اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

دارابی در دیدار با معاون آژانس میراث‌فرهنگی ازبکستان:

آماده همکاری برای ثبت جهانی مشترک هستیم

آماده همکاری برای ثبت جهانی مشترک هستیم
معاون میراث‌فرهنگی کشور با اشاره به اشتراکات عمیق فرهنگی میان ایران و ازبکستان، بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌ها در زمینه ثبت جهانی پرونده‌های مشترک تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  علی دارابی در دیدار با تورسن‌علی کوزی‌یف معاون اول آژانس میراث‌فرهنگی ازبکستان، با اشاره به اشتراکات فرهنگی ریشه‌دار دو کشور گفت: ایران و ازبکستان دارای پیوند‌های تمدنی و فرهنگی گسترده‌ای هستند و این اشتراکات می‌تواند بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌ها در حوزه میراث‌فرهنگی فراهم کند.

وی افزود: ما آماده همکاری برای تهیه پرونده‌های مشترک ثبت جهانی، برگزاری نمایشگاه‌های موزه‌ای و همچنین مشارکت در پروژه‌های مرمتی با کشور دوست و برادر ازبکستان هستیم.

دارابی با اشاره به تجربه موفق نمایشگاه «شکوه ایران» در چین گفت: این نمایشگاه شامل ۲۱۶ اثر فاخر از ایران بود که بیش از ۵۰ میلیون بازدیدکننده داشت. این تجربه نشان می‌دهد می‌توان نمایشگاه‌های مشابه را با همکاری ازبکستان در تاشکند یا سمرقند نیز برگزار کرد.

او از آمادگی ایران برای انتقال تجارب تخصصی در زمینه مرمت آثار تاریخی و برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک خبر داد و تصریح کرد: ما ظرفیت بالایی در حوزه آموزش، مرمت و نمایش آثار داریم که می‌تواند به توسعه روابط فرهنگی دو کشور کمک کند.

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی همچنین با تأکید بر نقش تاریخی زبان فارسی در منطقه گفت: زبان فارسی در دوره‌های طولانی، زبان دیوانی ازبکستان بوده است. این اشتراک زبانی می‌تواند به‌عنوان سرمایه‌ای فرهنگی برای توسعه مناسبات ما به کار گرفته شود.

وی افزود: دو شهر سمرقند و بخارا همواره برای ایرانیان نماد عشق، فرهنگ و هویت تاریخی بوده‌اند. حضور آنها در اشعار فارسی گواهی روشن بر عمق این پیوند تمدنی است.

در ادامه این دیدار، تورسن علی کوزی‌یف معاون اول آژانس میراث‌فرهنگی ازبکستان با ابراز خرسندی از دیدار با مسئولان ارشد وزارت میراث‌فرهنگی ایران گفت: آثار موزه‌ای ایران و ازبکستان از نظر هنری و معنایی بسیار به یکدیگر نزدیکند و در بسیاری موارد، آثار ما شباهت‌های قابل‌توجهی دارند.

وی با اشاره به کاشی‌کاری‌های مزین به اشعار فارسی و نام معماران ایرانی در بنا‌های تاریخی ازبکستان خاطرنشان کرد: در یک مناره تاریخی ۲۰۰ ساله در ازبکستان، نام معمار ایرانی به خط فارسی ثبت شده و در برخی مساجد قدیمی نیز اشعار حافظ نقش بسته‌اند. اینها گویای ریشه‌های عمیق فرهنگی میان دو ملت است.

کوزی‌یف گفت: ما خواستار استفاده از تجربه و دانش استادان ایرانی در حوزه مرمت و حفظ آثار تاریخی هستیم و معتقدیم همکاری‌های علمی و عملی با ایران می‌تواند نقش بسزایی در حفاظت از میراث مشترک فرهنگی ما داشته باشد.


 

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه