اخبار داغ
  1. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  2. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  3. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  4. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  5. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  6. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  7. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  8. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  9. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  10. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  11. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون
  12. هنر؛ خط مقدم تاب‌آوری در میدان بحران
  13. با «اعتراف می‌کنم» ریسک کردیم و جواب داد/ به جوان‌ها اعتماد کنید
  14. پهپاد MQ-1 آمریکا در آسمان تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
  15. چراغ سبز شیوخ منطقه برای توطئه تازه واشنگتن!/ در نشست آلمان چه گذشته است؟
  16. همصدایی کشورهای منطقه با آمریکا برایشان هزینه دارد/ توطئه‌های آمریکا علیه ایران موضوع تازه ای نیست
  17. از وعده پیروزی سریع تا جست‌وجوی راه خروج؛ ۷ ماه جنگ، آمریکا را به کجا رساند؟
  18. واکسن آنفلوآنزا قربانی زنجیره تأمین؛ یک محموله و روایتی از شکنندگی زنجیره دارو
  19. سه کانون عملیاتی وابسته به گروهک‌های تروریست منهدم شدند
  20. خورشید در حصار؛ امام حسن عسکری (ع) معماری که تشیع را برای عصر غیبت مهیا کرد

مداح وذاکر اهل بیت(ع):

در مداحی باید سنت‌های عزاداری حفظ شود/ لزوم توجه مداحان به سندیت اشعار وروضه‌ها

در مداحی باید سنت‌های عزاداری حفظ شود/ لزوم توجه مداحان به سندیت اشعار وروضه‌ها
مداح وذاکراهل بیت شهرستان بابیان اینکه سنتهای عزاداری بایستی در مداحی حفظ شود برلزوم توجه مداحان به سندیت اشعار وروضه های انتخابی تاکید کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  سالهاست که عزاداران شهرستان سرپل ذهاب مخصوصا عزادارانی که به هیئت عزداران انصارالحسین(ع) حاج غلامرضا گودرزی می روند نام مداح  معروف علی اشرف سهیلی را شنیده اند و با او آشنا هستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


 
 علی اشرف سهیلی در گفتگو با خبرنگار بازی دراز اظهار داشت: تا آن جایی که به یاد دارم علاقه ام به مجلس عزاداری امام حسین (ع) از ۵-۶ سالگی شروع شد، زمانی که با بچه های کوچه هم بازی بودم و در کوچه با هیئت های کودکانه به عزاداری می پرداختیم. مداح هیئت کودکانه من بودم و به یاد دارم که فقط این شعر راتکرار می کردم:
             ماه محرم آمده، شادی رفته غم آمده                          ماه محرم رسید، لعنت خدا بر یزید
سهیلی گفت: اما بعد از اینکه بزرگ شدم به حسینیه ها و تکایا می رفتم و پیرغلامان و مرشدهایی را می دیدم که نوحه خوانی می کردند و با صدای زیبایی که داشتند هر کسی را علاقمند به نوحه خوانی می کردند از جمله مرحوم مرشد عزیز که هم خادم مسجد جامع اسلام آبادغرب بود وهم نوحه خوانی می کرد و با سبک زیبایی که داشت می توان  گفت یکی از نوحه خوانان معروف غرب کشور بود.

, ,
,
,
,
,


وی به محدودیت های عزاداری در سالیان پیش از انقلاب اشاره کرد و گفت: در زمان شاهنشاهی مراسم عزاداری ماه محرم با یک محدودیت خاصی برگزار می شد، من بچه بودم و به هیئت مسجد جامع سرپل ذهاب می رفتم، در آن زمان بزرگترها به من اجازه  نمی دادند ولی با اسرارخودم اجازه دادند یکبار بخوانم که با استقبال عزاداران مواجهه شدم. سرانجام من از سال ۱۳۴۵ به صورت رسمی شروع به مداحی و نوحه خوانی در دسته جات عزاداری کردم.
سهیلی ادامه داد: در زمان نزدیک به سال های پیروزی انقلاب یعنی سال۵۶-۵۷ زمان اوج تظاهرات امت اسلامی، رژیم شاه به ما تذکر می داد که اشعار انقلابی نخوانیم علاوه برآن امکانات نیز بسیار کم بود ولی ما با همان امکانات کم و شرایط و جو نامناسب رژیم شروع کردیم و به حمدالله امروز به جایی رسیده ایم که مراسمات عزاداری را با شکوه هرچه بیشتر برگزار می کنیم.
وی از خاطرات خود در هیئت انصار الحسین (ع) گفت وادامه داد: از سال ۱۳۶۱ هیئت مهاجرین جنگ سرپل ذهاب به نام هیئت انصار الحسین (ع) به وسیله یکی از خادمان امام حسین (ع) به نام حاج غلامرضا گودزی تشکیل شد ومن به عنوان مداح در این هیئت شروع به خدمت کردم و امروز نیز باگذشت چندین سال همچنان در این هیئت مداحی و نوحه خوانی می کنم و این یکی از افتخارات بزرگ من است که مداح چنین هیئت باشکوهی هستم.

, ,
,
,
,


سهیلی از ابداع سبک های نوحه خوانی خود گفت و افزود: بیش از ۱۷۰-۱۸۰ سبک دارم که بیشتر سروده های خودم هستند و همگی آن ها از سبک های قدیمی برگزفته شده اند چون اعتقاد شخصی خودم این است که باید سنت های عزاداری حفظ شوند چرا که این نواها سوزناک تراند. یک نکته مهمی که مداحان باید به آن اهمیت بدهند سندیت اشعار آن هاست، بهتر است روضه هایی که می خوانند از سندیت معتبری برخوردار باشد و نباید با هدف درآوردن اشک عزادارن هرنوع روضه ای را بخوانند، این مسئولیت دارد و فردای قیامت باید در پیشگاه امام حسین(ع) جوابگو باشیم.
وی عنایت امام حسین(ع) را در زندگی خود چشمگیر دانست و گفت: عنایت های امام حسین (ع) به من خیلی زیاد بوده است که نمی شود به همه آن ها اشاره کنم. دوست دارم به عنوان یک راز درسینه ام باقی بماند فقط می توانم بگویم که چه عنایتی بالاتر از اینکه بیش از ۵۰ سال است هنوز امام حسین (ع) من را در خانه اش راه می دهد و طردم نکرده است.
در پایان این مداح اهل بیت با اشک هایی که در چشمانش حلقه زد گفت: با یا حسین یا حسین گفتن پیر شدم، اما از جوانی از دست رفته ام خوشحالم.

, ,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه