logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

یادداشتی به مناسبت 31 مرداد روز صنعت دفاعی؛

تحریم ها نتوانسته جلوی پیشرفت ایران در صنعت دفاعی را بگیرد

تحریم ها نتوانسته جلوی پیشرفت ایران در صنعت دفاعی را بگیرد
یکی از عوامل استقلال هر کشور توان و نیروی نظامی آن کشور است، رهبری مقتدر نظامی، قدرت اقتصادی، وجود نخبگان در عرصه های نظامی و سیاسی و همچنین وجود جمعیت از جمله این توانایی هاست.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ندای سرخه، امروز 31 مردادماه روز صنعت دفاعی نام گرفته است؛ روزی که مایه غرور و عزت ایران و ایرانی است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, ندای سرخه,

همانطور که می دانیم؛ کشورهایی که در عرصه دفاعی و نظامی توانا هستند معمولا در بخش های سیاسی و اقتصادی هم دارای جایگاه مناسی هستند و در حقیقت افزایش قدرت آن کشور در قسمت دفاعی و امنیتی تأثیر زیادی در بقیه حوزها مثل اقتصاد و سیاست خواهد داشت.

,

 پیشرفت ها و توسعه  توان نظامی هر کشور در به دست آوردن دانش طراحی، ساخت و تولید محصولات پیشرفته و مدرن نظامی در سایر حوزه ها مثل موشکی ، دریایی، ساخت رادارها و ماهواره ها ،ادوات نظامی و اسلحه، مهمات، تجهیزات مخابراتی و...  هم کمک بزرگی به بخش غیر نظامی است وهم توان علمی و استراتژیک آن کشور را افزایش داده و هم زمینه را جهت صادرات محصولات دفاعی را به سایر کشورها فراهم می کند و همچنین در ضمن اینکه در خدمت منافع ملی و اقتصادی و سیاسی کشو نیز است میلیارده دلار سود را نیز نصیب کشور خواهد کرد.

,

در این خصوص و در زمینه صنعت دفاعی، ایران با استفاده از استعداد نخبگان و تواناهی ها و خلاقیتهای نظامی و با بهره گیری از متخصصان خبره به جایی رسیده است که در این عرصه نیازهای نیروی مسلح را مرتفع ساخته و از جمله دستاوردهای در این عرصه  می توان به سرعت دستیابی به سامانه ها و فن آوری های پیشرفته و توسعه شبکه های دانش بنیان اشاره کرد.

,

 و حال درخشش و خودکفایی در صنعت دفاعی و نوآوری و پشت سر گذاشتن تحریم ها و فشارهای قدرتهای جهان جمهوری اسلامی ایران را در جایگاهی کم نظیر و رفیع قرار داده که چشم همگان را به خو خیره ساخته است، حاصل این همه افتخار چیزی نیست مگر تبعیت این تلاشگران از رهنمودهای  حکیمانه فرماندهی معظم کل قوا که  که  سعی و کوشش این تلاشگران افتخار و عظمت را برای ایران و ایرانی به جا گذاشته است.

,

شاید اگر این تحریم ها و فشارها از جانب مستکبران وجود نداشت ایران در زمینه صنعت دفاعی به خودکفایی نمی رسید و یا با این سرعت به پیش نمی رفت این تحریم ها خودباوری را برای ما به ارمغان آورد با این خودباوری است که خیلی از کارها را به ثمر رسانده ایم.

,

یکی از عوامل مهم دستیابی به خودکفایی ارتش و سپاه هشت سال جنگ و تحریم از سوی بیشتر کشورها و عدم دستیابی به تجهیزات نظامی در مقابل دشمن این ضرورت را ایجاد می کرد که بعد از جنگ در راه رسیدن و از بین  بردن وابستگی کشور خود را در این عرصه و تولید تجهیزات خودکفا کرده و وابسته به کشورهای دیگر در امور تجهیزات نظامی نبوده و با تلاش و کوشش مستمر و بهره گیری از نیروهای زوبده در مسیر خودکفایی گام برداشته و توان نظامی و دفاعی خود را بالا برده تا هیچ کشوری جرات به خطر انداختن امنیت کشور را نداشته باشد، البته بعد از گذشت سالها از جنگ نیز این تحریم ها ادامه داشته اما این تحریم ها نتوانسته جلو پیشرفت ایران را در زمینه صنعت دفاعی بگیرد  تا جایی که دشمنان نیز به موضوع  پیشرفتهای ایران در زمینه خودکفایی صنعت دفاعی اذعان دارند و به این باور رسیده اند که ایران با استفاده از نیروهای داخلی به این خودکفایی دست یافته است، واین خود باوری بعد از جنگ در سایر عرصه اجتماعی و اقتصادی و فن آوریهای نوین دفاعی نمود فزاینده و تأثیر زیادی داشت است.

,

از برکات جنگ تحمیلی و تحریم ها این است که ملت ایران ثابت کرد، اگر بخواهیم می توانیم و به قول امام خمینی (ره) : «این جنگ و تحریم اقتصادی و اخراج کارشکنان خارجی، تحفه ای الهی بود که ما از آن غافل بودیم » و باید اذعان کرد که  مقامت و پایمردی در سالهای جنگ و نبرد باعث پیشرفت، امنیت ، استقلال، خودکفایی، خودباوری جمهوری اسلامی ایران شد. 

,

انتهای پیام/رض

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه