا

آنفلوانزا اغلب یک روز قبل از روزی که علائم ظاهر می‌شوند تا سه یا هفت روز بعد به‌شدت واگیردار است. کودکان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند ممکن است تا دو سه روز بعدازاین مدت همچنان بتوانند ویروس را انتقال دهند.

سرماخوردگی و آنفلوانزا تشابهات زیادی دارند. هر دوی این بیماری‌ها ویروسی‌اند و از طریق هوا و سطوح آلوده منتقل شوند. یک فرد ناقل می‌تواند فقط با یک سرفه یا عطسه، ذرات ویروس را تا دو متر در هوا پراکنده کند. این ذرات ویروسی وقتی روی سطحی فرود بیایند می‌توانند یک هفته یا حتی بیشتر زنده بمانند.

علائم اولیه سرماخوردگی و آنفلوانزا به‌سختی از هم قابل تشخیص‌اند. بیشتر سرماخوردگی‌ها خفیف‌تر از آنفلوانزا هستند و احتمالاً تب پایین‌تر و سرفه و گرفتگی کمتری دارند. سرماخوردگی به‌ندرت نیاز به اقدام پزشکی دارد و فقط با استراحت و سوپ و مایعات برطرف می‌شود. اما اگر تبتان بالاتر رفت و بدن‌درد و لرز هم داشتید پس به‌احتمال زیاد دچار آنفلوانزا شده‌اید و اگر علائم بیشتر از دو سه روز طول کشیدند باید به پزشک مراجعه کنید.

به طور کلی نمی‌توان مدت دقیقی برای واگیری بیماری‌های ویروسی تعیین کرد و این مدت ممکن است متغیر باشد. اما با رعایت بهداشت عامه، واکسیناسیون، و در صورت بروز بیماری، درمان به موقع، می‌توان از گسترش و تأثیرات ناخواسته ویروس‌ها جلوگیری کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه