logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

محسنی اژه‌ای:

برای کاهش پرونده‌های قضایی به ابتکارات حقوقی و فقهی نیاز داریم

برای کاهش پرونده‌های قضایی به ابتکارات حقوقی و فقهی نیاز داریم
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ضرورت کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی، بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های حقوقی و فقهی برای حل مسائل قضایی تأکید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای صبح یکشنبه در جریان سفر به قم با حضور در بیت آیت‌الله سبحانی، با این مرجع تقلید دیدار و درباره مهم‌ترین مسائل مرتبط با دستگاه قضایی و برخی موضوعات حقوقی و فقهی به گفت‌وگو پرداخت.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پرونده‌های خانواده اظهار کرد: دستگاه قضا طی سال‌های اخیر در زمینه ساماندهی و کاهش مشکلات مرتبط با پرونده‌های خانواده از جمله پرونده‌های مهریه، گام‌های رو به جلویی برداشته است.

وی افزود: با وجود اقدامات صورت گرفته، هنوز تا دستیابی به شرایط مطلوب و متناسب با جامعه تراز اسلامی فاصله وجود دارد و این حوزه همچنان نیازمند اصلاحات و برنامه‌ریزی‌های تکمیلی است.

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای همچنین به برخی از عوامل مؤثر در افزایش حجم پرونده‌های قضایی اشاره کرد و گفت: موضوع تأخیر در ایفای تعهدات و خسارات ناشی از دیرکرد در قراردادهای مربوط به اموال منقول و غیرمنقول، از جمله مسائلی است که موجب افزایش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی می‌شود.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: برای حل این مسائل، باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه، ابتکارات حقوقی و فقهی مناسب طراحی و عملیاتی شود تا از روند رو به افزایش پرونده‌های قضایی کاسته شود.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، درباره روند رسیدگی به درخواست‌های اعمال ماده ۴۷۷ توضیحاتی ارائه کرد و به تشریح سازوکار بررسی این درخواست‌ها در مراجع قضایی پرداخت.

رئیس قوه قضاییه نیز در پایان این دیدار، با استقبال از بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فقهی حوزه‌های علمیه، بر استمرار تعامل میان دستگاه قضایی و مراکز حوزوی در مسیر رفع چالش‌های حقوقی و قضایی تأکید کرد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه