logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

اولین ویدیوی ساخته‌شده جهان با ایمپلنت مغزی نورالینک!+داستان بیمار ALS

اولین ویدیوی ساخته‌شده جهان با ایمپلنت مغزی نورالینک!+داستان بیمار ALS
اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که با نام بیماری «لو گهریگ» نیز شناخته می‌شود، اختلال عصبی پیشرونده‌ای است که در مرحله اول بر نورون‌های حرکتی تأثیر می‌گذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اولین بار در جهان یک بیمار توانست با ایمپلنت مغزی ویدیو بسازد و آن را در یوتیوب منتشر کند. این بیمار که به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS مبتلاست، و نمی‌تواند صحبت کند اما به کمک هوش مصنوعی گراک و ایملپنت مغزی نورالینک توانسته ویدیویی بسازد و قصه زندگی‌ و بیماری خود را روایت کند.

«بردفورد اسمیت» سومین انسانی است که ایمپلنت مغزی نورالینک دریافت کرده و اولین فرد مبتلا به ALS است که توانسته با این فناوری ویدیو بسازد. این ویدیو با عنوان «ایلان ماسک باعث شد فردی مبتلا به ALS دوباره صحبت کند» منتشر شده و در آن بردفورد اسمیت توضیح می‌دهد چگونه فناوری نورالینک و هوش مصنوعی زندگی‌اش را بهبود بخشیده و به او توانایی صحبت‌کردن داده است.

معجزه تراشه نورالینک در مغز اولین بیمار مبتلا به «ALS»

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که با نام بیماری «لو گهریگ» نیز شناخته می‌شود، اختلال عصبی پیشرونده‌ای است که در مرحله اول بر نورون‌های حرکتی (سلول‌های عصبی در مغز و نخاع که مسئول کنترل حرکت ارادی عضلات هستند) تأثیر می‌گذارد. با گذشت زمان، بیماران کنترل ارادی حرکات عضلات خود را از دست می‌دهند و صحبت‌کردن، غذاخوردن، حرکت و تنفس آنها را مختل می‌کند. بردفورد اسمیت نیز یکی از همین بیمارهاست.

اسمیت در ویدیویی که در یوتوب منتشر کرده، نشان داده چگونه از ایمپلنت مغزی‌‎ در زندگی روزمره استفاده می‌کند. او توضیح می‌دهد چگونه رابط مغز و کامپیوتر (BCI) به او امکان می‌دهد از سیگنال‌های مغزی برای کنترل ماوس مک‌بوک پرو خود در ویرایش ویدیو بهره ببرد، ویدیویی که به گفته او اولین ویدیویی است که با نورالینک یا BCI ویرایش شده است.

این ایمپلنت که در قشر حرکتی مغز او قرار دارد، حاوی بیش از هزار الکترود است. اسمیت می‌گوید نورالینک جریان مداوم افکار او را نمی‌خواند، بلکه سیگنال‌های مغزی او را تفسیر می‌کند؛ برای مثال مکان نشانگر ماوس را تغییر می‌دهد. همچنین قبل از آنکه اسمیت توانایی صحبت‌کردنش را از دست بدهد، صدای او ضبط شد تا از آن نسخه هوش مصنوعی بسازند. در این ویدیو نیز صدای او را می‌شنویم که هوش مصنوعی تولید کرده است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه