اخبار داغ
  1. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  2. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  3. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  4. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  5. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  6. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران چگونه صادر شد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  7. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  8. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  9. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  10. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  11. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  12. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  13. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  14. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  15. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  16. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  17. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  18. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  19. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  20. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل

«امان‌نامه» متفاوت یک اسیر عراقی

«امان‌نامه» متفاوت یک اسیر عراقی
یکی از ویژگی‌های هشت سال دفاع مقدس این است که ما در آن به شیوه و الگوی خودمان با باطل جنگیدیم و همین موضوع باعث شد تا شاهد تصاویری باشیم که در سایر جنگ‌ها نایاب است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بیشتر انقلاب‌های حقیقی و درست،‌ حامل بذرهای یک ایده جدید هستند که از محدوده محلی و منطقه‌ای فراتر می‌روند و بعد از ریشه‌یابی، رشد و تکثیر می‌یابند. موضوع مهم این است که اصولا تأثیر سیاسی و اجتماعی این مدل از انقلاب‌ها در طی سال‌های مقدماتی آن قابل ارزیابی و تحلیل کامل نخواهد بود، بلکه نتایج آن را باید در طی نسل‌ها یا حتی قرن‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار داد. اکنون با گذشت حدود 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی و 28 سال از پایان یافتن جنگ‌تحمیلی شاهدیم که چگونه این انقلاب در سایر کشورها  نیز تکثیر شده است.

انقلاب شکوهمند اسلامی ایران که در سال 1357 به رهبری امام خمینی(ره) و با حضور مردم به سرانجام رسید را می‌توان در دو قالب مورد تحقیق قرار دارد. نخست طی شدن روند طبیعی انقلاب و دیگری روند صدور انقلاب بر مبنای منطقی که امام خمینی (ره) بنیان‌گذارش بودند. سفارش و بیانت ایشان آن‌چنان ژرف‌اندیشانه و وسیع بوده است که موجب شد پیامدهای آن از ظرفیت هم‌نشینی، هم‌خوانی و اقناع تفکر سیاسی – اجتماعی درمیان مردم ایران و سایر کشورها برخوردار باشد.

اگر چه پس از آغاز جنگ اثرگذاری جمهوری اسلامی ایران در عراق با موانع جدی مواجه شد و اساسا بروز شرایط جنگی میان عراق و ایران به شکل قابل ملاحظه‌ای، فعالیت اسلام‌گرایان شیعه در عراقی را محدود کرد اما موضع گیری دقیق و اندیشمندانه امام (ره) با بیان گفته‌هایی همچون «ما باید از مستضعفان جهان پشتیبانی کنیم، ما باید در صدور انقلابمان به جهان کوشش کنیم و تفکر اینکه انقلابمان را صادر نمی‌کنیم، کنار بگذاریم؛ زیرا اسلام بین کشورهای مسلمان فرقی قایل نمی‌شود و پشتیبان تمام مستضعفان جهان است.»(1) و «ما می‌خواهیم همین معنویتی که در ایران پیدا شده صادر کنیم، ما نمی‌خواهیم شمشیر بکشیم و تفنگ بکشیم و حمله کنیم، ما می‌خواهیم این انقلابمان را، انقلاب فرهنگی‌مان را، انقلاب اسلامی‌مان را به همه ممالک اسلامی صادر کنیم.»(2) موجب شد تا حتی اسرای عراقی نیز به رهبری جمهوری اسلامی ایران از صمیم قلب اعتماد کنند.

این اعتماد تا جایی بود که هنگامی که سرباز یا افسر عراقی توسط رزمندگان به اسارت گرفته می‌شدند بجای برافراشتن پارچه سفید که به نشانه صلح یا پذیرش اسارت در قانون جنگ‌های جهان است در اکثر مواقع تصویری از امام خمینی را از روی سینه‌هایشان وصل می‌کردند یا آن را به دست می‌گرفتند تا ارادتشان را به رهبری جمهوری اسلامی ایران بروز دهند و به این واسطه تصویر مبارک امام را امان‌نامه خود قرار می‌دادند. نمونه‌ این امان نامه را می‌توان در تصویر مشاهده کرد.

1. صحیفه نور، جلد ۱۲، ص ۱۹.

2. همان، ص ۲۸۳.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
منبع: ایسنا
, ایسنا]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه