logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

قیمت نفت برنت دریای شمال به بشکه‌ای 77.2 دلار رسید

قیمت نفت برنت دریای شمال به بشکه‌ای 77.2 دلار رسید
بازار نفت همچنان نسبت به تاثیر کاهش عرضه اوپک پلاس تردید دارد و از طرفی نگران بدتر شدن وضعیت تقاضا است، هربشکه نفت خام برنت 77.27 دلار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رویترز، قیمت نفت پس از تجربه 4 روز متوالی کاهشی، امروز نیز در پایین‌ترین رقم 5 ماه گذشته قرار دارد.

بازار همچنان نسبت به تاثیرگذار بودن کاهش عرضه اوپک پلاس تردید دارد و از طرفی نگران بدتر شدن وضعیت تقاضا به دلیل چشم‌انداز اقتصادی چین است.

این عوامل سبب شده قیمت نفت دو شاخص متفاوت و یکی افزایشی و دیگری کاهشی باشد.

 هر بشکه نفت برنت با 7 سنت افزایش 77.27 دلار و هر بشکه نفت خام آمریکا با 3 سنت کاهش 72.29 دلار معامله شدند. هر دو شاخص نفتی در معاملات دیروز با کمترین رقم از 6 جولای به کار خود پایان دادند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و هم‌پیمانانش موسوم به اوپک پلاس در نشست 30 نوامبر توافق کردند، تا به طور داوطلبانه حدود 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید را در سه ماه نخست 2024 انجام دهند. این رقم شامل کاهش تولید داوطلبانه 1.3 میلیون بشکه‌ای عربستان و روسیه نیز است.

سورو سارکار، سرپرست تیم بخش انرژی بانک DBS گفت،  تنها خبر مثبت در 2 روز گذشته این بوده است که مقامات عربستان و روسیه اعلام کردند، کاهش تولید اوپک پلاس بسته به شرایط حاکم بر بازار می‌تواند در نیمه نخست سال 2024 تمدید یا تعمیق شود.

به گفته تحلیلگران، نگرانی در مورد گسترش درگیری رژیم صهیونیستی و غزه وایجاد اختلال در عرضه سبب شد تا قیمت نفت مقداری از کاهش قیمت ساعات اولیه معاملات را از دست بدهد.

پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار فیلیپ نوا گفت: «بعلاوه، ترس از تشدید احتمالی درگیری اسرائیل و حماس پس از اینکه آمریکا ایران را مسئول حمله به کشتی‌های آمریکایی دانست، دوباره به وجود آمده است.»

با این حال برخی تحلیلگران همچنان نوسانات نزولی را برای قیمت نفت پیش‌بینی می‌کنند.

لئون لی، تحلیلگر بازارهای سی‌ام‌سی در شانگهای می‌گوید: « ممکن است این تغییرات قیمتی فقط یک بازگشت کوتاه‌مدت بر اثر عوامل فنی بازار باشد و قدرت آن بسیار ضعیف است.»

وی افزود: «در حال حاضر، قیمت نفت وارد یک روند نزولی شده است. ما پیش از این نیز شاهد افزایش ذخایر نفت آمریکا بوده‌ایم و احتمالا قیمت نفت به زیر 70 دلار در هر بشکه خواهد رسید.»

در عین حال، نگرانی در مورد سلامت اقتصادی چین که می‌تواند تقاضا برای سوخت را در دومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان محدود کند، نیز وجود دارد و بر قیمت‌ها تاثیر گذاشته است.

موسسه مودیز در روز سه‌شنبه با اشاره به «افزایش ریسک‌های مربوط به کاهش ساختاری و مداوم رشد اقتصادی میان‌مدت و کوچک‌سازی پیوسته بخش املاک»، چشم‌انداز اعتباری A1 چین را از با ثبات به منفی کاهش داد.

چین قرار است که آمارهای اولیه تجاری از جمله واردات نفت خام را در روز پنج‌شنبه منتشر کند.

از دیگر عواملی که بر قیمت نفت تاثیر داشت، ذخایر نفت خام و سوخت آمریکا بود که موسسه امریکن پترولیوم اعلام کرد، در هفته منتهی به یک دسامبر افزایش یافته است.

 آمار رسمی این ذخایر امروز از سوی وزارت انرژی آمریکا منتشر خواهد شد.

بر اساس امار این موسسه، ذخایر نفت خام 594 هزار بشکه افزایش یافته است و ذخایر بنزین 2.8 میلیون بشکه و ذخایر فرآورده‌های نفتی نزدیک به 1.9 میلیون بشکه بیشتر شده است.

 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه