logo
دوشنبه 06 مهر 1405 | دوشنبه 28 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. بر اساس محاسبات الهی، ایران قدرت اوّل جهان است
  2. هلاکت عناصر داعشی در درگیری با نیروهای امنیتی عراق
  3. تأخیر در ترخیص کالاهای اساسی و تحمیل هزینه به مردم قابل قبول نیست/ قوه قضاییه در صیانت از حقوق عامه با جدیت ورود خواهد داشت
  4. مذاکره در کار نیست؛ آمریکا لاف می زند/ موج‌ سواری های ترامپ و بسنت گره گشای تنگه هرمز نیست!
  5. تئاترِ عریان، اخلاقِ پنهان؛ روایتِ یک گسستِ نامرئی در تئاتر
  6. پراید صفر به مرز ۱.۴ میلیارد تومان رسید / دلالان فضای مجازی، بازار خودرو را به گروگان گرفتند
  7. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  8. گسست میان ادعا و واقعیت
  9. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  10. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  11. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  12. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  13. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  14. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  15. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  16. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  17. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  18. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  19. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  20. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا

یادداشت/

آیا سرنوشت برجام دکتر روحانی به مثل سرنوشت پروتکل الحاقی می شود؟

آیا سرنوشت برجام دکتر روحانی به مثل سرنوشت پروتکل الحاقی می شود؟
تقابل ترامپ جمهوری خواه و روحانی نئو اصلاحاتی خاطره دوران هسته ای بوش پسر و سید محمد خاتمی را تداعی می کند.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سنت نیوز؛ تقابل دونالد ترامپ نماینده خود خوانده حزب جمهوری خواه در آمریکا و رئیس جمهور منتخب ایالات متحده لیبرالیستی کابوی ها با نئو روشن فکران اصلاحات در ایران ذهن ها را به دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش و سید محد خاتمی می اندازد.
دورانی که بوش پسر با چنک و دندان نشان دادن افغانستان و عراق را به خاک سیاه نشاند و  مسئولان دولت اصلاحات با چنگ و دندان در صدد حفظ میراث انقلاب بودند.
میراث داری که منجر به امضاءپروتکل الحاقی و یا به تعبیر بهتر پروتکل اجباری با تدبیر دکتر حسن روحانی و امضا ریاست جمهوری وقت منعقد شد.
پروتکلی که دوام چندانی نداشت و بعد از چندی به دست امضا کننده آن منقضی شد و کلید زمامداری آن به دکتر محمود احمدی نژاد سپرده شد.
کلیدی که امید کشف ناشناخته ها را در دل دانشمندان هسته ای را چرخاند و ناممکن ها را به سهل الوصول ترین کارها تبدیل کرد.
البته بهای این چرخاندن گران بود و موج تحریم، تهدید و ترور دانشمندان هسته ای کشور را فراگرفت اما استاکس نت ها هم توان نتوانستند ملت ایران را به زانو در بیاورند و ایران تا مرز 20 درصدی شدن پا فرانهاد.
اما دوران نئو اصلاحات در سال 92 کلید خورد و دکتر حسن روحانی پروتکل بهینه شده الحاقی دیگری را به مذاکره نشست و همچون گذشته با اتمام مذاکرات بار دیگری اسم خود را در جمع مذاکره کنندگان هسته ای منقوش کرد.
مذاکراتی که به گفته خود ایشان برد برد بود و بازنده ای نداشت؛ نظریه ای که موافقان و مخالفان سرسختی داشت که برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) را به چالش می کشاند.
با این همه برجام در مجلس نیز رای آورد و عملیاتی شد؛ عملیاتی شدنی که ایران را متعهدانه پای کار آورد و آمریکایی ها را به چالش خوش عهدی یا بد عهدی دعوت نمود.
برجام به دفعات در این چالش نقض شد و در آخرین این چالش ها تصویب قانون داماتو  داد همه مسئولین مجری و قانونگذار کشور را درآورد.
دادی که رهبر انقلاب در قبل، میانه و بعد از تصویب برجام بارها سرداده بود اما خوشبینی به دشمن گوش ها و اراده های را سست کرده بود.
با انتخاب دونالد ترامپ همه چیز دگرگون گردید و مدعی پاره کردن برجام با روحیه ای خشن برای دولت اعتدال یاد و خاطره بوش پسر را زنده کرد.
ترامپی که وزیر دفاعش را سگی افسار گسیخته می خواند و خودش هم دست کمی از آن ندارد تا آنجا که نیامده برای در و دیوار خط و نشان می کشد.
حال باید دید سرنوشت پروتکل الحاقی پایان برجام می شود یا خیر؟

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, سنت نیوز, سنت نیوز,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

انتهای خبر /

, انتهای خبر /]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه