logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

ماجراجوی انگلیسی عاشق جوپار کرمان در گذشت / ماهی سفید کور ارزش آب را دانست

ماجراجوی انگلیسی عاشق جوپار کرمان در گذشت / ماهی سفید کور ارزش آب را دانست
در سخنرانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان از او پرسیدند چرا چنین به جوپار علاقه‌مندی. در پاسخ گفت «جوپار دروازه دنیا را به روی من باز کرد. از این جا بود که به ۷۰کشور سفر کردم و ۳۰جلد کتاب نوشتم. چوپار عشق اول من بود و کسی یافت نشده که عشق اول خود را فراموش کند».
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، به نقل از " بوتیا "، شهر جوپار در حدود ۲۵ کیلومتری جنوب شهر کرمان قرار دارد که در دامنه رشته‌کوه‌های مرکزی ( کوه جوپار ) واقع شده‌است. این شهر از سوی شمال به کرمان، از سوی شرق به ماهان، از طرف جنوب به کوه جوپار و از طرف غرب به شهر گلزار و روستای بهرامجرد منتهی می‌شود.
از تاریخ پیدایش جوپار اطلاع دقیقی در دست نیست ولی در کتب تاریخ محلی کرمان از قرن ۶ به بعد به دفعات از کوه جوپار و قلعه جوپار یاد شده است و نشان دهنده آن است که جوپار بخشی بزرگ بوده . سیاحان و جهانگردان و دانشمندان زیادی از این محل دیدن کرده اند . ژنرال سایکس که در جنگ جهانی اول فرماندهی لشکر جنوب را داشته و آنتونی اسمیت دانشمند انگلیسی به همراه تعداد دیگری از همکارانش مدتی را در این شهر به تحقیق و پژوهش پرداخته اند و یا از این شهر دیدن کرده اند.
وجود قنات گوهرریز در این شهر از زمان آناهیتا ملکه باران حکایت از این دارد که جوپار از زمان های بسیار دور بعنوان شهر و مکانی آباد از زمین های حاصل خیر بوده. در منطقه جوپار ۲۲ رشته قنات قدیمی وجود دارد که آب جوپار و مناطق اطراف را برای آشامیدن و کشاورزی تامین می‌کند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بوتیا ,
,
,

در سال ۱۳۳۰ برای نوشتن پایان‌نامه دوران کارشناسی دانشگاه آکسفورد به دنبال ماهی سفید کور که در آب‌های سرد و غارها و زیر زمین زندگی می‌کند راهی جوپار کرمان و قنات گوهر ریز جوپار شد. وی در آن سفر نتوانست آن ماهی را بیابد. اما سفرنامه خود را با نام ماهی سفید کور در ایران نوشت و در سال ۱۹۵۳ در ۲۳۲ صفحه انتشار داد. این کتاب به سرعت شهرت یافت و به چندین زبان اروپائی ترجمه شد.

,

اسمیت در سال ۱۳۸۵ برای سومین بار به کرمان و سپس به جوپار سفر کرد و به قنات گوهر ریز سر زد. وقتی به قنات گوهر ریز رسید بی‌اختیار خود را در آب قنات افکند. اهالی جوپار از او استقبالی در خور انجام دادند. او سه روز در کرمان و جوپار ماند و خاطره‌ای ماندنی با خود برد.

,

در سخنرانی در دانشگاه شهید باهنر کرمان از او پرسیدند چرا چنین به جوپار علاقه‌مندی. در پاسخ گفت «جوپار دروازه دنیا را به روی من باز کرد. از این جا بود که به ۷۰کشور سفر کردم و ۳۰جلد کتاب نوشتم. چوپار عشق اول من بود و کسی یافت نشده که عشق اول خود را فراموش کند».

,

ماهی سفید کور

, ماهی سفید کور, ماهی سفید کور,

اسمیت سه سال پیش، در هشتاد و پنج سالگی در حالی که از سرطان رنج می برد و پایش در تصادف اتوموبیل آسیب دیده بود با عصائی در دست با سه تن دیگر از دوستان سالخورده قدیمی‏اش سوار بر یک قایق بادی- از نوع قایقهای مسطح الواری – که خودش ساخته بود راهی اقیانوس اطلس شد تا در سفری ۶۶ روزه با طی عرض این اقیانوس رکورد تازه‏ای از ماجراجویی‌های خود را برجای بگذارد. این سفر از جزایر قناری آغاز شد و تا رسیدن به باهاما ۲۸هزار مایل دریائی طی شد. آنتونی اسمیت که قبلا سفر با موتور سیکلت از انگلستان تا آفریقای جنوبی و پرواز طولانی با بالن را هم در کارنامه داشت، هدف اصلی خود را از آخرین ماجراجویی‏اش جلب توجه جهانیان به نیاز میلیون‌ها نفر از انسان‌های روی زمین به آب بهداشتی و در عین‏حال جمع آوری ۵۰هزار پوند برای کمک به امور خیریه جهت تامین آب بهداشتی گروهی از این نیازمندان عنوان کرد.

,

آنتونی اسمیت در هشتاد و هشت سالگی در شهر آکسفور انگلستان در اثر مشکل تنفسی درگذشت.

,

انتهای پیام/گ

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه