logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

گزارش دانا از بورس تهران در معاملات چهارشنبه ۲۶ آذر؛

شاخص کل با رشد بیش از ۶ هزار واحدی به کانال ۳.۷ میلیون واحدی نزدیک‌تر شد

شاخص کل با رشد بیش از ۶ هزار واحدی به کانال ۳.۷ میلیون واحدی نزدیک‌تر شد
بورس تهران در روز چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ با ثبت رشد شاخص‌های کل و هم‌وزن، نشانه‌هایی از بازگشت اعتماد و افزایش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران حقیقی را به نمایش گذاشت؛ در حالی که خروج نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت و طلا، ورود پول تازه به معاملات خرد سهام را تقویت کرده و بازار را با وجود فشارهای فروش، در مسیر صعودی نگه داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بازار بورس تهران در روز چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ روزی آرام اما مثبت را تجربه کرد و شاخص کل با ثبت افزایش ۶ هزار و ۵۷۰ واحدی، در تراز ۳ میلیون و ۷۶۷ هزار واحد به کار خود پایان داد. این رشد نشان‌دهنده ادامه روند صعودی بازار در روزهای اخیر است و سرمایه‌گذاران را به ادامه حضور در سهام امیدوار نگه داشته است.

شاخص کل هم‌وزن که نمایانگر عملکرد بهتر سهام کوچک و متوسط بازار است، نیز عملکرد خوبی از خود نشان داد و با افزایش ۴ هزار و ۸۶۴ واحدی، به سطح یک میلیون و ۴۸ هزار واحد رسید. این رشد هماهنگ در شاخص هم‌وزن بیانگر آن است که نه تنها سهام بزرگ، بلکه شرکت‌های کوچکتر نیز از جو مثبت بازار بهره برده‌اند و توزیع رشد در کل بازار نسبتاً متوازن بوده است.

با این حال، شاخص آزاد شناور که تأثیر سهام شناور آزاد را بیشتر نشان می‌دهد، با کاهش ۶ هزار و ۷۰۴ واحدی به رقم ۴ میلیون و ۷۱۴ هزار واحد رسید. این افت جزئی می‌تواند نشانه‌ای از برخی فشارهای فروش در سهام شاخص‌ساز بزرگ باشد که معامله‌گران برای حفظ سود یا مدیریت ریسک اقدام به فروش کرده‌اند، اما این موضوع نتوانست مانع کلی رشد شاخص کل شود.

در میان نمادهای پرتراکنش بازار، داترا، وبملت و خودرو نقش برجسته‌ای در حمایت از بازار ایفا کردند و تأثیر مثبتی بر روند کلی معاملات گذاشتند. همچنین در گروه سهام شاخص‌ساز، نمادهای فارس، فملی و شبندر بیشترین سهم را در بالا کشیدن شاخص کل داشتند و به عنوان لیدرهای بازار عمل کردند. این نمادها با تقاضای مناسب، توانستند بخشی از فشارهای احتمالی فروش را خنثی کنند و بازار را در مسیر مثبت نگه دارند.

ارزش کل معاملات در این روز به حدود ۱۷۴ هزار میلیارد تومان رسید که عددی قابل توجه و نشان‌دهنده گردش مناسب نقدینگی در بازار است. تعداد معاملات نیز به ۶۰۷ هزار مورد بالغ شد که بیانگر فعالیت نسبتاً بالا و مشارکت گسترده سرمایه‌گذاران در خرید و فروش سهام است. این حجم معاملات می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت تدریجی اعتماد به بازار سرمایه باشد و زمینه‌ساز ادامه روند صعودی در روزهای آتی گردد.

یکی از اتفاقات مثبت امروز، بازگشت صندوق‌های طلا به مسیر صعودی بود. پس از دوره‌ای از نوسان، این صندوق‌ها امروز با استقبال سرمایه‌گذاران همراه شدند و قیمت واحدهای آنها رشد کرد. این روند می‌تواند نشان‌دهنده تنوع‌بخشی سرمایه‌گذاران به دارایی‌های مختلف در بازار سرمایه باشد و جذابیت صندوق‌های مبتنی بر طلا را دوباره افزایش دهد.

بررسی جریان پول در بازار نیز تصویر روشنی از تمایل سرمایه‌گذاران حقیقی ارائه می‌دهد. در هفته معاملاتی جاری، بیش از ۵.۱ هزار میلیارد تومان پول حقیقی به معاملات خرد سهام وارد شده است. این رقم در هفته قبل نیز حدود ۳.۶ هزار میلیارد تومان بوده که نشان‌دهنده ادامه روند ورود نقدینگی تازه به بازار سهام است. این ورود پول می‌تواند عامل اصلی حمایت از قیمت‌ها و رشد شاخص‌ها در روزهای اخیر باشد.

در سوی دیگر، صندوق‌های درآمد ثابت با خروج حدود ۱.۲ هزار میلیارد تومان و صندوق‌های طلا با خروج ۴.۱ هزار میلیارد تومان پول مواجه شدند. این خروج همزمان از دو کلاس دارایی کم‌ریسک‌تر یعنی درآمد ثابت و طلا، این احتمال را تقویت می‌کند که بخشی از این نقدینگی مستقیماً به سمت سهام هدایت شده است. سرمایه‌گذاران حقیقی ظاهراً در این هفته ترجیح داده‌اند ریسک بیشتری پذیرفته و به جای حفظ پول در گزینه‌های امن، آن را به بازار سهام منتقل کنند. این جابه‌جایی می‌تواند نشانه‌ای از افزایش ریسک‌پذیری در میان معامله‌گران خرد باشد و به تداوم جو مثبت بازار کمک کند.

در مجموع، معاملات روز چهارشنبه بورس تهران با وجود برخی فشارهای فروش در بخش‌هایی از بازار، در نهایت با رنگ سبز به پایان رسید و شاخص‌ها رشد مناسبی ثبت کردند. ورود مداوم پول حقیقی به سهام، بازگشت صندوق‌های طلا به مسیر صعودی و عملکرد خوب نمادهای پرتراکنش و شاخص‌ساز، همه حکایت از آن دارد که بازار سرمایه در حال بازیابی قدرت خود است. سرمایه‌گذاران اکنون منتظر معاملات روزهای آینده هستند تا ببینند آیا این روند مثبت می‌تواند پایدار بماند و شاخص کل را به سطوح بالاتر برساند یا عوامل خارجی و داخلی دوباره نوساناتی ایجاد خواهند کرد. این عملکرد مثبت می‌تواند نویدبخش جذب نقدینگی بیشتر و تقویت اعتماد عمومی به بازار سرمایه در هفته‌های پیش رو باشد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه