اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

دام‌های امنیتی میلیاردی در منطقه ویژه پارس جنوبی

دام‌های امنیتی میلیاردی در منطقه ویژه پارس جنوبی
اقدام منطقه ویژه پارس جنوبی در هزینه میلیاردی برای خرید دستگاه‌های ارتباطی موبایلی تاثیر ویژه‌ای در امنیت منطقه پارس ندارد و حتی می‌تواند تبدیل به دام امنیتی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  در بحبوحه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مدیرعامل منطقه ویژه پارس جنوبی اقدام به خرید ۲۰۰ موبایل بیسیم سیم کارتی از نوع (hytera PNC380) برای مدیران رده بالای خود کرده است که قیمت هر کدام ۲۷ میلیون تومان بوده و هزاران دستگاه دیگر از همین نوع نیز در صف خرید با بودجه بیت‌المال به بهانه ایمن‌سازی محیط ارتباطی مدیران پارس جنوبی است.

بهانه ایمن‌سازی مدیران با خرید این نوع موبایل‌ها درحالی است که این موبایل‌ها خود موجب ناایمن‌سازی خط ارتباطی است زیرا کشور سازنده موبایل‌ها چین بوده و دفاتر و مراکز خدمات فنی آن نیز در آلمان، انگلستان، آمریکا و چند کشور دیگر است و این به معنای دسترسی آسوده کشورهای بیگانه برای تخلیه اطلاعاتی است.

مدیران منطقه ویژه پارس جنوبی در دام‌ میلیاردی

این موبایل‌ها فقط از طریق شبکه اپراتورهای متداول به‌ویژه ایرانسل و وای‌فای فعال می‌شود و در مکان‌هایی که اینترنت وای‌فای باشد بدون نیاز به سیم‌کارت هم کار می‌کند و اتصال به بلوتوث هم برای این موبایل‌ها عادی است و این‌ها خود خلأ امنیتی دیگر موبایل‌ها بیسیم محسوب می‌شوند.

این موبایل‌ها بیسیم حتی برای مکان‌یابی و ردیابی از شبکه‌های ماهواره‌ای (GPS) استفاده می‌کند و از (GLONASS) و (BeiDou) پشتیبانی می‌کند و به راحتی موقعیت مکانی افراد را آشکار می‌کند.

امنیت پایتخت انرژی ایران در خطر است

پس این دستگاه‌ها برای مکان‌ها و موقعیت‌های امنیتی مناسب نیستند زیرا وابستگی به زیرساخت عمومی (اپراتورهای موبایل) دارند. این دستگاه به شبکه‌های اپراتورهای عمومی مثل همراه اول، ایرانسل یا شبکه‌های جهانی مثل (AT&T) و (T-Mobile) متکی است و همین نکته کاربرد ادعای امنیتی برای همه موارد مذکور را زیر سوال می‌برد.

از سوی دیگر در شرایط بحران، قطع اینترنت، یا حمله سایبری، ممکن است ارتباط به‌طور کامل مختل شود. زیرا رمزنگاری (End-to-End) استاندارد امنیتی نظامی ندارد.

از سوی دیگر رمزگذاری ارتباط در این دستگاه‌ها برای مصرف سازمانی مناسب است، اما نه به‌اندازه‌ استانداردهای نظامی یا اطلاعات طبقه‌بندی‌شده تا حدی که ممکن است در برابر شنود یا نفوذ حرفه‌ای آسیب‌پذیر باشد. در هرحال نمی‌توان ساخت چین بودن و نگرانی‌های امنیتی بین‌المللی این دستگاه‌ها را نادیده گرفت.

سخاوت اسدی احتمال حملات سایبری به پارس جنوبی را تسهیل کرد

شرکت (Hytera) یک شرکت چینی است، و در برخی کشورها (مانند آمریکا) به دلایل امنیت سایبری، استفاده از تجهیزات این شرکت در زیرساخت‌های حساس ممنوع شده است. نگرانی از وجود درب پشتی (Backdoor) یا ارسال اطلاعات به سرورهای ناشناس یکی از ریسک‌های دیگر است.

این دستگاه‌ها با اینترنت کار می‌کند و ممکن است اطلاعات از طریق شبکه‌های عمومی یا هات‌اسپات قابل شنود یا رهگیری باشد زیرا حتی بلوتوث هم یک نقطه‌ضعف بالقوه برای نفوذ نزدیک است.

ریسک امنیتی دیگر این دستگاه‌ها سیستم‌های (PoC) است که معمولاً به سرورهای ابری متصل می‌شوند (مثلاً Hytera HALO یا سرورهای ثالث) اگر سرورها در خارج از کشور یا در اختیار شرکت اصلی باشند، اطلاعات ممکن است خارج از کنترل سازمان باشد.‌ البته نکته بسیار مهم وجود (GPS) و ردیابی تمامی افراد حاضر در شبکه و ارتباط فیزیکی آن‌ها است

به‌دلیل استفاده از همین مارک و مدل در تعداد بالا همه ارتباطات قابل ردیابی و شنود است و همه امورات می‌تواند از خارج از شبکه امن، پیگیری شود.

بنابراین اقدام منطقه ویژه پارس جنوبی در هزینه میلیاردی برای خرید دستگاه‌های ارتباطی موبایلی تاثیر ویژه‌ای در امنیت منطقه پارس ندارد باید دید پشت صحنه این خریدهای غیرمعقولانه منطقه ویژه پارس جنوبی چیست.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه