logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  2. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  3. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  4. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  5. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  6. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  7. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  8. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  9. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  10. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  11. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  12. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  13. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  14. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  15. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  16. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  17. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  18. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  19. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  20. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد

آنجا که رزق حلال به‌خوبی معنا می‌شود

معادن سوادکوه، ترجمان سخت‌کوشی مردان مرد

معادن سوادکوه، ترجمان سخت‌کوشی مردان مرد
هر زمان صحبت از کارسخت و زیان‌آور می‌شود هرکس به نوبه خود شغلش را سخت تلقی می‌‌کند، اما مطابق قانون‌کار معدن‌کاران جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی می‌شوند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، هنوز هوا کاملا روشن نشده بود، همان اتوبوس رنگ‌و‌ رو رفته همیشگی با شمایل و صدایی آشنا برای همه ما دهه ‌شصتی‌های سوادکوه می‌آمد، به سرویس "ذوب‌آهنی‌ها" معروف بود، تعداد زیادی از جوان‌ها و مردهای زحمتکش شهرستان سوادکوه با چهره‌هایی که گرد ذغال، یادگار ارزشمند تلاش برای نان حلال را روی آنها نقش کرده بود، سوار می‌شدند و این داستان همیشگی و دلگرم‌کننده‌ای برای مردان و خانواده‌های شهری و روستایی دیار ما بود که آن وقت‌ها مراکز صنعتی قابل‌اتکا و اشتغال‌‌زایش چندان متعدد نبود و امروز هم...!

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, بلاغ,

نه دستمزد خوب، نه امنیت شغلی و نه رفاه مناسب

هر زمان صحبت از کارسخت و زیان‌آور می‌شود، هرکس به نوبه خود شغلش را سخت تلقی می‌‌کند، اما مطابق قانون‌ کار معدن‌کاران جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی می‌شوند. اما نکته مهم‌تر اینجاست که کارگران، این قشر فوق‌العاده زحمتکش نه دستمزد خوب، نه امنیت شغلی و نه رفاه مناسب دارند.

کارگری در معدن، طبق نظر کارشناسان بازارکار، جزو سخت‌ترین و زیان‌آورترین شغل‌های دنیا به شمار می‌رود. این شغل در هر کشوری دارای ضوابط مخصوص به خود است و شنیدن این جمله که «کار در معدن جزو مشاغل سخت و زیان آور است»، موضوعی طبیعی و آشنا است.

کار در معدن، سرلیست مشاغل سخت و زیان‌آور

نکته جالب این است که کار در معدن، سرلیست مشاغل سخت و زیان‌آور است و در قانون کار نیز آمده است: «کار در معادن‌ اعم‌ از تحت‌‌الارضی‌ یا سطح‌‌الارضی‌ که‌ ایجاب‌ می‌کند، کارگران‌ در تونل‌ها و راهروهای‌ سرپوشیده‌ به‌ استخراج‌ بپردازند. کار استخراج‌ شامل‌ جدا کردن‌ یا منفجر ساختن‌ مواد از سطح‌‌کار، حمل‌ مواد عملیات‌ مربوط‌ به‌ انفجار، اداره‌ تأسیسات‌ آب‌‌و‌برق‌ در داخل‌ معدن‌ و به‌‌طور کلی‌ هرگونه‌ مباشرت‌ و نظارتی‌ که‌ ایجاب‌ نماید کارگر در تونل‌ها، راهروها یا میله‌های‌ معدن‌ انجام‌ وظیفه‌ نماید، می‌باشد.»  مطابق این قانون، «بیمه‌شدگانی که حداقل 20 سال سابقه‌کار متوالی یا 25 سال سابقه کار متناوب و پرداخت حق‌بیمه در کارهای سخت و زیان‌آور را دارا باشند، بدون شرط سنی می‌توانند درخواست بازنشستگی از سازمان تأمین اجتماعی کنند.»

اما نکته مهم اینجاست که این کارگران علاوه بر سختی کاری که دارند، مطابق قانون این افراد باید نسبت به سایر کارگران حقوق بیشتری دریافت کنند، چرا که شرایط ویژه حقوق و دستمزد باید به آنها پرداخت شود.

مطابق ماده 52 قانون، کار این کارگران نباید بیشتر از 6 ساعت در روز و 36 ساعت در هفته بشود. این درحالی است که اکثر کارگران معادن سوادکوه همچون دیگر کارگران معادن سراسر کشور، در 2 تا 3 شیفت کاری به صورت مداوم در 15 روز کار می‌کنند.

برخی از کارگران معادن بیان می‌کنند که روزانه بیش از 15 ساعت کار می‌کنند و درحالی روزگار می‌گذرانند که در طول 15 روز کار مداوم 15 ساعته، در سه‌شیفت کار می‌کنند و زمان استراحت‌شان را در خارج از معدن داخل اتاقک‌های پیش‌ساخته فاقد امکانات رفاهی سپری می‌کنند.

معدن، کاری از جمله قدیمی‌ترین مشاغل است که همواره طاقت‌فرسا و پرمشقت بوده و معدن‌کاران همواره در معرض خطرات ناشی از کار در معادن و جراحات ناشی از آن و حتی مرگ قرار دارند.

کمترین دستمزد برای کارگران استخراج منابع‌معدنی ارزشمند

بارها و بارها راه کارهای متعددی در جهت حمایت از کارگران معادن و حل مشکلات آنها روی کاغذ تهیه شد، اما هیچ‌گاه اقدام موثری در حل دغدغه‌های این قشر به‌عمل نیامد. با نگاهی به مشکلات کنونی کارگران معادن، نیازمند نگاه ویژه دستگاه‌های مسئول و به‌خصوص دو نماینده منتخب دهمین دوره مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه‌شمالی به کارگران معادن هستیم.

کارگرانی که  به کمترین دستمزد، منابع‌معدنی ارزشمند را از کیلومترها زیر زمین استخراج می‌کنند، مستوجب جدی‌ترین توجه عموم به‌ویژه مسئولان هستند، چراکه عدالت ایجاب می‌کند تا به‌قدر زحمات‌شان از دست‌رنج خود نیز برخوردار شوند، یعنی واقعیتی که با آن فاصله زیادی دارند.
,
, نه دستمزد خوب، نه امنیت شغلی و نه رفاه مناسب, نه دستمزد خوب، نه امنیت شغلی و نه رفاه مناسب,
,
,
,
,
,
, کار در معدن، سرلیست مشاغل سخت و زیان‌آور, کار در معدن، سرلیست مشاغل سخت و زیان‌آور,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, کمترین دستمزد برای کارگران استخراج منابع‌معدنی ارزشمند, کمترین دستمزد برای کارگران استخراج منابع‌معدنی ارزشمند,
,
,
,
,
 
,
انتهای پیام/رض
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه