logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

از فرانسه تا جهان‌آباد؛ وقف بیش از ۲۵۰ میلیارد تومانی برای زادگاه

از فرانسه تا جهان‌آباد؛ وقف بیش از ۲۵۰ میلیارد تومانی برای زادگاه
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه از ثبت موقوفه‌ای به ارزش بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان توسط یک واقف جهان‌آبادی( روستایی در قزوین) مقیم فرانسه خبر داد؛ موقوفه‌ای که با محوریت راه‌اندازی حسینیه رضی‌الوالدین، توسعه فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی و حمایت از نیازمندان شکل گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، دکتر عبدالرحمن رحیمی، متولد ۱۳۳۶ و از اهالی روستای جهان‌آباد افشار قزوین، با اختصاص مجموعه‌ای از املاک خود به امر وقف، سرمایه‌ای بیش از ۲۵۰ میلیارد تومانی را برای اجرای مجموعه‌ای از نیات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی اختصاص داده است.

بر اساس وقف‌نامه، یک باب خانه به مساحت ۸۵۰ مترمربع در روستای جهان‌آباد به ارزش حدود ۵ میلیارد تومان برای راه‌اندازی حسینیه رضی‌الوالدین وقف شده است؛ حسینیه‌ای که قرار است علاوه بر محل برگزاری مراسم مذهبی، به مرکزی برای فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و آموزشی اهالی روستا تبدیل شود.

این موقوفه برای تأمین هزینه‌های اجرای نیات واقف، رقبات متعددی را نیز در اختیار دارد؛ از جمله دو قطعه زمین زراعی به مساحت یک‌ونیم و سه هکتار، یک قطعه باغ مثمر و یک باب خانه مسکونی در جهان‌آباد.

در تهران و قزوین نیز یک باب مغازه ۲۶ مترمربعی در صادقیه تهران، یک قطعه باغ ۴۶۰۰ مترمربعی در رشتقون  قزوین و یک ساختمان تجاری ـ مسکونی ۲۱۶ مترمربعی در خیابان مصیب مرادی قزوین، شامل دو واحد تجاری و سه واحد مسکونی، از دیگر رقبات این موقوفه است.

وقف برای ماندگاری فرهنگ اهل‌بیت(ع)

سخنگوی سازمان اوقاف با اشاره به گستره نیات واقف اظهار کرد: بر اساس وقف‌نامه، برگزاری روضه‌خوانی، عزاداری و اطعام در دهه سوم ماه صفر، تاسوعا و عاشورا و فاطمیه اول، همچنین برگزاری جشن‌ها و مراسم عزاداری در مناسبت‌های ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع) در نظر گرفته شده است.

وی افزود: برگزاری جلسات قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان، اطعام در شب‌های قدر و میلاد کریم اهل‌بیت(ع) نیز از دیگر نیات این موقوفه است.

به گفته وی، حسینیه رضی‌الوالدین همچنین ظرفیت برگزاری دوره‌های فرهنگی، تفریحی و آموزشی و برنامه‌های اجتماعی و مذهبی برای اهالی جهان‌آباد را خواهد داشت تا این مکان به یک پایگاه فرهنگی ـ اجتماعی فعال و ماندگار در روستا تبدیل شود.

۳۰ درصد عواید وقف برای نیازمندان

سخنگوی سازمان اوقاف یکی از محورهای مهم این وقف را توجه به نیازمندان دانست و گفت: مطابق نیت واقف، ۳۰ درصد از عواید موقوفه برای خیرات و مبرات و کمک به نیازمندان، به‌ویژه اقربین، اهالی روستا و سایر نیازمندان اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد: در وقف‌نامه همچنین موضوعاتی همچون هزینه‌های کفن و دفن، ادای نماز و روزه‌های قضای واقف، انجام حج و نصب سقاخانه در جوار حسینیه پیش‌بینی شده است.

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با تأکید بر اینکه وقف می‌تواند سرمایه‌های شخصی را به سرمایه‌ای عمومی و ماندگار تبدیل کند، اظهار کرد: ارزش واقعی چنین وقف‌هایی تنها در رقم ریالی املاک خلاصه نمی‌شود؛ بلکه در استمرار خیر و منفعتی است که می‌تواند سال‌ها و حتی نسل‌ها پس از واقف به جامعه برسد.

وی خاطرنشان کرد: وقف دکتر عبدالرحمن رحیمی، که با وجود سکونت در فرانسه سرمایه خود را برای آبادانی و خدمت به زادگاهش اختصاص داده است، نمونه‌ای از پیوند میان هویت، زادگاه، فرهنگ دینی و مسئولیت اجتماعی است؛ سرمایه‌ای که قرار است از مسیر وقف، از یک دارایی شخصی به میراثی ماندگار برای مردم تبدیل شود.

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه