logo
شنبه 11 مهر 1405 | شنبه 03 اكتبر 2026 |
اخبار داغ
  1. استانبول با پیمانکار جدید پرواز می‌کند/ چین زیر بار تحریم نرفت
  2. میناب فراتر از تندیس و پوستر آزمون بلوغ سینمای ایران در مواجهه با سوگ ملی
  3. بازدید از خط تولید، درد را درمان نمی‌کند/ تا نقشه راه بلندمدت نداشته باشیم، بازار خودرو روی آرامش را نخواهد دید
  4. ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد باز نخواهد گشت/چرا برخی ایران را چهارمین ابر قدرت می دانند؟
  5. نتانیاهو از ایران به‌عنوان خوراک تبلیغاتی و انتخاباتی استفاده می‌کند
  6. مولانا؛ شوالیه‌ مدارا در اقلیم عقل و شمشیر
  7. نمایش ضعیف و نومیدکننده تیم ملی در روسیه؛ باخت بدون حتی یک موقعیت!
  8. آخرین صورت مالی کدال؛ هزاران میلیارد پول بیمه‌شدگان هدر رفت/ انتقاد از مدیریت میدری بر بزرگ‌ترین هلدینگ کشور
  9. عمق الیگارشی در یک سریال مثلاً عاشقانه
  10. چشم‌انتظاری در برجک‌های مه‌آلود؛ روایت جوانانی که در شب‌های اضطراب و آتش، سپر بلای خاک شدند
  11. جنگ مقطعی است، اما دانشگاه ماندگار و زاینده/ "تمدن سازی" از جاده دانشگاه، راهبرد رهبر شهید
  12. «دانشجو» در مکتب رهبر شهید؛ از تولید علم تا ساختن آینده ایران
  13. سید حسن نصرالله با مدیریت خود به قهرمان امت عرب و جهان اسلام تبدیل شد
  14. سقوط و صعود؛ واکاوی موج بازگشت هنرمندان به وطن
  15. واکاوی تطور فکری و سلوک عرفانی شمس تبریزی؛ از تبریز تا قونیه
  16. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  17. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  18. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  19. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  20. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر

حزب حاکم ترکیه باز هم اردوغان را برای ریاست جمهوری می‌خواهد

حزب حاکم ترکیه باز هم اردوغان را برای ریاست جمهوری می‌خواهد
روزنامه «ترکیه» امروز (شنبه) از قول یکی از مقام‌های حزب حاکم عدالت و توسعه که خواست نامش فاش نشود، نوشت این حزب قصد دارد تا اردوغان را برای بار سوم و از طریق رای‌گیری در پارلمان ترکیه کاندیدای خود در انتخابات ریاست جمهوری این کشور کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ییلماز تونچ» وزیر دادگستری ترکیه گفته که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور شاید برای بار سوم و در صورتیکه پارلمان به انتخابات زودهنگام رای بدهد، کاندیدا شود.

به نقل از خبرگزاری ریانووستی، دست کم ۳۶۰ رای برای برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ترکیه نیاز است. حزب مردم جمهوری خواه ۱۲۷ کرسی دارد درحالیکه ائتلاف حاکم شامل جنبش ملی‌گرا و عدالت و توسعه ۳۱۵ کرسی در پارلمان این کشور در اختیار دارد.

بر اساس قانون اساسی ترکیه، اردوغان دو راه برای کاندیدا شدن برای بار سوم در انتخابات ریاست جمهوری این کشور دارد؛ یا باید از طریق تصمیم پارلمان برای برگزاری انتخابات باشد یا اینکه در بند ۱۰۱ قانون اساسی، متممی ایجاد شود. حزب حاکم ترکیه مایل به گزینه اول است.

در سال ۲۰۱۷، ترکیه با تغییرات قانون اساسی از نظام پارلمانی به نظام ریاستی جمهوری تبدیل شد.

بر اساس قانون اساسی ترکیه، یک رئیس جمهور نمی‌تواند بیش از دو دوره متوالی در این سمت خدمت کند. در ماه مه ۲۰۲۳، اردوغان برای یک دوره پنج ساله دیگر دوباره انتخاب شد. احزاب مخالف اصرار داشتند که این سومین دوره ریاست جمهوری او از زمان ریاست جمهوری اردوغان از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ است، زمانی که ترکیه هنوز یک جمهوری پارلمانی بود.

صحبت از نامزدی اردوغان در انتخابات در حالی است که رئیس‌جمهور ترکیه اخیرا گفته بود قصد ندارد دوباره برای ریاست‌جمهوری نامزد شود.

اردوغان گفته بود: قصد ندارم دوباره برای ریاست‌جمهوری نامزد شوم، اما کشور به یک قانون اساسی جدید نیاز دارد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه