اخبار داغ
  1. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  2. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  3. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  4. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  5. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  6. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  7. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  8. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  9. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  10. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  11. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  12. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  13. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  14. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  15. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  16. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  17. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  18. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  19. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  20. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد

میدل‌ایست‌آی: سران منطقه از تغییر مفاد طرح ترامپ برای غزه شوکه شدند

میدل‌ایست‌آی: سران منطقه از تغییر مفاد طرح ترامپ برای غزه شوکه شدند
رسانه انگلیسی نوشته سران کشورهای منطقه از تغییرات اسرائیلی در طرح صلح غزه شوکه شدند، اما همچنان از آن حمایت می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی هفته‌های گذشته، پیش‌نویس‌های طرح به اصطلاح صلح غزه که با حمایت آمریکا تهیه شده بود، در پایتخت‌های منطقه غرب آسیا دست به دست می‌شد. سران کشورهای کلیدی منطقه تا چند ساعت پیش از رونمایی رسمی این طرح در روز سه‌شنبه، از محتوای آن مطمئن بودند اما وقتی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، طرح ۲۰ ماده‌ای خود را اعلام کرد، آن‌ها از تفاوت‌های عمده بین پیش‌نویس‌های اولیه و نسخه نهایی غافلگیر شدند.

به گزارش «میدل‌ایست‌آی»، شگفت‌انگیزترین تغییرات به تعداد فلسطینی‌هایی که قرار است در چارچوب این توافق آزاد شوند و همچنین رویکرد مرحله‌ای خروج رژیم صهیونیستی از غزه مربوط می‌شود. به گفته منابع منطقه‌ای، به نظر می‌رسد ترامپ طرح را به شکلی تغییر داده که بیشتر با خواسته‌های «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همخوانی داشته باشد.

در پیش‌نویس‌های اولیه قرار بود صدها زندانی فلسطینی همراه با ۱۷۰۰ مرد، زن و کودک بازداشت‌شده از غزه آزاد شوند، اما در نسخه جدید تنها ۲۵۰ زندانی در کنار این بازداشت‌شدگان آزاد خواهند شد.

همچنین در پیش‌نویس‌های اولیه، ورود روزانه ۶۰۰ کامیون کمک‌رسانی به غزه الزامی بود، اما نسخه جدید با زبان مبهمی هیچ تعهدی در این باره ارائه نمی‌دهد.

تغییراتی هم در بخش اداره غزه اعمال شده است: قرار بود غزه توسط یک «هیئت صلح» به ریاست ترامپ و «تونی بلر» نخست‌وزیر سابق انگلیس اداره شود که بدون مشورت بین‌المللی عمل خواهد کرد.

«نیروی تثبیت بین‌المللی» نیز که قرار بود پلیس فلسطینی را برای تأمین امنیت آموزش دهد، ناگهان اختیارات گسترده‌تری پیدا کرده که نشان‌دهنده افزایش کنترل تل‌آویو است. نه‌تنها خروج نیروهای اسرائیلی بدون جدول زمانی مشخص به‌صورت مرحله‌ای برنامه‌ریزی شده، بلکه افزودن یک «منطقه امنیتی» در اطراف غزه، احتمال حضور دائمی این رژیم در این منطقه را تقویت می‌کند.

یکی از منابع منطقه‌ای به میدل‌ایست‌آی گفت: «ترکیه، مصر، اردن و دیگران اعتراضات خاصی داشتند، به‌ویژه درباره تشکیل نیروی بین‌المللی.»

با این حال، همین کشورها معتقدند که امتیازات مهمی هم به دست آورده‌اند، از جمله امتناع ترامپ از به‌رسمیت‌شناختن الحاق کرانه باختری توسط اسرائیل و تعهد آمریکا به باقی‌ماندن فلسطینی‌ها در غزه. تل‌آویو همچنین طبق این طرح پذیرفته که غزه را به‌صورت دائمی اشغال نکند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه