logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

محققان هشدار می دهند؛

تغییرات آب و هوایی به سلامت روان کودکان آسیب می رساند

تغییرات آب و هوایی به سلامت روان کودکان آسیب می رساند
آتش‌سوزی‌های شدید جنگلی، خشکسالی، سیل و گرمای بی‌سابقه ناشی از تغییرات اقلیمی، سلامت روان کودکان را که در حال حاضر شکننده هستند، تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مدیسن نت، طبق گزارش جدید انجمن روانشناسی آمریکا و سازمان حمایت از آب و هوا، این اثرات ممکن است قبل از به دنیا آمدن کودکان شروع شود و با افزایش سن بدتر شود و در کنار سایر عوامل استرس زای شناخته شده مانند کووید ۱۹، جنگ و خشونت با اسلحه قرار دارد. علاوه بر این، گروه‌های خاصی از کودکان به دلیل فقر، نژادپرستی، ناتوانی و عوامل دیگر تحت تأثیر تأثیرات تغییرات آب و هوایی بر سلامت روانی قرار دارند.

«کریستی منینگ»، یکی از نویسندگان گزارش از کالج مکالستر ایالت مینه سوتا، گفت: «تغییرات آب و هوا به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد.»

به گفته وی، «آتش‌سوزی‌ها ذرات ریز یا PM۲.۵ را در هوا آزاد می‌کنند، آلودگی ناشی از رانندگی و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های هوا و دمای بالا در دوران بارداری ممکن است احتمال داشتن بچه‌هایی را با مشکلات یادگیری و برخی از مشکلات سلامت روان افزایش دهد.»

وی خاطرنشان کرد: «زنده ماندن از سیل یا آتش‌سوزی بر کودکان تأثیر می‌گذارد و می‌تواند باعث اضطراب طولانی‌مدت شود و زمانی که والدین با استرس و آسیب‌های روحی دست و پنجه نرم می‌کنند، عواقبی برای کودکان دارد.»

بسیاری از خانواده‌ها به دلیل آتش سوزی یا سیل مجبور به ترک خانه و حیوانات خانگی خود شده‌اند. کودکان ممکن است در حین تخلیه مجروح شده باشند، یکی از عزیزان خود را از دست داده یا شاهد تخریب خانه خود بوده باشند. منینگ افزود: «جابه‌جایی می‌تواند اثرات بلندمدتی بر سلامت روان و یادگیری کودک داشته باشد.»

او گفت که اثرات بلندمدت تغییرات آب و هوایی، مانند گرما و کیفیت بد هوا، می‌تواند خطر ابتلا به اضطراب، افسردگی و اختلالات سلامت روان را نیز افزایش دهد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه