logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

هوش مصنوعی و تغییری بنیادین در حوزه رسانه

هوش مصنوعی و تغییری بنیادین در حوزه رسانه
کارشناسان حوزه رسانه بر این باورند که هوش مصنوعی در حال متحول کردن روزنامه‌نگاری است و در کوتاه‌مدت موجب تغییری بنیادین در اکوسیستم رسانه و تولید محتواهای خبری می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ از «تک اکسپلور»، «دیوید کاسول» (David Caswell ) از کارکنان سابق «یاهو» و «بی بی سی نیوز لبز» بازوی نوآوری شبکه خبری انگلیسی بی بی سی، این مطلب را در حالی بیان کرد که رهبران صنعت رسانه در شهر «پروجیا» ایتالیا به منظور بحث درباره بزرگترین سوالات پیش روی کسب و کار خبر گردهم آمده اند.

وی در پاسخ به این سوال که روزنامه‌نگاری آینده را چگونه می‌بینید؟ گفت: نمی‌دانیم اما آنچه تلاش می‌کنیم، انجام دهیم این است که تمام احتمالات یا بخش زیادی از احتمالات موجود را بشناسیم.

کاسول افزود: به گمان من بعضی چیزها در حال روشن‌تر شدن هستند و یکی از این مسائل این است که احتمالا رسانه‌های بیشتری توسط ماشین‌ها ایجاد خواهند شد؛ بنابراین ماشین‌ها کار بیشتری در زمینه جمع‌آوری انجام خواهند داد و همچنین کار بیشتری در زمینه تولید محتوا اعم از صوتی و تصویری و متنی خواهند داشت.

این کارشناس خاطرنشان کرد: این مساله در اکوسیستم اطلاعات بطور کلی و در اکوسیستم خبر بطور خاص یک تغییر بسیار بنیادین است؛ این اکوسیستم نسبت به آن چیزی که الان درونش قرار داریم تفاوت ساختاری دارد. نمی‌دانیم این تغییر چه مدتی زمان خواهد برد؛ ممکن است دو ، چهار یا هفت سال باشد.

وی ادامه داد: مردم به دستگاه های جدید و سخت افزار جدید نیازی ندارند و همچنین به پول زیادی به عنوان تولیدکننده و همچنین به دانش و تجربه فنی نیاز ندارند. همه آن چیزهایی که در نسل قبلی هوش مصنوعی مانع به شمار می‌رفت اکنون به لطف هوش مصنوعی مولد، دیگر مانع به شمار نمی‌رود.

این کارشناس در ادامه در پاسخ به اینکه تازه‌ترین تحولات در اتاق‌های خبر کدامند، اظهار داشت: یک کلاس از تحولات در ابزارهای جدیدی است که جریان کار هوش مصنوعی را ممکن می‌سازد؛ برای مثال روزنامه «جی پی پولیتیکن» در دانمارک تمرکز خود را بر این قرار داده که محصولات و فعالیت‌های کنونی خود را کارآمدتر بسازد. اما این همچنین پایه‌ای برای گذار محصولات آنها، نیروی کار آنها و فعالیت ها به درون این جهان جدید هوش مصنوعی است. همچنین «گوگل» در حال آزمایش یک ابزار با نام «جنسیس» (Genesis) برای ناشران است.

وی درباره هزینه این فعالیت‌ها خاطرنشان کرد: در دهه گذشته این کارها بسیار گران و دشوار بود. این کارها مستلزم داده‌های زیاد و به خدمت گرفتن متخصصان داده و همکاری با آمازون یا گوگل بود.

کاسول ادامه داد:‌ تنها موسساتی مانند بی بی سی و نیویورک تایمز از عهده آن برمی‌آمدند. اما با هوش مصنوعی مولد دیگر این گونه نیست. شما می‌توانید جریان کار خبری را از طریق رابط‌هایی (interfaces) انجام دهید که ماهیانه ۲۰ دلار هزینه دارد. تمام چیزی که نیاز دارید، انگیزه و کنجاوی است.

وی خاطرنشان کرد: خطری که برای روزنامه‌نگاری وجود دارد، این است که سازمان‌های دیگر مانند استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری کارهایی در حوزه خبر را سریع‌تر از دنیای خبری انجام خواهند داد و برخی از استارتاپ‌ها به طور کلی بخش ویرایشی ندارند.

این کارشناس در پایان در خصوص خطرات موجود خاطرنشان کرد: روزنامه‌نگاری در مدت ۱۰ – ۱۵ سال گذشته عملکرد خوبی نداشته و دیدگاه روشنی برای آینده آن متصور نیستیم. کاری که هوش مصنوعی انجام می‌دهد این است که به سازمان‌های خبری شانسی می‌دهد تا اوضاع را عوض کرده و در یک اکوسیستم جدید مشارکت کنند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه