اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران چگونه صادر شد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

افزایش قیمت فروش نفت ایران به چین

افزایش قیمت فروش نفت ایران به چین
تفاوت قیمت نفت خام سبک ایران با نفت برنت برای فروش به پالایشگاه‌های مستقل چین به کمتر از ۴ دلار در هر بشکه رسیده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رویترز، قیمت فروش نفت خام ایران به چین به بالاترین رقم طی 5 سال گذشته رسیده که نتیجه کاهش صادرات در بحبوحه نگرانی در مورد مختل شدن عرضه به خاطر تنش‌های خاورمیانه است.
قیمت نفت ایران از زمانی که پالایشگاه‌های مستقل چین با عنوان تیپات خرید نفت ایران را در اواخر 2019 آغاز کردند به بالاترین رقم رسیده است. این پالایشگاه‌ها برخلاف پالایشگاه‌های دولتی چین نگران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران نبودند.
بالا رفتن قیمت نفت ایران یا کاهش جریان نفت این کشور که 10 درصد از واردات نفت خام چین را تشکیل می‌دهد باعث پایین آمدن تولید این پالایشگاه‌های مستقل شده و حاشیه سوددهی آن را در زمان ضعف تقاضا برای سوخت در چین تحت تاثیر قرار می‌دهد.
تفاوت قیمت نفت خام سبک ایران با نفت برنت به کمتر از 4 دلار در هر بشکه رسیده است این رقم برای نفت سنگین ایران 7 دلار است.
طبق گفته برخی منابع آشنا با معاملات نفتی ایران، قراردادی در نیمه اول ماه اکتبر با قیمت 3.80 دلار کمتر از نفت برنت بسته شده و به نظر می‌رسد معامله محموله‌های نفتی برای ماه دسامبر 3 دلار پایین‌تر از قیمت نفت برنت است.
اختلاف قیمت نفت سبک ایران با نفت برنت در اوایل سال جاری میلادی بین 5 تا 6 دلار در هر بشکه بود، در حالی که در اواخر 2023 یک عدد دو رقمی اعلام شده بود.
طبق گزارش موسسه کپلر و ورتکسا، بارگیری در پایانه‌های صادرات نفت ایران از جمله جزیره خارک در ماه اکتبر نسبت به سپتامبر کاهش قابل توجهی داشته چون مالکان کشتی‌ها نگران حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به تاسیسات نفتی ایران بودند.
ایرانی‌ها معمولاً نفت خود را با عنوان نفت مالزی، عمان یا مناطق دیگر می‌فروشند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزنند. چین بارها از تجارت نفتی خود با ایران دفاع کرده و آن را قانونی و مطابق با قوانین بین‌المللی می‌داند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه