logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

گزارش محققان کانادایی؛

درمان با سلول های بنیادی در بهبود دیابت موفقیت آمیز است

درمان با سلول های بنیادی در بهبود دیابت موفقیت آمیز است
افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ فاقد سلول های جزایر عملکردی در لوزالمعده خود برای تولید هورمون انسولین هستند و باید روزانه انسولین را از طریق تزریق یا پمپ مداوم برای جبران آن مصرف کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هلث دی نیوز، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد در صورت تأیید آزمایشات جدید، برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است دیگر نیازی به مصرف انسولین نداشته باشند.

مطالعه بر روی ۶ فرد مبتلا به دیابت نوع ۱ نشان داد که درمان با سلول‌های بنیادی جزیره‌ای کنترل قند خون را بهبود می بخشد و نیاز به انسولین را کاهش می‌دهد و سه نفر دیگر به انسولین روزانه نیاز نداشتند.

VX-۸۸۰ که از طریق تزریق داده می‌شود، سلول‌های جزایری تولید کننده انسولین مشتق شده از سلول‌های بنیادی هستند که اساساً جایگزین سلول‌های جزایری ناکارآمد در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ می‌شوند.

دکتر «تروور رایشمن»، مدیر جراحی برنامه پیوند پانکراس و جزایر در مرکز پیوند دانشگاهی تورنتو کانادا، گفت: «سلول‌های جزیره‌ای پتانسیل درمان دیابت را دارند و من معتقدم این مطالعه گام بزرگ رو به جلو در این مسیر است.»

دیابت نوع ۱ زمانی اتفاق می‌افتد که لوزالمعده انسولین کمی تولید می‌کند یا اصلاً انسولین تولید نمی‌کند. انسولین برای کمک به قند خون یا گلوکز برای ورود به سلول‌ها، جایی که برای انرژی استفاده می‌شود، مورد نیاز است. وقتی انسولین کم باشد، گلوکز می‌تواند تجمع پیدا کند و علائمی مانند خستگی مفرط، تاری دید، کاهش وزن و گیجی را ایجاد کند.

سلول‌های بنیادی می‌توانند به صورت تصاعدی تکثیر شوند و به انواع مختلف سلول تبدیل شوند. سلول‌های مورد استفاده در VX-۸۸۰ در آزمایشگاه رشد می‌کنند. پس از کاشت، آنها به سلول‌های جزایر تبدیل می‌شوند و می‌توانند انسولین تولید کنند.

در مطالعه جدید، هر شش نفری که تحت درمان با VX-۸۸۰ قرار گرفتند، کنترل قند خون شأن بهبود یافت، در نتیجه این بیماران به انسولین کمتری نیاز داشتند یا اصلاً نیازی به انسولین نداشتند.

هنوز مشخص نیست که این اثرات دقیقاً چه مدت ادامه خواهند داشت.

رایشمن گفت: «طولانی ترین بیمار در حال پیگیری دو ساله است و همچنان استقلال انسولین در ان باقی مانده است. این تحقیق ادامه دارد.»

این مطالعه نشان داد VX-۸۸۰ ایمن است و هیچ عارضه جانبی جدی گزارش نشده است.

این مطالعه محدود به افراد ۱۸ تا ۶۵ ساله بود، اما در آینده ممکن است کودکان را نیز شامل شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه