logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  2. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  3. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  4. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  5. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  6. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  7. گسست میان ادعا و واقعیت
  8. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  9. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  10. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  11. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  12. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  13. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  14. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  15. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  16. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  17. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  18. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  19. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  20. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد

حضرت آیت‌الله جوادی آملی/ چگونه در عصر جاهلیت مدرن مؤمن بمانیم؟

حضرت آیت‌الله جوادی آملی/ چگونه در عصر جاهلیت مدرن مؤمن بمانیم؟
حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: قرآن در نقد دشمنان نمی‌گوید که نماز نمی‌خوانند، بلکه می‌فرماید این‌ها پای‌بند به هیچ تعهد انسانی و بین‌المللی نیستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حضرت آیت الله جوادی آملی گفتند: ما امروز نیز درگیر نوعی جاهلیت مدرن هستیم.قرآن در نقد دشمنان نمی‌گوید که نماز نمی‌خوانند، بلکه می‌فرماید این‌ها پای‌بند به هیچ تعهد انسانی و بین‌المللی نیستند.

 جمعی از اعضای بعثه حضرت آیت‌الله جوادی آملی، پس از بازگشت از سفر معنوی حج، با این مرجع تقلید دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار، حضرت آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به اهمیت کعبه و جایگاه آن در هدایت جامعه بشری، تأکید کردند: درست است که حسینیه‌ها و این شعائر جای خود را دارند، اما حسینیه به برکت کعبه محفوظ است. خداوند برای حفظ کعبه سرمایه‌گذاری کرده است؛ همان‌گونه که در قرآن فرمود: ﴿أَلَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِأَصْحَابِ الْفِیلِ﴾. معجزه‌ای چون ماجرای اصحاب فیل برای مردم آن زمان قابل فهم‌تر از اعجاز بیانی قرآن بود.

ایشان ادامه دادند: آنچه می‌تواند جامعه جاهلی را به عقلانیت برساند، چنین معجزاتی است. ما امروز نیز درگیر نوعی جاهلیت مدرن هستیم. قرآن در نقد دشمنان نمی‌گوید که نماز نمی‌خوانند، بلکه می‌فرماید: ﴿ لا یرقبون فی مؤمنٍ إِلًّا ولا ذِمَّةً﴾ یعنی این‌ها پای‌بند به هیچ تعهد انسانی و بین‌المللی نیستند.

ایشان در ادامه با تأکید بر وفای به عهد به‌عنوان اصلی بنیادین در جوامع ایمانی گفتند: در روایات ما، تعبیر بسیار بلند «المؤمنون عند شروطهم» آمده است. این فراتر از دستور فقهی «أوفوا بالشروط» است. مؤمن کسی است که پای امضای خود می‌ایستد. این فرهنگ می‌تواند جهان را اداره کند. ایرانیِ مؤمن، مردِ مؤمن، آن است که به عهد خود وفادار باشد.

ایشان با نقل بیانی از صاحب جواهر، به تفاوت میان «حضور امام» و «حضور امامت» اشاره کردند و بیان داشتند: صاحب جواهر نقل می کند که امام صادق علیه السلام در زمان حضور خودش، می فرماید که این عصر، عصر غیبت است، نه به این معنا که امام نیست، امام حاضر است اما امامت حاضر نیست! امامت، یعنی مدیریت الهی جامعه، غایب است. حج و کعبه یک امر فراملی و بین‌المللی است و باید با تمام قوا از آن صیانت شود.

در این دیدار، اعضای بعثه حضرت آیت الله جوادی آملی گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی، معرفتی و تبلیغی بعثه در موسم حج امسال ارائه دادند.از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به ارتباط گسترده با حجاج ایرانی و غیرایرانی، برگزاری مراسم مذهبی در مناسبت‌های مختلف، پاسخ‌گویی به مسائل شرعی حجاج از کشورهای گوناگون، و نیز تبیین دیدگاه‌های علمی، معرفتی، تفسیری و عرفانی حضرت آیت‌الله جوادی آملی در میان زائران بیت‌الله الحرام اشاره کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه