logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

نگاهی به روزنامه‌های صبح امروز؛

تحلیل‌های اصلاح‌طلبانه از سخنان آقای رئیس

تحلیل‌های اصلاح‌طلبانه از سخنان آقای رئیس
روزنامه‌ی ابتکار در مطلبی هم سخنان سیف را «کارساز» نامید و هم رفتارش را تأکیدی بر سخنان مقام معظم رهبری عنوان کرد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از آناج، روزنامه‌های امروز را که نگاه می‌کنیم، در می‌یابیم که همه‌ی مطبوعات اصلاح‌طلب، در یک حرکتی هماهنگ در صدد توجیه سخنان جناب سیف در سفر اخیرش به آمریکا برآمدند و به دفاع از عملکرد وزارت امور خارجه در زمینه‌ی مذاکرات هسته‌ای و برجام روی آوردند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, آناج,

روزنامه‌های چندقلوی اصلاح‌طلب و رسانه‌های مجازی آنها، که پس از اظهار نظرهای تلخ و قابل تأمل رئیس کل بانک مرکزی سخنانش را بایکوت کردند، اکنون تیتر چند روزنامه‌ی منتقد دولت را که نسبت به اظهارات اخیر آقای سیف، واکنش نشان داده و بایکوت خبری او را شکستند، بهانه‌ای برای حمله به منتقدان و توجیه سخنان جناب سیف قرار دادند.

,

آرمان، روزنامه خانوادگی هاشمی رفسنجانی، در 3 مطلب جداگانه ضمن انتشار برخی از اظهارات رئیس بانک مرکزی، با تیترهایی هم‌چون «تحریف، شگرد تندروها»، «موج‌سواری سیاسی روی اظهارات اقتصادی» و «دلواپسان و تاکتیک تخریب اقتصادی»، انتشار حرف‌های آقای سیف را که رسانه‌های اصلاح‌طلب و همین روزنامه‌ی آرمان، از نقل آن در روز گذشته خجل بودند، به موج‌سواری، تخریب و تحریف سخنان سیف تشبیه کرد. این روزنامه در مطلبی به قلم امیر داداشی، اظهارات سیف را در حد یک «گله‌مندی» تقلیل داد و از تمامی جناح‌ها و گروه‌ها خواست تا این سخنان را به فال نیک بگیرند! البته به فال نیک گرفتن این قضیه از آن جهت درست است که جلوی ضرر را هر موقع بگیریم، منفعت دارد و جز این، نمی‌توان سخنان جناب رئیس را تفسیر کرد.

,

این روزنامه در مطلبی دیگر، دست به کشف مهمی زد و به نقل از مدیر روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: «مخاطب اصلی این اظهارات، آمریکا و طرف غرب بوده و گفته‌های دکتر سیف با هدف وادار کردن آمریکا به انجام تعهدات حداکثری خود بوده است.»

,

 

,

   

, ,

 

,

روزنامه شرق نیز که مانند سایر رسانه‌های اصلاح‌طلب از انعکاس سخنان ولی‌الله سیف خودداری کرده بود، امروز در مطلبی با حمله به منتقدان و دولت گذشته، از تجزیه و تحلیل حرف‌های آقای رئیس شانه خالی کرد و در ادامه‌ی فشارهای ایمیلی و پرتاب‌های خودکاریِ هیئت مذاکره‌کننده‌ی ایرانی، در خصوص سخنان جناب سیف نوشت: «در این اظهارات، سیف بنا داشت آمریکا را وادار به انجام تعهدات حداکثری خود کند.» کأنّه آمریکایی‌ها منتظر جناب سیف بودند تا آنها را وادار به انجام تعهدات‌شان نماید.

,

اما جالب‌تر از همه مطلب روزنامه‌ی ابتکار است که هم سخنان سیف را «کارساز» نامید و هم رفتارش را تأکیدی بر سخنان مقام معظم رهبری عنوان کرد! این روزنامه که به‌تازگی، درس ولایت‌مداری می‌دهد و از تأکیدات رهبر انقلاب سخن می‌گوید، در گفت‌وگو با مهدی مطهرنیا نوشت: «آنچه که ولی‌الله سیف در اجلاس بهاره‌ی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بیان کرده، در حقیقت همان مسیری است که رهبر معظم انقلاب اسلامی مطرح می‌کنند تا طرف‌های مقابل هر چه سریع‌تر تعهدات و الزاماتی که در برجام تعیین شده است را اجرایی و عملیاتی کنند.» حال آنکه رهبر انقلاب بارها و مکرراً در خلال مذاکرات، به هیئت ایرانی تذکر دادند تا هم خطوط قرمز مذاکرات را رعایت کنند و هم آگاهانه، شجاعانه و هوشیارانه از حقوق هسته‌ای ایران دفاع نمایند و نیز راه خدعه و فریب را بر روی بیگانگان ببندند. اما ظاهرا ایران با وجود انجام همه‌ی تعهدات سنگینش، هنوز نتوانسته امتیاز قابل توجهی از 5+1 بگیرد که در همین 90 روز اخیر نیز با کارشکنی‌های بسیار زیاد آمریکایی‌ها روبه‌رو شده است.

,

ولی‌الله سیف در سفر اخیرش به نیویورک، در گفت‌وگو با بلمبرگ گفته بود: «تقریباً «هیچ چیز» از این توافق که در روز 16 ژانویه اجرایی شد، عاید ایران نشده است.» او هم‌چنین مدعی شد: «ایران سه ماه بعد از اجرایی‌شدن برجام، توان دست‌یابی به 100 میلیارد دلار دارایی ضبط ‌شده‌اش در خارج از کشور را نداشته است.»

,

انتهای پیام/م

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه