اخبار داغ
  1. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  2. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  3. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  4. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  5. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  6. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران چگونه صادر شد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  7. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  8. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  9. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  10. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  11. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  12. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  13. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  14. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  15. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  16. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  17. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  18. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  19. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  20. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل

نشست بروکسل و آینده حمایت از اوکراین

نشست بروکسل و آینده حمایت از اوکراین
نشست اخیر شورای اروپا در بروکسل بار دیگر نشان داد که اتحادیه اروپا در مسیر دشوار یافتن یک سیاست واحد دفاعی و خارجی حرکت می‌کند. رهبران ۲۷ کشور عضو در حالی از ادامه حمایت از اوکراین سخن گفتند که اختلافات داخلی درباره منابع مالی، دارایی‌های منجمد روسیه و تقسیم بار دفاعی همچنان پابرجاست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست اخیر شورای اروپا در بروکسل بار دیگر نشان داد که اتحادیه اروپا در مسیر دشوار یافتن یک سیاست واحد دفاعی و خارجی حرکت می‌کند. رهبران ۲۷ کشور عضو در حالی از ادامه حمایت از اوکراین سخن گفتند که اختلافات داخلی درباره منابع مالی، دارایی‌های منجمد روسیه و تقسیم بار دفاعی همچنان پابرجاست.

در نشست شورای اروپا که روز پنج‌شنبه ۲۳ اکتبر ۲۰۲۵ در بروکسل برگزار شد، سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا درباره چگونگی تقویت حمایت خود از اوکراین گفت‌وگو کردند
تصمیم تازه دولت آمریکا در اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه برای رهبران اروپایی نوعی «شگفتی خوشایند» بود و موجب شد تا آن‌ها درباره هماهنگی اقدامات دفاعی و اقتصادی خود در برابر روسیه موضعی مشترک‌تر اتخاذ کنند.
با این حال، بحث‌ها درباره استفاده از دارایی‌های منجمد روسیه در بانک‌های اروپایی (که ارزش آن حدود ۲۰۰ میلیارد یورو تخمین زده می‌شود) هنوز به نتیجه نرسیده و تصمیم‌گیری نهایی در این خصوص به دسامبر آینده موکول شد.
از سوی دیگر، تأخیر در تصمیم‌گیری درباره استفاده از دارایی‌های روسیه، پیام روشنی به مسکو می‌فرستد: اروپا همچنان درگیر محاسبات داخلی و ملاحظات حقوقی خود است. این تعلل ممکن است هزینه‌های سنگینی برای اوکراین در میدان نبرد به همراه داشته باشد.

در سطح ژئوپلیتیک، نشست بروکسل یادآور دوران جنگ سرد است؛ دورانی که تصمیمات بزرگ اروپا در پایتخت‌های غربی دیگر گرفته می‌شد، نه در خود اروپا. اگر اتحادیه اروپا می‌خواهد بازیگری واقعی در عرصه بین‌الملل باشد، باید از سایهٔ واشنگتن بیرون بیاید و به صدای واحدی در سیاست خارجی دست یابد مأموریتی که هنوز تحقق نیافته است.
رهبران اتحادیه توافق کردند تا روند افزایش هزینه‌های دفاعی کشورهای عضو تسریع شود و همکاری‌های تسلیحاتی، به‌ویژه در زمینه تولید مهمات و سامانه‌های پدافندی، گسترش یابد. با این حال، اختلاف‌نظرهایی درباره میزان تعهد مالی هر کشور و چگونگی تقسیم هزینه‌ها وجود دارد.
در حاشیه نشست، موضوعات دیگری همچون جنگ در خاورمیانه، وضعیت انرژی در زمستان پیش‌رو، و نگرانی‌ها درباره انتخابات آمریکا و تأثیر احتمالی آن بر اتحاد غربی نیز مطرح شد.

امیرحسین مقیمی

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه