اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

دستغیب:

مردم باید در جریان هزینه‌کرد بیت المال قرار بگیرند

مردم باید در جریان هزینه‌کرد بیت المال قرار بگیرند
رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: یکی از نظارت‌هایی که می‌تواند کمک کننده باشد، نظارت مردمی است تا مردم در جریان بیت‌المال و نحوه هزینه‌کرد آن و منابع و مصارف کشور به طور دقیق قرار بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد رضا دستغیب رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه پس از برگزاری ۴۴ جلسه رسمی هیئت عمومی، تهیه گزارش تفریغ بودجه ۱۴۰۲ به پایان رسید، گفت: به طور همزمان ادارات کل دیوان محاسبات در ۳۱ استان از طریق ویدئو کنفرانس در جلسات حضور داشتند و ایرادات وارده را برطرف می‌کردند و با اتمام فرایند رسیدگی در هیأت عمومی، این گزارش در هفته‌های آتی در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار خواهد گرفت.

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم در تفریغ بودجه، کمک به تدوین قانون بودجه سال‌های بعد و اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی کشور است. از سوی دیگر رویکرد دیوان محاسبات کشور یک رویکرد پیشگیرانه است، بنابراین گزارش تفریغ بودجه، فارغ از اینکه در مسیر رسیدگی دادسرا و هیأت‌های مستشاری و محکمه تجدید نظر قرار خواهد گرفت، مقدمه‌ای برای پیشگیری از تخلفات و اصلاح رویه‌ها نیز خواهد بود و در همین راستا مجموعه‌ای از نظرات و پیشنهادهای اصلاحی را مطابق با اصل ۵۵ قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهیم کرد.

دستغیب افزود: در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۴ شاهد اعمال شفافیت بیشتری نسبت به گذشته هستیم، اما بدین معنی نیست که اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی و شفافیت به طور کامل انجام شده است. هر چند در برنامه هفتم توسعه گام‌هایی برداشتیم اما باید گام‌های بزرگ‌تری برداریم و توجه به گزارش‌های دیوان محاسبات می‌تواند اصلاحات بیشتری را در پی داشته باشد. چنانچه مواردی در برنامه هفتم توسعه دیده نشده است، در قانون الحاقیه و یا قوانین دائمی حتماً مد نظر قرار بگیرد تا قانون بودجه منحصراً بودجه‌ای باشد و احکام دائمی و غیر بودجه‌ای در آن درج نشود.

وی اظهار داشت: به طور مشخص نگرانی ما در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۴ در سه مورد است؛ اول اینکه دولت باید تمام تدابیر خود را به کار بگیرد تا در سال آینده شاهد کسری بودجه نباشیم. دوم اینکه نحوه تأمین کالاهای اساسی به گونه‌ای باشد که برای تأمین کالاهای اساسی مردم با مشکل روبرو نشویم و پیشگیری از افزایش قیمت در بودجه سال آینده نیز لحاظ شود و نکته سوم اینکه باید کسری انرژی و ناترازی‌های آن برطرف شود.

دستغیب افزود: گزارش تطبیقی دیوان محاسبات کشور و اعلام مغایرت‌ها در خصوص کلیه احکام لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به ویژه احکامی که در برنامه هفتم توسعه آمده اما در لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای تحقق آن پیش بینی‌های لازم نشده است، به رئیس مجلس شورای اسلامی ارسال شده است تا نمایندگان در بررسی لایحه بودجه از آن بهره ببرند.

رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه صندوق توسعه ملی یک ثروت ملی و یک ثروت بین نسلی است و باید مطابق اجازه مقام معظم رهبری از صندوق برداشت صورت بگیرد، گفت: بازگشت منابع صندوق جزو اولویت‌های دیوان محاسبات کشور است و به همین دلیل بررسی کامل این برداشت‌ها و بازگشت منابع در دستور کار دیوان محاسبات کشور قرار گرفته است.

وی تحقق منابع دولت را بسیار مهم دانست و افزود: میزان تحقق منابع دولت، توان پیش‌بینی در قانون بودجه را نشان می‌دهد و امسال دولت متعهد شده است که منابع دقیق‌تری را در بودجه پیش بینی کند، دیوان محاسبات نیز گزارش کامل عملکرد دولت در سال‌های گذشته را تهیه و در اختیار دولت قرار خواهد داد.

دستغیب از رسانه‌ها بویژه رسانه ملی که برای اولین بار جلسات هیأت عمومی دیوان محاسبات کشور را به صورت مستقیم پوشش داد، تقدیر و تشکر کرد و خاطرنشان کرد: یکی از نظارت‌هایی که می‌تواند کمک کننده باشد، نظارت مردمی است تا مردم در جریان بیت‌المال و نحوه هزینه کرد بیت‌المال و منابع و مصارف کشور به طور دقیق قرار بگیرند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه