logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

سبقت تورم کالاهای اساسی از سایر کالاها

سبقت تورم کالاهای اساسی از سایر کالاها
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با اشاره به آمار تورم در گروه‌های کالایی گفت: کالاهای اساسی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، از تورم بیشتری نسبت به سایر کالاها برخوردار بوده‌اند که بیانگر ضعف جدی در سیستم تنظیم بازار است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علاءالدین ازوجی در نشست «چالش‌ها و چشم‌انداز اقتصاد ایران و سیاست‌های ارزی در شرایط نااطمینانی» که در پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی برگزار شد، اظهار داشت: حجم تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2024 حدود 529 میلیارد دلار بوده که برای دستیابی به رشد هشت درصدی باید به 870 میلیارد دلار برسد.  

وی افزود: سالانه حدود 169 میلیارد دلار منابع برای سرمایه‌گذاری در دسترس است که بخش عمده آن باید از محل منابع داخلی تأمین شود، با این حال حجم سرمایه‌گذاری نسبت به سال 1390 به 53 درصد کاهش یافته است.  

ازوجی با اشاره به محدودیت‌های درآمدی دولت گفت: درآمد نفتی و غیرنفتی کشور در سال 1401 مجموعاً به 100 میلیارد دلار رسید که این رقم در سال 1390 حدود 146 میلیارد دلار بود. این کاهش، در حالی رخ داده که تقاضا برای واردات هرساله افزایش یافته است.  

رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: یکی از عوامل اصلی تلاطم بازار ارز، سفته‌بازی و ناهماهنگی سیاست‌های اقتصادی است. وقتی منابع ارزی محدود می‌شود، دستگاه‌های مصرف‌کننده ارز در کشور محدود نمی‌شوند که این امر به تشدید نوسانات منجر می‌شود.  

وی با تأکید بر لزوم پیوند بیشتر سیاست پولی با اقتصاد جهانی تصریح کرد: «آمارها نشان می‌دهد کالاهای اساسی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، با تورم بالاتری نسبت به سایر کالاها مواجه‌اند. این موضوع ضعف تنظیم بازار را نشان می‌دهد و ربط چندانی به سیاست‌های ارزی یا نهاد متولی نرخ ارز ندارد.»

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه