logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  2. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  3. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  4. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  5. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  6. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  7. گسست میان ادعا و واقعیت
  8. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  9. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  10. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  11. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  12. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  13. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  14. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  15. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  16. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  17. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  18. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  19. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  20. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد

جایگاه رفیع زیارت در کتاب «آداب سفر و زیارت عتبات عالیات‌»

جایگاه رفیع زیارت در کتاب «آداب سفر و زیارت عتبات عالیات‌»
کتاب «آداب سفر و زیارت عتبات عالیات‌» جایگاه رفیع زیارت مشاهد مشرفه عتبات و آداب زیارت آن­ها قبل، حین و پس از زیارت را به نمایش می‌گذارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نویسنده کتاب «آداب سفر و زیارت عتبات عالیات‌» با استفاده از منابع مختلف اقدام به گردآوری این نوشتار کرده است تا از طریق آن جایگاه رفیع زیارت مشاهد مشرفه عتبات و آداب زیارت آنها قبل، حین و پس از زیارت بیشتر فهم شود. بدون تردید زیارت در اسلام به خصوص فرهنگ شیعی جایگاه والایی دارد. در همین راستا ائمه معصومین(ع) و اولیای الهی همواره پیروان و دوستداران خاندان اهل بیت را به این مهم تشویق و ترغیب می‌کردند. همچنین یکی از مهم‌ترین زیارتگاه‌هایی که هر ساله پذیرای خیل عظیمی از زائران و عاشقان اهل بیت است، عتبات عالیات در کشور عراق است.

سرفصل‌های این کتاب عبارت از اهمیت سفر از دیدگاه اسلام، نیازمندی های سفر، عبادت عاشقانه، آداب زیارت و پاداش زیارت ابی‌عبدالله است.

درباره نویسنده

حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی‌عسکر متولد سال ۱۳۳۳ در اصفهان است. او از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۸ به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت مشغول خدمت‌رسانی زائران و حاجیان ایران بوده است و تجربه‌ای شگرف در این زمینه دارا است. او همچنین از نویسندگان و پژوهندگان مطرح حوزه حج و زیارت است که تا کنون کتب و مقالات بسیاری در این زمینه نگاشته است.

قسمتی از متن کتاب

۱- اهمیت سفر از دیدگاه اسلام

سیر و سفر با انگیزه‌های دینی و عقلانی از دیدگاه اسلام، امری پسندیده و پذیرفته شده است. خداوند در قرآن کریم مردم را به سیر و سفر در روی کره خاکی دعوت نموده و از آنان خواسته است تا با مسافرت به گوشه و کنار جهان، در تاریخ و سرنوشت نهایی ملّت‌ها بیاندیشند و از حوادث، رخدادها و خوب و بد زندگی امت‌های پیشین عبرت بگیرند:

«أَوَ لَمْ یَسِیرُوا فِی اْلأَرْضِ فَیَنْظُرُوا کَیْفَ کانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ کانُوا مِنْ قَبْلِهِمْ کانُوا هُمْ أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَ آثاراً فِی اْلأَرْضِ فَأَخَذَهُمُ اللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ وَ ما کانَ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ واقٍ» «(۱)»

«آیا در زمین گردش نکرده‌اند تا به دیده عبرت بنگرند فرجام کسانی را که پیش از آنان می زیستند و پیامبران را تکذیب کردند چگونه شد. آنان بسیار نیرومندتر از اینان بودند و بناهایی که آنها در زمین بر جای گذاشتند، از بناهایی که اینان دارند بسیار استوارتر بود، اما خدا آنان را به گناهانشان گرفت و هلاکشان ساخت و هیچ کس نبود آنان را از عذاب خدا نگاه دارد.»

پیشوایان معصوم علیهم السلام نیز مردم را به سفر رفتن تشویق کرده‌اند، در حدیثی به نقل از رسول خداصلی الله علیه و آله آمده است:

«لَو یَعْلَمُ النّاسُ رَحْمَةَ اللَّهِ لِلْمُسافِرِ لأَصْبَحَ النّاسُ عَلی ظَهْرِ سَفَرٍ، انَّ اللَّهَ بَالْمُسافِرِ رَحیمٌ». «(۱)»

«اگر مردم شفقت و رحمت خدا به مسافر را می‌دانستند، همگی اقدام به مسافرت می‌کردند، همانا خداوند به مسافران مهربان است.»

شیخ طوسی رحمه‌الله نیز در امالی خود می‌نویسد: یحیای حَلّا گفت: از بُشر شنیدم که به هم نشینان خود می‌گفت:

«سیاحت و گردش کنید، زیرا آب چون حرکت کند پاکیزه و سالم ماند و اگر بایستد دگرگون شده و زرد می شود.» «(۱)»

گرچه هر سفری باید با قصد الهی و توکل بر خدا انجام شود، لیکن از مجموعه روایاتی که در زمینه سفرهای زیارتی نقل شده، می توان به خوبی دریافت مسافر در اینگونه مسافرت‌ها، باید با انگیزه‌ای خاص و به منظور تقویت بنیه ایمانی خود و الگوگیری از چهره‌های تابناک دین و ایجاد تغییر و تحوّل روحی و اخلاقی به سفر زیارتی برود، و سفر را با انگیزه‌های مادّی و غیر دینی آلوده نسازد تا بتواند از سفر خود بهره و نصیبی داشته باشد. (صفحه ۱۵، ۱۶ و ۱۷)

کتاب «آداب سفر و زیارت عتبات عالیات‌» نوشته سیدعلی قاضی‌عسگر در قطع پالتویی، جلد شومیز، ۲۱۵ صفحه، در سال ۱۳۸۷ توسط نشر مشعر منتشر شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه