logo
سه‌شنبه 07 مهر 1405 | سه‌شنبه 29 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به استقبال روز جهانی کودک رفت

جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی به استقبال روز جهانی کودک رفت
چهارمین شب جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی با اجرای شبیه‌خوانی «کمال‌الملک» برای نخستین بار و اجراهای ویژه برای کودکان به مناسبت روز جهانی کودک برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  به نقل از ستاد خبری جشنواره، در چهارمین شب اجراهای بیست‌ و دومین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی تماشاگران و علاقه‌مندان به تماشای اجراهای متنوع آیینی نشستند.

اولین برنامه این شب، مجلس شبیه‌خوانی «کمال‌الملک» بود که مهدی دریایی هنرمند و پژوهشگر نمایش‌های آیینی همراه با گروه خود از استان مرکزی آن را برای نخستین بار در خانه اتحادیه اجرا کردند.

داوود فتحعلی‌بیگی پس از پایان شبیه‌خوانی در سخنانی کوتاه درباره این اثر گفت: شبیه‌خوانی هنری ایرانی است که با گذشت زمان موضوعات آن به‌روز شده است. مجلس شبیه «کمال‌الملک» در اواخر دوره قاجار به رشته تحریر درآمده است و به اتفاقات دربار اشاره دارد. با توجه به اینکه منشا پیدایش شبیه مرتبط با واقعه عاشورا بوده است، شبیه‌خوانان در پایان هر مجلس یادی از حضرت سیدالشهدا (ع) داشتند.

در ادامه تماشاگران با حضور در حوض‌خانه پای پرده خوانی مرشد احدی و نقل «آرش کمانگیر» از مرشد مهدی چایانی نشستند.

کودکان مهمانان اصلی شب گذشته جشنواره آیینی و سنتی بودند و هنرمندان با نمایش‌های «جی‌جی‌بی‌جی» به کارگردانی عظیم واعظی و خیمه‌شب بازی به کارگردانی ساسان مهرپویان میزبان آن‌ها شدند.

در میان برنامه هر بخش هنرمندان تبریز به سرپرستی‌ و مدیریت عظیم واعظی با رقص آیینی این خطه و نوای موسیقی به اجرا پرداختند.

سایه بازی سنتی دیگر بخش برنامه‌های جشنواره بود که با کارگردانی دهقان هراتی از استان البرز قسمتی کوتاه از واقعه عاشورا را با هنر سایه به نمایش گذاشت.

در این شب نمایش تخت‌حوضی با کارگردانی علی طربی نیز اجرا شد.

در پایان هم حمیدرضا نوری، تماشاگران را از کودک و بزرگسال به تماشای شهر فرنگ‌ دعوت کرد.

بیست‌ و دومین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی به دبیری سیاوش ستاری در سه بخش آموزشی ـ پژوهشی، فضای باز و صحنه‌ای برگزار می‌شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه