محمد دوست رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک گفت: نظارتهای مرکز بهداشت بر کلیه اماکنی که با مواد غذایی در ارتباط است توسط کارشناسان بهداشت محیط صورت میگیرد که در شهرستان اراک حدود ۱۰ هزار امکنه را شامل میشود.[
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛سعید محمد دوست رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک در گفتگو با دیارآفتاب؛ گفت: نظارتهای مرکز بهداشت از رستورانها، نانواییها، فروشگاههای اغذیه، شیرینی فروشیها، سوپرمارکتها و هرجایی که با مواد غذایی در ارتباط است توسط کارشناسان بهداشت محیط صورت میگیرد که در شهرستان اراک حدود ۱۰ هزار امکنه را شامل میشود.
, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, دیارآفتاب,وی ادامه داد: با توجه به اینکه بعد از شیوع کرونا یکی از مکانهایی که میتواند بسیار حساس باشد و سلامت جامعه را تحتالشعاع قرار بدهد نانواییها هستند لذا از زمان آغاز این بیماری دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی هم به نانواییها و هم به صنف مربوطه ابلاغ شد.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک بیان اینکه نظارت و بازرسیها کماکان در حال انجام است تصریح کرد: اتفاقی خوبی که در این زمینه رخ داد برخی گروههای جهادی و سمنهای فعال در حوزه بهداشت ورود پیدا کردند و با تشکیل تیمهای بازرسی نظارتهایی انجام شد که منجر به صدور اخطار پلمپ، تعطیلی و ارجاع به مقام قضایی برای برخی از این واحدها شد.
نانوا، کیفیت آرد و نوع پخت در کیفیت نان دخیل هستند/ اعمال نظارت های بهداشتی دقیق بر کارخانجات آرد اراک
محمد دوست با اشاره به اینکه سه عامل نانوا، آرد و مدت پخت در کیفیت نان دخیل هستند افزود: نانوا باید ضمن دارا بودن شرایط و صلاحیتهای بهداشتی دورههای مربوطه را سپری کرده و کارت بهداشت دریافت کند، همچنین نانوا باید ازنظر صنفی نیز مهارت کافی را داشته باشد.
وی در رابطه با موضوع آرد نیز تصریح کرد: گندمی که ما در استان مرکزی از کشاورزان خریداری میکنیم درصد خاصی از کیفیت و سن زدگی را دارند که آرد ما از این نظر جزو آردهای نسبتاً نامرغوب محسوب میشود لذا برای افزایش کیفیت از دو استان خوزستان و گلستان گندم خریداری و مخلوط میکنیم و البته طبق آنچه برای کشور مصوب شده است استانهایی که کیفیت گندم خوبی دارند آن را بین همه استانها توزیع میکنند.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک ادامه داد: بحث آرد موضوع مهمی است که باید مدنظر قرارگرفته شود بعضی از نانواییهای آزاد پز از سایر استانها آرد خریداری میکنند و متأسفانه نظارتهای مرکز بهداشت در برخی از این شهرها نسبتاً پایین است، لذا اگر همه نانواییها آرد را صرفاً از کارخانههای داخل استان تهیه کنند مشکلات کمتری خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه دو کارخانه آرد در شهرستان اراک فعال هستند اظهار کرد: نظارتهای بهداشتی دقیقی را بر این دو کارخانه اعمال میکنیم و مواردی همچون آسیاب گندم و سبوسگیری باید طبق استاندارد انجام گیرد و از طرفی هر نانوایی آرد مخصوص به نان خود را استفاده کند.
محمد دوست افزود: بهعنوانمثال برخی نانواییهای بربری دو نوع نان پخت میکنند که یک نوع با آرد سبوس بالاتر است و یکی هم با آرد سفید قنادی پخت میشود که ازنظر مرکز بهداشت قابلقبول نیست و باید سبوس لازم در نان وجود داشته باشد چراکه همین سبوس از بسیاری از بیماریهای گوارشی، قلبی و عروقی جلوگیری میکند و از طرفی سبوس از منابع دریافت ویتامین است ولی متأسفانه فرهنگ نادرستی هست که هرچه نان سفیدتر باشد مقبولتر است.
میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد/ استفاده از جوش شیرین ممنوع است
رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک اظهار کرد: میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد که همکاران ما در بازرسی از واحدهای نانوایی با استفاده از دستگاه شوری سنج این مورد و همچنین میزان جوششیرین را که البته استفاده از آن ممنوع است را بررسی میکنند اما متأسفانه برخی نانواییهای به دلیل عدم آموزش و دلایل دیگر میزان نمک بیشتری استفاده میکنند.
محمد دوست تصریح کرد: شهروندان میتوانند گزارشهای خود را از طریق شماره متمرکز ۱۹۰ اعلام نمایند و در این رابطه رسیدگیهای لازم انجام و همچنین نتیجه آن از طریق بازرسی وزارتخانه پیگیری میشود.
بازرسی بهداشت مدارس با سرعت و دقت انجام می شود
رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک همچنین با اشاره به موضوع بازگشایی مدارس و نظارتهای بهداشتی در این حوزه افزود: پروتکلهای بهداشتی برای هر صنفی از طریق مراجع بالادستی مربوطه ابلاغ میشود اما موضوع آموزشوپرورش به دلیل حساسیت ویژهای که نسبت به آن وجود دارد پروتکلهای مربوط به آن به مراجع مختلف ابلاغشده است تا نظارت کافی در این زمینه انجام گیرد.
وی ادامه داد: آموزشوپرورش شهرستان اراک خودشان نظارتهایی را دارند و ما نیز موظف هستیم با چکلیست به مدارس مراجعه کنیم که این کار انجامشده و همچنان انجام میشود تا این نظارتها با سرعت و دقت انجام شود.
وی اظهار کرد: طبق آنچه اطلاع داریم فعالیت حضوری مدارس زیر ۴۰ درصد بوده و تعداد دانش آموزان به صورتی است که تماس چندانی با هم ندارند، همچنین همه موارد بهداشتی در مدارس دستورالعملهایی دارد و ما نظارت میکنیم که این پروتکلها بهدرستی انجام شود که البته تاکنون خیلی مشکل عمدهای وجود نداشته است هرچند برخی مدارس حاشیه شهر مواردی از عدم رعایت پروتکلها دیده میشود.
انتهای پیام/
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بعد از شیوع کرونا یکی از مکانهایی که میتواند بسیار حساس باشد و سلامت جامعه را تحتالشعاع قرار بدهد نانواییها هستند لذا از زمان آغاز این بیماری دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی هم به نانواییها و هم به صنف مربوطه ابلاغ شد.
,رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک بیان اینکه نظارت و بازرسیها کماکان در حال انجام است تصریح کرد: اتفاقی خوبی که در این زمینه رخ داد برخی گروههای جهادی و سمنهای فعال در حوزه بهداشت ورود پیدا کردند و با تشکیل تیمهای بازرسی نظارتهایی انجام شد که منجر به صدور اخطار پلمپ، تعطیلی و ارجاع به مقام قضایی برای برخی از این واحدها شد.
,نانوا، کیفیت آرد و نوع پخت در کیفیت نان دخیل هستند/ اعمال نظارت های بهداشتی دقیق بر کارخانجات آرد اراک
, نانوا، کیفیت آرد و نوع پخت در کیفیت نان دخیل هستند/ اعمال نظارت های بهداشتی دقیق بر کارخانجات آرد اراک, نانوا، کیفیت آرد و نوع پخت در کیفیت نان دخیل هستند/ اعمال نظارت های بهداشتی دقیق بر کارخانجات آرد اراک,محمد دوست با اشاره به اینکه سه عامل نانوا، آرد و مدت پخت در کیفیت نان دخیل هستند افزود: نانوا باید ضمن دارا بودن شرایط و صلاحیتهای بهداشتی دورههای مربوطه را سپری کرده و کارت بهداشت دریافت کند، همچنین نانوا باید ازنظر صنفی نیز مهارت کافی را داشته باشد.
,وی در رابطه با موضوع آرد نیز تصریح کرد: گندمی که ما در استان مرکزی از کشاورزان خریداری میکنیم درصد خاصی از کیفیت و سن زدگی را دارند که آرد ما از این نظر جزو آردهای نسبتاً نامرغوب محسوب میشود لذا برای افزایش کیفیت از دو استان خوزستان و گلستان گندم خریداری و مخلوط میکنیم و البته طبق آنچه برای کشور مصوب شده است استانهایی که کیفیت گندم خوبی دارند آن را بین همه استانها توزیع میکنند.
,رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک ادامه داد: بحث آرد موضوع مهمی است که باید مدنظر قرارگرفته شود بعضی از نانواییهای آزاد پز از سایر استانها آرد خریداری میکنند و متأسفانه نظارتهای مرکز بهداشت در برخی از این شهرها نسبتاً پایین است، لذا اگر همه نانواییها آرد را صرفاً از کارخانههای داخل استان تهیه کنند مشکلات کمتری خواهیم داشت.
,وی با بیان اینکه دو کارخانه آرد در شهرستان اراک فعال هستند اظهار کرد: نظارتهای بهداشتی دقیقی را بر این دو کارخانه اعمال میکنیم و مواردی همچون آسیاب گندم و سبوسگیری باید طبق استاندارد انجام گیرد و از طرفی هر نانوایی آرد مخصوص به نان خود را استفاده کند.
,محمد دوست افزود: بهعنوانمثال برخی نانواییهای بربری دو نوع نان پخت میکنند که یک نوع با آرد سبوس بالاتر است و یکی هم با آرد سفید قنادی پخت میشود که ازنظر مرکز بهداشت قابلقبول نیست و باید سبوس لازم در نان وجود داشته باشد چراکه همین سبوس از بسیاری از بیماریهای گوارشی، قلبی و عروقی جلوگیری میکند و از طرفی سبوس از منابع دریافت ویتامین است ولی متأسفانه فرهنگ نادرستی هست که هرچه نان سفیدتر باشد مقبولتر است.
,میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد/ استفاده از جوش شیرین ممنوع است
, میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد/ استفاده از جوش شیرین ممنوع است, میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد/ استفاده از جوش شیرین ممنوع است,رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک اظهار کرد: میزان نمک نان باید در حد استاندارد باشد که همکاران ما در بازرسی از واحدهای نانوایی با استفاده از دستگاه شوری سنج این مورد و همچنین میزان جوششیرین را که البته استفاده از آن ممنوع است را بررسی میکنند اما متأسفانه برخی نانواییهای به دلیل عدم آموزش و دلایل دیگر میزان نمک بیشتری استفاده میکنند.
,محمد دوست تصریح کرد: شهروندان میتوانند گزارشهای خود را از طریق شماره متمرکز ۱۹۰ اعلام نمایند و در این رابطه رسیدگیهای لازم انجام و همچنین نتیجه آن از طریق بازرسی وزارتخانه پیگیری میشود.
,بازرسی بهداشت مدارس با سرعت و دقت انجام می شود
, بازرسی بهداشت مدارس با سرعت و دقت انجام می شود, بازرسی بهداشت مدارس با سرعت و دقت انجام می شود,رئیس مرکز بهداشت شهرستان اراک همچنین با اشاره به موضوع بازگشایی مدارس و نظارتهای بهداشتی در این حوزه افزود: پروتکلهای بهداشتی برای هر صنفی از طریق مراجع بالادستی مربوطه ابلاغ میشود اما موضوع آموزشوپرورش به دلیل حساسیت ویژهای که نسبت به آن وجود دارد پروتکلهای مربوط به آن به مراجع مختلف ابلاغشده است تا نظارت کافی در این زمینه انجام گیرد.
,وی ادامه داد: آموزشوپرورش شهرستان اراک خودشان نظارتهایی را دارند و ما نیز موظف هستیم با چکلیست به مدارس مراجعه کنیم که این کار انجامشده و همچنان انجام میشود تا این نظارتها با سرعت و دقت انجام شود.
,وی اظهار کرد: طبق آنچه اطلاع داریم فعالیت حضوری مدارس زیر ۴۰ درصد بوده و تعداد دانش آموزان به صورتی است که تماس چندانی با هم ندارند، همچنین همه موارد بهداشتی در مدارس دستورالعملهایی دارد و ما نظارت میکنیم که این پروتکلها بهدرستی انجام شود که البته تاکنون خیلی مشکل عمدهای وجود نداشته است هرچند برخی مدارس حاشیه شهر مواردی از عدم رعایت پروتکلها دیده میشود.
,انتهای پیام/
,]
ارسال دیدگاه