logo
چهارشنبه 08 مهر 1405 | چهارشنبه 30 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن، آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

رئیس‌جمهور:

حوزه علم و فناوری از جمله بخش‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران است

حوزه علم و فناوری از جمله بخش‌های مورد طمع دشمن برای عقب نگه‌داشتن ایران است
آیت‌الله رئیسی حوزه علم‌ و فناوری کشور را از جمله حوزه‌های مورد طمع دشمن برای عقب‌ نگه‌داشتن ایران اسلامی دانست و به اساتید و نخبگان توصیه کرد در صورت مواجهه با موانع و مشکلات به راحتی میدان را واگذار نکنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور عصر امروز چهارشنبه در نشستی صمیمی با «جمعی از اساتید و نخبگان علوم و فناوری‌های برترساز»، ضمن شنیدن نظرات و دیدگاه‌های آنها در سخنانی به موضوع مهم افزایش بهره‌وری در کشور اشاره کرد و گفت: در دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز ظرفیت‌های استفاده نشده بسیاری وجود دارد که ضرورت دارد در راستای ارتقای بهره‌وری و حل مشکلات کشور با رویکرد خلاقانه به کار گرفته شوند.

رئیس جمهور بروکراسی پیچیده در دستگاه‌های کشور را از موانع اصلی پیش‌روی نخبگان دانست و افزود: کمک به رفع موانع ناشی از این بروکراسی از وظایف کارگزاران دولت است و همه افراد و دستگاه‌های متولی و مسئول به منظور سرعت گرفتن پیشرفت کشور به ویژه در عرصه علمی، باید با اقداماتی نوآورانه و جهشی در جهت رفع این موانع و ایجاد جهش علمی بزرگ در کشور اقدام کنند.

رئیسی ارزیابی و پایش دقیق عملکردها و دستاوردها در زمینه تخصیص اعتبارات و منابع را نکته مهم بعدی در زمینه تسریع روند رشد و پیشرفت کشور دانست و اظهار داشت: تخصیص منابع باید متناسب با ارزیابی صورت گرفته از اقدامات و دستاوردها انجام شود.

رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت چابکی دستگاه‌های مسئول در عرصه کمک به نخبگان گفت: دستگاه‌ها و مسئولان باید ضمن شنیدن دغدغه‌ها و مطالبات نخبگان و فعالان عرصه پیشرفت کشور، برای رفع موانع، حل مشکلات و تسهیل حرکت در این مسیر تلاش جدی کنند که این خود پیامی است به دیگر نخبگان ایرانی خارج از کشور مبنی بر اینکه زمینه پیشرفت در ایران کاملا مهیاست و این موضوع مهاجرت معکوس را به دنبال خواهد داشت.

رئیسی در ادامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ماموریت داد با بهره‌گیری از ظرفیت شورای‌عالی هوش مصنوعی، نسبت به آسیب‌شناسی و آسیب‌زدایی از حوزه نخبگانی کشور اقدام کنند.

رئیس جمهور همچنین ضمن اعلام آمادگی دولت برای حمایت همه‌جانبه از اساتید و نخبگان علوم و فناوری‌های برترساز، حوزه علم‌ و فناوری کشور را از جمله حوزه‌های مورد طمع دشمن برای عقب‌ نگه‌داشتن ایران اسلامی دانست و با تاکید بر لزوم صیانت و ارتقای سطح علمی کشور، به اساتید و نخبگان توصیه کرد در صورت مواجهه با موانع و مشکلات به راحتی میدان را واگذار نکنند و با مجاهدت ناامیدی را به زمین دشمن و امید را به جامعه تزریق کنند.

در این جلسه وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت و نقش موثر نخبگان در شتاب بخشیدن به جهش علمی و پیشرفت کشور، توضیحاتی درباره اقدامات دولت مردمی برای بهبود شرایط فعالیت نخبگان رشته‌های مختلف در کشور ارائه کردند.

در این مراسم همچنین شقایق حق‌جوی، جوان‌ترین استاد تمام دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان، محمد واحدی، رئیس دانشکده فیزیک دانشگاه علم و صنعت، بابک حسین خلج، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، وحید خدامی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، نسرین سلطان‌خواه، رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا، محمدعلی ملبوبی، استاد تمام پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، احسان شریف باقلعه، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و میرفضل‌الله موسوی، استاد نمونه کشوری و عضو انجمن شیمی کشور نیز در سخنانی با تشکر از توجهات دولت مردمی و شخص رئیس جمهور به حوزه علم و تلاش برای ایجاد بستر مناسب جهت فعالیت نخبگان داخل کشور و نیز بازگشت نخبگان ایرانی خارج از کشور، به تشریح برخی دغدغه‌ها و مطالبات خود پرداختند.

ضرورت توجه به تامین و ارتقای امنیت غذایی، ارتقای شاخص‌های سلامت، حل مسئله دفع پسماندها، رفع ناترازی‌های انرژی، ضرورت اتخاذ رویکرد تمایز و تمرکز بر روی چند حوزه علمی که کشور در آنها مزیت نسبی دارد به جای توزیع منابع در همه حوزه‌های علمی که سیاست ناکارآمدی است، ایجاد مراکزی در کنار مراکز علمی و آموزشی برای به کار گرفتن آموخته‌های علمی نخبگان، جلوگیری از موازی‌کاری در عرصه فعالیت‌های علمی، توجه بیشتر به همگرایی علمی و علوم میان‌رشته‌ای، تسهیل و تسریع روند اداری در فعالیت‌های علمی، تمرکز بیشتر بر توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان در بخش خصوصی، اصلاح برخی قوانین از جمله ممنوعیت کشت محصولات تراریخته، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های علمی و نخبگی داخل کشور و توجه مناسب به نخبگان سراسر کشور و نه توجه صرف به نخبگان مقیم مرکز از جمله دغدغه‌ها و مطالبات مطرح شده در این نشست بود.

عمده نخبگان حاضر در این نشست از جمله نخبگان ایرانی بودند که در سال‌های اخیر برای ادامه فعالیت‌های علمی و دانش‌بنیان خود، از کشورهای غربی به ایران بازگشته‌اند و در پایان این نشست پس از اقامه نماز، افطار را مهمان رئیس جمهور بودند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه