logo
یک‌شنبه 05 مهر 1405 | یکشنبه 27 سپتامبر 2026 |
اخبار داغ
  1. شهید موسوی می‌تواند الگویی برای نسل‌های آینده نیروهای مسلح باشد
  2. گسست میان ادعا و واقعیت
  3. «بدنام»؛ کارناوال دهن‌کجی به قانون در شبکه نمایش خانگی
  4. هنر، کارآمدترین ابزار برای جهانی‌سازی فرهنگ ایثار/ هنرمندان باید صدای مظلومیت ایران در عرصه بین‌الملل باشند
  5. اهرم‌های غیرنظامی برای خنثی سازی‌توطئه توقف‌ پروازهای ایرانی/ تیر واشنگتن باز هم به سنگ خواهد خورد!
  6. آلودگی روی دور تکرار؛ تهران دوباره در محاصره آلاینده‌ها
  7. توقف پروازهای ایرانی هیچ دستاوردی برای واشنگتن نخواهد داشت/ اهرم های بسیاری داریم که به موقع به کار خواهیم گرفت
  8. نامه ایران به سازمان ملل درباره اظهارات خصمانه دبیرکل ناتو
  9. با وجود شیطنت دشمن، تنگه هرمز در اختیار ایران است
  10. سرباز جوان ایرانی، جان‌فدای ناموس و وطن شد
  11. رشد ۱۷ میلیاردی گیشه سینما در هفته نخست مهر؛ «خانوم والده» صدرنشین شد
  12. موزه‌های ایران؛ روایتگر تاریخ، هنر و فرهنگ ایرانی از دوران باستان تا دوران معاصر
  13. هنر؛ فناوری نجات‌بخش در خط مقدم جنگ روایت‌ها
  14. یا همه نفت می‌فروشند یا هیچ‌کس!/ فجیره در انتهای گلوگاه نفتی غرب آسیا
  15. تنگه هرمز، برگ برنده ایران در مذاکرات/ آمریکا تاب تحمل هزینه تنش را ندارد
  16. مجوز فعالیت برند چهره حامی پهلوی در تهران را چه کسی صادر کرد؟/ ضرورت ورود قوه قضائیه برای بررسی و محاکمه صادرکنندگان متخلف
  17. رهبر شهید و تجربه حضوری پر صلابیت در سازمان ملل/ تاکید بر تضمین امنیت منطقه در سایه محاکمه عامل ناامنی منطقه!
  18. سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل در شأن ملت ایران بود/ دفاع از حقوق‌ ملت انسجام را افزایش داد
  19. داماد "حسن روحانی" چه کاره دولت است که در هر موضوعی اظهارنظر می‌کند؟/داماد سرخانه نگران کیک تولد همسایه!
  20. فرصت‌سوزی حسن روحانی از سفر تاریخی رئیس‌جمهور چین به ایران

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه خبر داد؛

برداشت 36 تن زعفران خشک از مزارع تربت حیدریه

برداشت 36 تن زعفران خشک از مزارع تربت حیدریه
مدیر جهاد کشاورزی تربت‌ حیدریه از برداشت 36 تن زعفران خشک از8200 هکتار مزارع زعفران این شهرستان در سال جاری خبر داد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد کریمی فرزقی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در گفت و گو با تابان تربت، اظهار کرد: با پایان برداشت زعفران در این شهرستان و طبق اعلام مراکز جهاد کشاورزی در جلگه رخ و کدکن و همچنین بخش مرکزی 36 تن زعفران خشک از مجموع 8 هزار و 200 هکتار اراضی برداشت شده است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, تابان تربت,

وی افزود: با توجه به پیش بینی برداشت در ابتدای فصل و علی رغم خسارت 4 تنی زعفران خشک در بخش مرکزی بر اثر سرما و یخبندان، میزان تولید نسبت به سال گذشته یک تن افزایش داشته است.

,

پیش از این مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه از خسارت 225 میلیارد ریالی سرمای ابتدای اذرماه به مزارع زعفران بخش مرکزی خبر داده بود.

,

کریمی فرزثی اذعان کرد: مدیر جهاد کشاورزی زعفران را یکی از مهمترین منابع اشتغال و درآمدی تربت حیدریه عنوان و بیان کرد: برای حدود 400 هزار نفرروز طی مراحل کاشت و برداشت زعفران اشتغال ایجاد شده است.

,

15 مهر تا اواخر آبان ماه هر سال شهرستان تربت حیدریه در جنوب خراسان رضوی همزمان با آغاز و انجام فصل برداشت و فروش گل زعفران به مدت 45 روز شاهد تکاپویی خاص در میان کشاورزان و فعالان اقتصادی این منطقه است.

,

79 درصد نیروی کار تربت حیدریه در گستره 90 هزار هکتاری زمینهای کشاورزی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.
بخش کشاورزی تربت حیدریه با تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی به ترتیب رتبه های پنجم و سوم را از این نظر در خراسان رضوی دارد.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است زعفران می باشد که کشت آن در سطح هشت هزار هکتار با تولید سالانه 34 تن صورت می گیرد.
از مجموع 70 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار هکتار یعنی معادل حدود 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد.
هم اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه 4.2 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.

,
,
,
,
,
,
,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه