logo
پنج‌شنبه 09 مهر 1405 | پنجشنبه 01 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

متخصص تغذیه بالینی مطرح کرد:

کاهش خطر ابتلا به افسردگی و آلزایمر با مصرف قهوه

کاهش خطر ابتلا به افسردگی و آلزایمر با مصرف قهوه
متخصص تغذیه بالینی و رژیم‌درمانی درباره خواص، اثرات و مضرات مصرف قهوه توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سارا صافی  درباره مصرف قهوه اظهار کرد: مصرف روزانه دو تا چهار فنجان قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، دیابت نوع ۲ و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه قهوه به درمان دیابت، چربی خون و کبد چرب کمک می‌کند، افزود: مصرف قهوه موجب کاهش خطر ابتلا به افسردگی و آلزایمر می‌شود و موجب هوشیاری، تمرکز و انرژی و افزایش متابولیسم بدن می‌شود و به درمان چاقی کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی تصریح کرد: افراد مبتلا به آریتمی (تپش قلب یا نامنظمی ضربان قلب) بهتر است قهوه مصرف نکنند، افرادی که مبتلا به ریفلاکس (بازگشت اسید معده) هستند، باید مصرف قهوه را کاهش دهند (به ویژه با معده خالی)؛ همچنین بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی بهتر است مصرف قهوه را کاهش دهند، افراد مبتلا به سنگ‌های کلیه نوع اگزالاتی بهتر است مصرف قهوه را کاهش دهند یا قهوه را همراه با شیر مصرف کنند.

وی با بیان اینکه مصرف زیاد قهوه در دوران بارداری با افزایش ریسک سقط جنین همراه است، گفت: مصرف قهوه در دوران شیردهی ممکن است باعث بی‌قراری و اختلال خواب در نوزاد شود؛ زیاده‌روی در مصرف قهوه تا حدودی با ناباروری مردان ارتباط دارد، افراد مبتلا به بزرگی پروستات باید مصرف قهوه را کاهش دهند.

صافی اضافه کرد: در صورت ابتلا به کم‌خونی فقر آهن، مصرف قهوه باید حداقل یک تا دو ساعت با وعده‌های غذایی فاصله داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه‌بر موارد مطرح شده، افرادی که زخم معده، نفخ و یبوست دارند یا مبتلا به سندروم روده تحریک‌پذیر هستند، افرادی که اضطراب یا اختلال خواب دارند، مبتلایان به سرطان‌های وابسته به هورمون (استروژن رسپتور مثبت) از جمله سرطان سینه، رحم، تخمدان یا پروستات هستند و کودکان نباید قهوه مصرف کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه