اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

تجارت الکترونیک در ایران، آماده اوج‌گیری

تجارت الکترونیک در ایران، آماده اوج‌گیری
در خلال چند سال گذشته، تجارت الکترونیک در ایران شاهد رشد کم سابقه‌ای بوده است. دو عامل سیاسی و اقتصادی تاثیر فراوانی بر گسترش تجارت الکترونیک داشته و از مخاطرات سرمایه‌گذاری در آن کاسته است. نخستین عامل محصول تحولات داخلی و دومی حاصل مسائل خارجی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به نقل از ساعت 24، از زمان گسترش نسل سوم و چهارم و به خصوص با توجه به استفاده گسترده کاربران اینترنت از تلفن‌های هوشمند، معلوم شده است که منطق حضور تجارت الکترونیک در ایران نیرومند است، زیرا بازار غیراینترنتی پاره پاره و در اختیار توزیع‌کنندگانی است که با قیمت‌ها بازی می‌کنند. تجارت الکترونیک قدری شفافیت با خود به همراه آورده است و به مشتریان اجازه داده است از فروشندگان غیرشفاف فاصله بگیرند و بهای واقعی کالا را پیدا کنند. این حقیقت که بخش عمده‌ای از جمعیت ایران را جوانان انلاین تشکیل می‌دهند، نیز احتمالا در موفقیت این صنعت بی‌تاثیر نخواهد بود. بیش از ۶۰ درصد جمعیت زیر ۳۰ ساله هستند. از آنجایی که دسترسی به انواع کالاها با قیمت مناسب در بازار ایران می‌تواند دشوار باشد، خرید اجناس در اینترنت بسیار محبوب شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


دوم، امضای برجام تاثیر مهمی بر فضای تجاری داخلی در ایران گذاشته است. سرمایه گذاران جدید راحت‌تر متوجه شرکت‌های تجارت الکترونیک موجود می‌شوند. یکی از مدیران شرکت بامیلو که یکی از دو بازیگر عمده عرصه تجارت الکترونیک کشور است، گفت از زمان امضای توافق هسته‌ای، علاقه سرمایه‌گذاران به این شرکت به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.

اما آثار رفع تحریم‌ها هنوز احساس نشده و از این رو تقاضای مصرف‌کنندگان برای کالاهایی که شرکت‌های تجارت الکترونیک توزیع می‌کنند، هنوز افزایش چشمگیری نیافته است. با معروفیت بیشتر و امکان رشد بالقوه بیشتر، فرایندی که دولت در پیش گرفته است، احتمالا در میان مدت تا درازمدت بسیار به نفع شرکت‌های تجارت الکترونیک موجود است.

شرکت‌های تجارت الکترونیک ایران یک امتیاز مهم دیگر دارند. از آنجایی که بسیاری از رقبای بین‌المللی از بازار ایران دور بوده‌اند، بامیلو و دیجی‌کالا توانسته‌اند بخش اعظم بازار امیدوارکننده‌ای را در اختیار بگیرند. هنوز حضور شرکت‌های آمریکایی مانند آمازون در ایران  ممنوع است. علاقه سرمایه‌گذاران، فضا برای گسترش فعالیت و رقابت محدود توزیع‌کنندگان خارجی را می‌توان عناصر اصلی تداوم موفقیت برشمرد.

با این حال، یک نکته احتیاطی مهم را باید در نظر گرفت. حتی با تعلیق تحریم‌ها، سرمایه‌گذاران نمی‌توانند با خیال جمع در پی کسب سود باشند. سرمایه‌گذاران خارجی از دشواری‌های فعالیت در ایران آگاه هستند. تداوم تنش‌های سیاسی با آمریکا باعث شده است تا شماری از تحریم‌های مالی آمریکا همچنان برقرار باشد و این سبب شده است تا بسیاری از بانک‌های اروپایی از مخاطرات انجام معامله با ایران در هراس به سر ببرند. در این حال، شماری از بازارهای نوظهور وجود دارد که کار و کسب در آن بسیار راحت‌تر است،‌ از جمله هند، ترکیه و پاکستان. فعالیت در این کشورها برای پیشتازان عرصه تجارت الکترونیک چالش‌های کمتری دارد.  

,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/ن

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه