logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

یک کار‌شناس ارشد علوم صنانع غذایی خبر داد؛

افزایش دو برابری اثرات ضدمیکروبی اسانس آویشن با کپسوله کردن آن

افزایش دو برابری اثرات ضدمیکروبی اسانس آویشن با کپسوله کردن آن
یک کار‌شناس ارشد علوم صنانع غذایی از دانشگاه شهید بهشتی گفت: با انجام آزمایش کپسوله کردن اسانس روغنی گیاه آویشن بر لیپوزوم شاهد دو برابر شدن اثرات ضد میکروبی آن بر مواد غذایی بودیم.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهین ابراهیمی، در گفت‌وگو با خبرنگار سینا درباره طرح تحقیقاتی پایان نامه «بررسی کارآیی و اثرات ضد میکروبی اسانس روغنی گیاه آویشن پس از ریزپوشانی گفت: با توجه به اثرات سرطان زایی که نگهدارنده‌های شیمیایی در صنعت غذایی دارند ترجیح دادیم از نگهدارنده‌های گیاهی استفاده کنیم تا اثراتی را که بر روی ویژگی‌هایی حسی برجای می‌گذارند را مقایسه کنیم.

وی در ادامه افزود: وقتی اسانس به شکل آزاد استفاده شود نسبت به شرایط محیطی پایداری کمتری از خود نشان می‌دهد و زود اکسید می‌شود به شکلی که خاصیت ضد میکروبی خود را از دست می‌دهد، پس تصمیم گرفتیم آن را به شکل کپسول در ماده غذایی اضافه کنیم.

این کار‌شناس ارشد تغذیه با بیان اینکه لیپزوم ترکیبی شبیه رشته‌های سلولی است و نفوذ اسانس را به داخل سلول بیشتر می‌کند به شکلی که اثرات ضد باکتریایی بیشتری را به همراه دارد، تاکید کرد: با انجام این تحقیق در محیط کشت، در ماده غذایی و محیط گوشت چرخ کرده و کپسوله کردن آویشن بر لیپوزوم شاهد دو برابر شدن اثرات ضد میکروبی آن بودیم.

ابراهیمی درباره خواص کپسوله کردن اسانس روغنی گیاه آویشن بیان کرد: این تحقیق در نوع خود در جهان بی‌سابقه است به این دلیل که لیپوزوم برای تولید داروهای ضد سرطان استفاده می‌شود و اولین بار بود که برای مواد غذایی این تحقیق انجام شد؛ این امر باعث افزایش خاصیت ضد باکتریایی و کاهش اثرات نامطلوب بر مواد غذایی می‌شود اما اگر به دنبال صنعتی کردن آن هستیم نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد.

این کار‌شناس ارشد تغذیه اظهار کرد: چند روش ریزپوشانی وجود دارد که در این تحقیق از روش لیپوزوم استفاده شد اما برای صنعتی شدن جای تحقیق و بررسی بیشتری وجود دارد.

وی ادمه داد: اگر به دنبال صنعتی کردن این طرح هستیم باید اسانس‌های گیاهان مختلف که خاصیت ضد باکتریایی بیشتری نسبت به آویشن دارند بررسی شده و در سیستم‌های ریز پوشانی مختلف مقایسه شوند تا هر کدام که دارای کارایی و اثرات بیشتری هستند در صنعت استفاده شوند.

ابراهیمی تصریح کرد: در صنعتی کردن محصول شاید نتوان به راحتی از لیپوزوم استفاده کرد و یا شاید خشک کردن پاششی در صنعت راحت‌تر باشد پس بررسی بیشتر این طرح ضرروی است.

انتهای پیام/خ

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سینا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه