logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

جولان برنامه‌های ناسازگار با فرهنگ یزد

مردم دارالعباده چنین برنامه‌هایی را برنمی‌تابند

مردم دارالعباده چنین برنامه‌هایی را برنمی‌تابند
دارالعباده یزد با فرهنگ و مختصات خاص خود نمی‌تواند محلی برای برگزاری کنسرت‌ و دست‌افشانی‌های آن‌چنانی باشد؛ کنسرت‌هایی که به طور معمول با لوازم غیرشرعی متعددی هم همراه می‌شود
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا؛ استان یزد را با برند افتخارآمیز «دارالعباده» می‌شناسند؛‌ صفتی ستودنی که با قرار گرفتن در کنار  ویژگی «دارالعلم»، غرور و خودباوری ساکنان این دیار را مضاعف می‌سازد.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, یزدرسا؛,

 در سال‌های اخیر به واسطه رشد شتابان استان در عرصه صنعتی‌شدن و هجوم انبوه مهاجران غیربومی با فرهنگ‌های گوناگون و به تبع آن، تاثیر و تاثر متقابل میان شهروندان بومی و افراد غیربومی، فضای فرهنگی استان در کنار رشد و بالندگی‌های مثبت، شاهد تغییرات نگران‌کننده‌ای نیز بوده است؛ تغییراتی که متاسفانه برخی متصدیان و افراد سیاست‌زده چشم بر آن بسته‌ و بعضا آن را دال بر حرکت رو به رشد جمعیت بومی در زمینه تعاملات اجتماعی و ذائقه فرهنگی قلمداد می‌کنند.

,

 اما واقعیت این‌گونه نیست و نمی‌توان چشم بر انحرافاتی که می‌تواند آرام‌آرام حجب و حیای جوانان و علاقه‌مندان پاک‌طینت را کم‌رنگ کند، فروبست.

,

 جای تاسف است که برخی با نادیده‌گرفتن مختصات فرهنگی و هویتی مردم این دیار، آرمان خود را در تقلیدهای ناصواب از رویکردها و برنامه‌های فرهنگی در دیگر شهرها جستجو می‌کنند؛ در حالی‌که مسائل فرهنگی از حساسیت خاصی برخوردار است و نمی‌توان با این توجیه که چنین برنامه‌هایی در فلان شهرهایی هم اجرا شده و می‌شود، بر اجرای آن در شهرهای مذهبی استان نیز اصرار ورزید.

,

نمایش تئاترهایی با مضامین غیراخلاقی و بدآموزی‌های تکان‌دهنده، نمونه‌ای از این اقدامات تاسف‌بار است که گاه و بی گاه در استان رخ داده است. اکران فیلم 50 کیلو آلبالو نمونه‌ای دیگر از این رفتارهای شرم‌آور به شمار می‌آید؛ فیلمی که حتی وزیر ارشاد هم در دیدار با مراجع تقلید، آن را فیلمی مفتضح خواند! اصرار بر برگزاری کنسرت‌های آن‌چنانی در دارالعباده و استمرار تلاش‌های عده‌ای خاص در این راستا، از جمله دیگر رویکردهای تاسف‌بار در این وادی است. برخی نمی‌توانند یا  نمی‌خواهند واقعیت پشت پرده تئاترها و کنسرت‌های آن‌چنانی را فهم کنند؛ اما تامل فارغ از حب و بغض‌های سطحی نشان می‌دهد که دارالعباده یزد با فرهنگ و مختصات خاص خود نمی‌تواند محلی برای برگزاری کنسرت‌ و دست‌افشانی‌های آن‌چنانی باشد؛ کنسرت‌هایی که به طور معمول با لوازم غیرشرعی متعددی هم همراه می‌شود.

,

چنین استنباط نشود که ما مخالف جشن وشادی هستیم. خیر؛ کسی با برنامه‌های شاد و فرح‌بخش که در چارچوب موازین شرعی و با رعایت هنجارهای عرفی و اخلاقی برگزار ‌شود، مخالف نیست؛ شادی و نشاط لازمه پویایی جامعه است. و مخالفت‌های دلسوزان، به سبب نادیده‌گرفتن مرزهای اخلاقی و سست‌شدن بنیان‌های حریم حیا و عفاف دختران و پسران دیارمان است؛ دیاری که در کوچه‌ پس‌کوچه‌های آن عطر نام ویاد شهدای گلگون‌کفن به مشام می‌رسد.

,

 مسئولان محترم می‌دانند هرگونه اقدام که موجب سست‌شدن پایه‌های حجب و حیای جامعه بخصوص جوانان این دیار شود، گناهی نابخشودنی است و آتشی خواهد ساخت که دود آن به چشم مسببان نیز خواهد رفت.

,

پایان پیام/ف

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه