اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

در پی سفر سلمان به مصر؛

دیپلماسی رشوه سعودی‌ها برای جلب حمایت قاهره

دیپلماسی رشوه سعودی‌ها برای جلب حمایت قاهره
شاه عربستان در منطقه احساس تنهایی می‌کند و نیازمند یک هم‌پیمان از کشورهای عربی برای جبران چتر حمایتی آمریکا است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دانا رضوی، دلارهای نفتی یا پترو دلارها یکی از ابزارهای مهم دیپلماسی سعودی‌ها در منطقه است. شاه عربستان در سفر به مصر مورد استقبال السیسی قرار گرفت. چندی پیش فایل صوتی منتسب به السیسی، رئیس‌جمهور مصر و توهین‌های او به کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس و «نیمچه کشور» خواندن آن‌ها برای او دردسرساز شده بود. روابط سلمان و السیسی خیلی مطلوب سعودی‌ها نیست و آن‌ها به دنبال همراه ساختن مصر در تحولات منطقه هستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,

به اعتقاد برخی از تحلیلگران عرب عربستان و مصر به یکدیگر نیاز دارند تا جایی که سلمان در پرونده‌های منطقه، سوریه و یمن به حمایت السیسی نیاز دارد.

,


از طرفی هم ریاض تلاش می‌کند با کشورهای شمال آفریقا الجزایر، تونس و مصر روابط مناسبی داشته باشد. البته این کشورها به لحاظ تمدنی خود را بسیار متمدن‌تر از اعراب حاشیه خلیج‌فارس می‌دانند، اما به دلیل محروم بودن از نفت همواره چشمشان به دست شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس دوخته‌شده است.

,
,


سفر سلمان به مصر نیز در این راستا قابل تفسیر است. آل سعود با دیپلماسی دلارهای بادآورده ایجاد وفادار و طرفدار می‌کند چراکه پل زیرزمینی میان مصر و عربستان، پروژه مسکونی سینا و بازسازی نیروگاه‌های برق مصر و الازهر در مقابل دریافت یک دکتری افتخاری از دانشگاه قاهره است.

,
,


از طرفی شاه عربستان در منطقه احساس تنهایی می‌کند و نیازمند یک هم‌پیمان از کشورهای عربی برای جبران چتر حمایتی آمریکا است. لذا مصر با توجه به جایگاه، موفقیت و قدرت شاید بتواند این خلأ را پر نماید و آل سعود با رشوه یا تطمیع می‌تواند حمایت قاهره را کسب کند.

,
,


انتهای پیام/رض
 

,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه