logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

یک کارشناس دینی:

انسان با انتخاب مسیر زندگی، در شکل‌گیری اخلاق خود نقش دارد



 انسان با انتخاب مسیر زندگی، در شکل‌گیری اخلاق خود نقش دارد
استاد حوزه علمیه با اشاره به تأثیر مسیر زندگی بر خلق‌وخوی انسان، گفت اخلاق ناپسند با خودسازی و تکرار اعمال نیک قابل تغییر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین عباس صراف، استاد حوزه علمیه، پنجشنبه ۲ مهر ماه در سخنرانی خود در حسینیه حضرت رباب (س)، به تبیین جایگاه اصلاح اخلاق در مسیر تکامل انسانی پرداخت.

وی با اشاره به دعای هشتم صحیفه سجادیه، خاطرنشان کرد: این دعا در واقع پناه بردن به ذات اقدس الهی از ۴۴ رذیله اخلاقی است که انسان باید از آن‌ها دوری جوید.

 صراف در این راستا تأکید کرد که انسان با انتخاب مسیر زندگی خود، تعیین‌کننده کیفیت خلق و خو خویش است؛ اگر مسیر او به سوی خدا باشد، اخلاق او نیکو و اگر در مسیر شیطانی باشد، دچار رذایل می‌گردد.

استاد حوزه علمیه با یادآوری هدف اصلی بعثت پیامبر اکرم (ص) یعنی «مکارم اخلاق»، بر قابلیت تغییرپذیری رفتار انسان تأکید کرد و فرآیند تبدیل عمل به صفت را چنین ترسیم نمود: «اعمال بر اثر تکرار تبدیل به عادت، عادت به ملکه، ملکه به شاکله و شاکله نیز به سجیه تبدیل می‌شود.»

وی افزود: انسان‌هایی که با رذایلی چون دروغگویی، بخل یا تکبر دست‌ و پنجه نرم می‌کنند، با تکیه بر خودسازی یا تحت تأثیر اساتید اخلاق، قادرند این صفات را تغییر دهند؛ به گونه‌ای که دروغگو به راستگو، بخیل به اهل جود و کرم و متکبر به فردی متواضع تبدیل شود.

علیرضا برومند

به اشتراک گذاری این مطلب!

مطالب مرتبط

ارسال دیدگاه