اخبار داغ
  1. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  2. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  3. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  4. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  5. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  6. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران چگونه صادر شد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  7. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  8. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  9. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  10. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  11. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  12. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  13. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  14. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  15. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  16. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  17. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  18. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  19. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  20. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل

از سرگیری جاسوسی‌های آلمان و آمریکا

از سرگیری جاسوسی‌های آلمان و آمریکا
از سرگیری همکاری های جاسوسی ایالات متحده آمریکا و آلمان طی روزهای اخیر مورد توجه بسیاری از رسانه های غربی قرار گرفته است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مهر، آژانس امنیت ملی آمریکا و سازمان جاسوسی فدرال آلمان دوباره تصمیم گرفته اند همکاری های خود را در ایالت باواریای آلمان از سرگرفته و به مطالبات عمومی شهروندان آلمانی مبنی بر قطع همکاریهای امنیتی واشنگتن و برلین پشت پا زنند. ظاهر ماجرا این است که پس از افشای فعالیتهای مشترک آلمان و آمریکا در جاسوسی از شرکای اروپایی این دو ـ از حدود هشت ماه قبل ـ این فعالیتها متوقف و دوباره از سر گرفته شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


اما واقعیت امر این است که مناسبات امنیتی و جاسوسی برلین و واشنگتن به مراتب از آنچه تصور می شود حساس تر است. انتخابات سراسری سال ۲۰۱۳ میلادی، انتخاباتی سخت برای آنگلا مرکل و متحدانش در حزب دموکرات مسیحی محسوب می شد. در آن زمان اطلاعات و اسنادی از جاسوسی ایالات متحده آمریکا از شهروندان آلمانی منتشر شد.

 بر این اساس آژانس امنیت ملی آمریکا  به ایمیل و اطلاعات محرمانه و شخصی شهروندان آلمانی دسترسی داشته است. این دسترسی با اطلاع کامل نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آلمان صورت گرفته و دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات ـ دو حزب اصلی سنتی آلمان ـ در جریان آن قرار داشه اند.

موضوع دیگری که خشم شهروندان آلمانی را برانگیخت، مربوط به شنود تلفن صدر اعظم های  آلمان توسط ایالات متحده آمریکا بود. آمریکا برای سالها تلفن آنگلا مرکل، گرهارد شرودر و هلموت کهل سه صدر اعظم فعلی و پیشین آلمان را شنود کرده است. این افشاگری که منجر به خشم شهروندان آلمانی از ایالات متحده آمریکا شد در سال ۲۰۱۵ میلادی کامل شد و نهادهای طرفدار آزادی های مدنی و حقوق شهروندان در آلمان را بر آن ساخت تا اعتراض شدید خود را به واشنگتن اعلام نمایند.

شهروندان آلمانی از آنگلا مرکل به عنوان فردی که ظاهرا یکی از قربانیان شنود تلفنی آمریکا بود، پیگیر ماجرا و محکوم نمودن آمریکا در نهادهای بین المللی بودند، اقدامی که مرکل از آن سرباز زد! یکی از اصلی ترین دلایلی که صدر اعظم آلمان نخواست ابعاد این پرونده به صورت کامل افشا شود، مربوط به اقداماتی بود که مرکل و همراهانش در همکاری های امنیتی پشت پرده با مقامات آمریکایی صورت داده بودند.

 بر این اساس مرکل خود در جریان همکاری های امنیتی و جاسوسی با آمریکا قرار داشته و حتی در بسیاری از موارد همکاری های غیر قانونی زیادی با مقامات سازمان امنیت ملی آمریکا داشته است. در چنین شرایطی نهادهای امنیتی آمریکا مرکل را نسبت به افشای اطلاعات پشت پرده ـ در صورت پیگیری در خصوص جاسوسی های آمریکا از صدر اعظم های آلمان ـ تهدید کردند. این تهدید بسیار سریع جواب داد!

امروز اما؛ در حالی ارتباط میان نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آلمان و آمریکا دوباره برقرار شده است که ابهامات زیادی در خصوص رفتارهای متقابل مرکل و اوباما و مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا در این خصوص در ذهن شهروندان آلمانی باقی مانده است. ابهاماتی که نهادهای جاسوسی آمریکا و آلمان هیچ گاه قرار نیست به آنها پاسخی دهند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه