logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا:

نباید از منافع کشور در توسعه میدان گازی آرش کوتاه بیاییم

نباید از منافع کشور در توسعه میدان گازی آرش کوتاه بیاییم
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با تاکید بر اینکه ما نباید از منافع کشور در توسعه "میدان گازی آرش" کوتاه بیاییم، گفت: توسعه میدان آرش از نان شب ما واجب تر است چون این میدان مشترک است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سردار عبدالرضا عابد روز سه‌شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در رابطه با استفاده از میادین مشترک گفت: میادین نفتی میادین مشترکی است که برای توسعه آنها در دولت سیزدهم تلاش کردیم. در سفری استانی به شهید آیت الله رئیسی گفتم، امروز در کشور حلقه مفقوده‌ای داریم که این حلقه مفقوده در کشور با این که همه دولت‌ها آمدند و رفتند ماند. ما میادین مشترکی داریم که در مصاحبه‌ها و گفتگوها از آن صحبت می‌شود. با وجود این که در دریا و در خشکی میادین مشترک داریم اما عزم و اراده جدی برای استفاده از این میادین مشترک را ندیدم. به شهید رئیسی گفتم در این باره برنامه ویژه‌ای گذاشته شود و از مسئولان مربوطه خواسته شود و اولویت بندی کنید.  

 

وی افزود: ما چه در بخش میعانات گازی و چه در بخش نفت با کشورهای به جز بحرین با عراق، کویت، عربستان، قطر، امارات تا عمان و از طرف شمال هم با ترکمنستان، آذربایجان میادین مشترک داریم که البته آیت الله رئیسی قولی دادند و جلساتی هم گذاشته شد و قرارگاه هم در این زمینه پیش قدم شد که ما می توانیم این کار را انجام دهیم.

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) اظهار کرد: در مرحله اول با عراق می توانیم کار گروهی تعریف کنیم که میادین مشترکی که با آنها داریم حد و حدود و مرزها مشخص شود که چه مقدار مربوط به ما است و چقدر مربوط به آنها می شود. البته این کارگروه تشکیل شد. این کار گروه از طرف مقابل خیلی فعال بودند، اما از طرف ما ضعیف بود در حالی که ما در این زمینه ذی نفع بودیم باید با جدیت این کار را دنبال می کردیم که البته اتفاقاتی افتاد اما مطلوب نبود یعنی بهتر از این می توانستیم نتیجه بگیریم.  

 

عابد تاکید کرد: در بخش میادین مشترک دریایی هم به همین شکل در خشکی است یعنی مخازنی را که ما شناسایی کردیم به خصوصا در رابطه با میدان مشترک آرش با کویت، که در رابطه با این میدان یک اصلاح است که واقعا از نان شب واجب تر است. چندین سال است که میدان آرش مشترک است هم آنها منافع دارند و هم ما منافع داریم چرا ما باید از منافع مان کوتاه بیاییم، چرا ما منافع مان را پیگیری نکنیم. باید اولویت و بها بیشتر به آنها داده شود.  

 

وی با بیان اینکه ما باید به جهت دیپلماسی و هم به جهت پیگیری فعال باشیم، اظهار کرد: باید وزارت امورخارجه و مسئولان دیگرمان و آنهایی که مرتبط در این زمینه مسئول هستند باید مطالبه کنند و پیگیری کنند و تا زمانی که این اتفاق نیفتند همین روال وجود دارد. موضوع میدان اسفندیار، میدان فرزاد آنها هم به همین شکل است. صحبتی شد و توافقی صورت گرفت ولی منتظریم که دستور و مجوز بدهند که ما آنجا کار را شروع کردیم، البته در آنجا دکل داریم و آماده برای استقرار آن هستیم که بتوانیم کار را شروع کنیم و عملیات حفاری انجام شود.  

 

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: اما از این فرصت کویتی ها استفاده کرده اند و آنها با عربستان شرکت مشترکی را به نام الخلیل تاسیس کردند و در حال کار هستند که بعضی ها می گفتند که کار نمی کنند که گفتم شواهد نشان می دهد، آنها در حال کار هستند به نام آنها این شرکت تاسیس شده است و فراخوان مناقصه هم  داده اند.  

 

سردار عابد تاکید کرد: ما الان نزدیک آنها نیستیم، ما در این طرف ساحل هستیم اما بالاخره کشور همسایه است و  آنها هم به دنبال منافع خودشان است. ما باید حضور داشته باشیم و منتظر نباشیم که ببینیم چه می شود و استفاده از میادین مشترک حق مسلم مردم است. وقتی وزارتخانه عریض و طویل درست کرده ایم باید به موقع عمل کند. این که قرارگاه هم سعی می کند که فراتر از قانون عمل نکند اما دنبال می کنیم و آماده هستیم که این کار انجام دهیم.

 ​

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه