logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

ثبات موقت دلار در سایه اختلال بازارها

ثبات موقت دلار در سایه اختلال بازارها
یک کارشناس اقتصادی گفت: در حالی که پیش از جنگ نرخ دلار پیوسته رکورد می‌زد، محدود شدن معاملات و اختلال در فرhیند کشف قیمت در بازارهایی همچون تتر موجب شده نرخ ارز اکنون در محدوده‌ای ثابت یا نزولی قرار گیرد؛ وضعیتی که کارشناسان آن را موقتی و بدون پشتوانه‌های بنیادی می‌دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی محمدی در گفت‌وگویی اظهار کرد: تا پیش از آغاز جنگ، نرخ دلار به‌صورت حدودی هر هفته رکورد جدیدی ثبت می‌کرد؛ اما اکنون در میانه درگیری‌ها، این نرخ نه‌تنها افزایش پیدا نکرده است، بلکه در مقاطعی با کاهش نیز همراه شده است. با این حال، ثبات یا افت فعلی دلار را نمی‌توان به‌طور الزامی نشانه بهبود شرایط اقتصادی دانست.

وی افزود: واقعیت این است که در شرایطی که بازارها کم‌عمق، محدود یا حتی بسته هستند، قیمت‌هایی که در بازار فردوسی یا بر بسترهایی همچون معاملات USDT شکل می‌گیرد، بازتاب‌دهنده واقعیت‌های اقتصادی نیست. در چنین فضایی، قیمت‌ها بیشتر تحت تأثیر کاهش عرضه و تقاضای واقعی، احتیاط فروشندگان و افت تقاضای مؤثر قرار می‌گیرد. اختلاف قیمت تتر در میان صرافی‌های مختلف نیز نشان می‌دهد که در نبود نظارت و عمق کافی بازار، امکان دستکاری یا ناهماهنگی قیمتی افزایش پیدا می‌کند. از این رو کاهش فعلی نرخ دلار را می‌توان پدیده‌ای موقتی و بدون پشتوانه‌های بنیادین دانست.

کارشناس اقتصادی گفت: تجربه‌های گذشته نیز نشان داده است که در شرایط جنگی، با تعطیلی یا محدود شدن فعالیت صرافی‌های رمزارزی داخلی و محدودیت در واردات و معاملات، فرایند کشف قیمت در بازار ارز دچار اختلال می‌شود. در چنین وضعیتی، کاهش حجم معاملات و نبود مرجع قیمتی معتبر می‌تواند موجب شود نرخ دلار برای مدتی در یک محدوده ثابت باقی بماند یا حتی کاهش نسبی را تجربه کند.

محمدی بیان کرد: در این میان برخی معتقدند بازارهایی همچون معاملات تتر باید به‌طور دائمی محدود یا تعطیل شوند تا از افزایش نرخ دلار جلوگیری شود، هرچند این بازارها تا حد زیادی بستر فعالیت‌های سفته‌بازانه هستند و محدود شدن آن‌ها می‌تواند در کوتاه‌مدت سرعت انتقال شوک‌های روانی به بازار ارز را کاهش دهد و نوسانات مقطعی را کنترل کند، اما این اثر پایدار نیست.

وی دامه داد: در صورتی که عوامل بنیادی اقتصاد همچون رشد بالای نقدینگی، تورم مزمن، کسری بودجه، نااطمینانی‌های اقتصادی و سیاسی یا مدیریت نامطلوب تقاضای ارز همچنان پابرجا باشد، تقاضای سفته‌بازانه به صرف به بازارهای دیگر منتقل می‌شود؛ از جمله بازار ارز نقدی، طلا یا معاملات غیررسمی، در واقع بازار تتر بیشتر به‌عنوان کانال بروز سفته‌بازی عمل می‌کند تا ریشه آن، بنابراین محدود کردن این بازارها می‌تواند در کوتاه‌مدت از شدت نوسانات بکاهد، اما مهار پایدار نرخ ارز مستلزم اصلاح متغیرهای کلان اقتصادی و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای ارز است، افزون بر این بازار رمزارزها برای بسیاری از کشورها، به‌ویژه اقتصادهای تحت تحریم، کارکردهای مهمی نیز دارد.

کارشناس اقتصادی تاکید کرد: در صورت بازگشایی کامل بازارها، این احتمال وجود دارد که دولت با مداخله فعالانه بتواند در کوتاه‌مدت نرخ ارز را به سطوح پایین‌تری هدایت کند، با این حال تداوم ناپایداری در شاخص‌های کلان اقتصادی چشم‌انداز چندان مثبتی برای نرخ دلار در میان‌مدت و بلندمدت ترسیم نمی‌کند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه