logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

آیا می‌دانستید پیرترین ایرانی زمان قاجار ۱۲۰ سال عمر کرد؟+عکس

آیا می‌دانستید پیرترین ایرانی زمان قاجار ۱۲۰ سال عمر کرد؟+عکس
عکسی از یک پیرمرد قمی مربوط به سال ۱۳۰۵ هجری قمری با توضیح اینکه این فرد ۱۲۰ سال سن دارد حکایت از پیرترین فرد شناخته شده در دوران قاجار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در میان عکس‌های منتشر شده از کاخ گلستان و سفر ناصرالدین شاه قاجار به قم در سال ۱۳۰۵ هجری قمری، تصویر پیرمردی قمی وجود دارد که شاید بتوان او را پیرترین ایرانی شناخته شده زمان قاجار تلقی کرد.

در توضیح این عکس آمده که تصویر متعلق به فردی به نام مراد خان است که در سن ۱۲۰ سالگی خود قرار دارد.

در حاشیه تصویر هم توضیحات دیگری وجود دارد که اشاره می‌کند عکس در ماه رجب سال ۱۳۰۵ قمری (مصادف با اسفند ۱۲۶۶ و فروردین ۱۲۶۷ شمسی) گرفته شده است.

اگر از این تاریخ موجود در عکس به ۱۲۰ سال عقب‌تر برویم به تاریخ اسفند ۱۱۴۶ یا فروردین ۱۱۴۷ شمسی میرسیم که در واقع مطابق با ۱۱۸۱ قمری و دوره حکومت کریم خان زند است.

عکس پیرترین ایرانی زمان قاجار با ۱۲۰ سال سن

کریم خان زند پایه‌گذار سلسله زندیه در ایران است که از سال ۱۱۶۳ تا ۱۱۹۳ قمری بر ایران حکومت کرد. این پیرمرد یا مرادخان قمی در زمان مرگ کریم خان زند تازه به دوران نوجوانی پا گذاشته بود و در دوره‌ای که ناصرالدین شاه در سال ۱۳۰۵ قمری به قم سفر کرده بود ۱۲۰ سال سن داشته است.

این مراد خان قمی دوران حکومت تمام پادشاهان زندیه از کریم خان تا لطفعلی خان و چهار شاه قاجار شامل آقا محمدخان، فتحعلی شاه، محمد شاه و ناصرالدین شاه را به چشم دیده است.

با توجه به اینکه ناصرالدین شاه حدود ۸ سال بعد از این سفر کشته شد شاید مراد خان دوران پادشاهی مظفرالدین شاه را هم دیده باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه