logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

قالیباف: جهان در حال تماشای آمریکا بر لبه‌ی پرتگاه است

قالیباف: جهان در حال تماشای آمریکا بر لبه‌ی پرتگاه است
رئیس مجلس خطاب به وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت: کاهش سریع ذخایر استراتژیک، افزایش بی‌سابقهٔ نرخ بازده اوراق و جهش پرشتاب قیمت نفت آتی، بسنت را در لبهٔ پرتگاه قرار داده است.

به گزارش راه دانا، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر خزانه‌داری آمریکا با انتشار پستی در یکی از شبکه‌های اجتماعی گفت: قیمت نفت آتی عمان، بازده اوراق قرضه دولت امریکا و میزان ذخایر استراتژیک نفت را خوب تماشا کن.

وی در ادامه افزود: قهرمان! هرچی زور داری بزن که در قیمت نفت آتی بیشتر مداخله کنی! چون کل حرفهٔ تو به این بستگی دارد. یا اینکه به تخلیه نفت از ذخایر استراتژیک بیشتر از حد خطرناک ادامه بده و سقوط غارهای نمکی ذخیرهٔ نفت در اثر کاهش شدید ذخایر را تماشا کن، یا به خداهای نمک تگزاس پناه ببر و دعا کن که چاه‌های ذخیره سقوط نکنند. دنیا پاپ کورن خریده و تو را تماشا می‌کند».

در توضیح این توییت رییس مجلس ذکر سه نکته ضروری است:

۱- بسنت برای پایین آوردن بازدهی اوراق بلندمدت (به‌ویژه ۱۰ساله) دست به خریدهای بازخرید در بازار اوراق بدهی امریکا به امید کاهش هزینه استقراض پیش از انتخابات میان‌دوره روی آورده است. اما بازار تا حد زیادی در برابر این مداخلات مقاومت نشان داده و بازدهی‌ها بالا مانده یا حتی بالا رفته است. منتقدان (از جمله برخی چهره‌های قدیمی وال‌استریت مثل استنلی دراکن‌میلر) این اقدامات را ناکارآمد و بی‌اثر می‌دانند و بازار را در لبه پرتگاه ارزیابی میکنند.

۲- به دلیل جنگ با ایران و اختلال در تنگه هرمز، دولت ترامپ (از طریق وزارت انرژی) حجم عظیمی از نفت SPR از طریق تبادل اضطراری آزاد کرده است. سطح ذخایر به پایین‌ترین میزان از اوایل دهه ۱۹۸۰ رسیده (در برخی گزارش‌ها نزدیک یا زیر ۳۰۰ میلیون بشکه و حتی نزدیک به محدوده خطر قانونی حدود ۲۵۲ میلیون بشکه). ذخایر استراتژیک نفت در غارهای نمکی عظیم زیرزمینی در تگزاس و لوئیزیانا ذخیره می‌شود؛ یکی از مهم‌ترین سایت‌ها Bryan Mound در نزدیکی تگزاس است. تخلیه بیش از حد این غارها ریسک‌های ساختاری دارد: فشار هیدرولیکی، پایداری دیواره‌های نمکی، یکپارچگی چاه‌ها و امکان فروریختن یا آسیب دائمی به ظرفیت ذخیره‌سازی. گزارش‌های کارشناسی متعدد قبلاً به مسائل کیفیت کار، تغییر شکل چاه‌ها و ریسک در سایت‌هایی مثل Bryan Mound اشاره کرده‌اند.

۳- برخی معامله‌گران نفت با سیگنال‌های بسنت به کاهشی بودن قیمت‌های آتی نفت امیدوار شده‌اند و این در حالی است که قیمت آتی نفت عمان و امارات که نشان دهنده انتظار بازار از وضعیت لاین موازی عبور از هرمز ارزیابی می شود، در روزهای گذشته از ۱۰۰ دلار هم عبور کرده است. آمریکا روی کاهش قیمت نفت آتی این کشورها در نتیجهٔ بازی‌های روانی و اطمینان دادن نسبت به بازگشایی لاین جنوبی هرمز حساب کرده بود. این انتظارات از قیمت آتی نفت، در کنار ته کشیدن ذخایر استراتژیک و افزایشی شدن نرخ بازده اوراق قرضه، وضعیتی بغرنج برای بسنت و دولت ترامپ ایجاد کرده است که تلاش می‌کنند با لفاظی در مورد ایران آن را لاپوشانی کنند اما شاخص‌ها شفاف‌تر و صریح‌تر سخن می‌گویند.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه