اخبار داغ
  1. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  2. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  3. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  4. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  5. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  6. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  7. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  8. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  9. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  10. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  11. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران
  12. روزی که قرآن تمام حجت شهید رئیسی در سازمان ملل شد
  13. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  14. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  15. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  16. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  17. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  18. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  19. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  20. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل

نگاهی متفاوت به دفاع مقدس؛

نوستالژی «نفس» و نگاهی انفسی به یک پدیده خشن

نوستالژی «نفس» و نگاهی انفسی به یک پدیده خشن
تاکنون بیشتر فیلمهایی که با مضامین انقلابی و دفاع مقدس ساخته شده اند، به جنبه آفاقی آن پرداخته اند. اما نرگس آبیار در آثارش با نگاهی ظریف و زنانه، روی جنبه انفسی جنگ متمرکز شده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسعود زین العابدین در تبریزبیدار نوشت: تاکنون بیشتر فیلمهایی که با مضامین انقلابی و دفاع مقدس ساخته شده اند، به جنبه آفاقی آن پرداخته اند. اما نرگس آبیار در آثارش با نگاهی ظریف و زنانه، روی جنبه انفسی جنگ متمرکز شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,


منظورم از جنبه انفسی، وجوه انسانی جنگ است که فارغ از میدان های مبارزه و جهاد، بر خانواده ها، همسران، مادران و حتی پدران این سرزمین گذشته است. آبیار، اوج این نگاه را در فیلم شیار ۱۴۳ به خوبی و هنرمندانه به تصویر کشید و امروز در مقیاسی ضعیف تر، در فیلم نفس بدان پرداخته است.


نفس با نگاهی نوستالژیک و دراماتیک با مقوله دفاع مقدس مواجه شده و توانسته است به خوبی نشان دهد که بخشی از کودکان این سرزمین در دایره تاثیر تحولات ناشی از انقلاب و جنگ قرار گرفتند و با شتاب بیشتری رشد کردند، بزرگ شدند و خیلی جلوتر از سن شناسنامه ای شان مسائل را فهمیدند. آنها نسلی بودند که بسیاری از آرزوهایشان فدای هدفی مقدس شد و البته رهیافت های بی بدیلی را نیز از این طریق به دست آوردند.


این فیلم مطمئنا نواقصی هم دارد که ضعف داستان، کم بهره بودن از تعلیق ها و فراز و فرودها و خط سیر ثابت و ایستا از آن جمله است اما همراه کردن مخاطب دهه پنجاه و شصت با نوستالژی های کودکانه اش، توانسته است تا حدودی این عیوب را بپوشاند.
نگاه انفسی گرچه برای روایت جنگ کافی نیست اما لازم است و قطعا نرگس آبیار یکی از رویش ها در این صحنه است.


در روزگار فیلمهای بی خود و  آس و پاس، چنین آثاری در عین همه ضعف هایشان همچون گوهر، بسیار با ارزش هستند و بایستی حمایت شوند.

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه