اخبار داغ

روانشناس و مشاور خانواده مطرح کرد؛

ضربه نشخوار ذهنی به سلامت روان/ چگونه از دام گفت و گوهای درونی منفی رهایی یابیم؟

ضربه نشخوار ذهنی به سلامت روان/ چگونه از دام گفت و گوهای درونی منفی رهایی یابیم؟
حسینعلی شیرازی گفت: همه ما گفت و گوی درونی داریم که گاهی اوقات به نشخوار ذهنی منفی تبدیل می شود، با توجه به راهکارهایی می توان از دام این افکار رهایی یافت.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسینعلی شیرازی، مشاور و روانشناس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: همه ما، گفت و گوی درونی داریم. از لحظه ای که بیدار می شویم تا زمانی که می خوابیم یک نفر همیشه درون سر ما حرف می زند. همه ما این گفت و گوی درونی را داریم، ماجرایی که گاهی اوقات به نشخوار ذهنی منفی تبدیل می شود.
 
وی در تعریف نشخوار اظهار کرد: چندین هزار سال پیش، بعضی از حیوانات برای حفظ امنیت خود مجبور بودند که به هنگام پیدا کردن غذا، با شتاب آن را بدون جویدن ببلعند و دوباره به مخفیگاه خود باز گردند. سپس در آنجا با خیال آسوده، آرام می گرفتند و غذایی را که قبلاً بلعیده بودند، بالا می آوردند و می جویدند و دوباره می بلعیدند.
 
این مشاور ادامه داد: گاهی اوقات ما انسان ها نیز دچار مسئله ای مانند نشخوار می شویم. یعنی به یک موضوع بارها و بارها فکر می کنیم، در یک حلقه بی پایان و بی نتیجه فکر کردن به یک موضوع گیر می افتیم و مدام آن را می بلعیم و دوباره آن را بالا می آوریم و باز هم آن را می جویم.
 
وی گفت: در گفت و گوهای تکراری درونی یا نشخوار ذهنی مدام به نکات منفی، خاطرات منفی و جنبه های منفی فکر و بعد از مدتی به آن اعتیاد پیدا می کنیم. همانند حیواناتی که از اول اهل نشخوار نبودند اما اکنون دیگر معده شان متناسب آن شده است.
 
شیرازی گفت: این نشخوار منفی می تواند گریبان همه ما را بگیرد. از فردی که همسرش به وی خیانت کرده تا کارآفرینی که ورشکست شده، کاندیدایی که در انتخابات رای نیاورده یا روزنامه نگاری که به ناحق زندانی شده، ورزشکاری که مصدوم شده و دیگر نمی تواند ورزش حرفه ای کند و فردی که در آزمون دکترا به نتیجه نرسیده و سرمایه گذاری که سرمایه اش از بین رفته است.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, عصرهامون ,
,
,
,
,
,
,
,
,

راهکارهای رهایی از دام گفت و گوهای درونی منفی تکراری

, راهکارهای رهایی از دام گفت و گوهای درونی منفی تکراری, راهکارهای رهایی از دام گفت و گوهای درونی منفی تکراری,

 
وی با اشاره به راهکارهای رهایی از دام گفت و گوهای درونی منفی تکراری اذعان کرد: تکنیک برگردانی مثبت یا انحراف فکر یکی از این روش ها بوده، بر این اساس به صورت ارادی به چیزی توجه کنید که مثبت است. بازی های فکری کنید. هر کاری که مستلزم به کارگیری فکر است. تلفن را بردارید و به دوستان زنگ بزنید. فقط ذهنتان را با هر چیز کوچکی مشغول کنید.
 
این روانشناس عنوان کرد: یک عدد پیچیده مثل ۹۵۸۳۵۴ را در نظر بگیرید و هفت تا هفت تا از آن کم کنید. این تکنیک به خاطر اینست که مکانیزم ذهن طوریست که در یک آن نمی تواند به دونقطه توجه کند.
 
 
وی با اشاره به تکنیک تاخیر فکر به عنوان یکی دیگر از راهکارها، بیان کرد:زبرای آمدن فکرهای منفی تکراری به ذهنتان وقت تعیین کنید و وقتی این افکار خواستند به ذهنتان وارد شوند به آنها بگویید که بروند و در فلان ساعت که به آنها اختصاص داده اید، بیایند و به تدریج این ساعات را محدودتر کنید. این نشان می دهد که شما ارباب هستید و افکار منفی تکراری نوکر.
 
شیرازی از تکنیک تدوین فکر به عنوان یکی دیگر از روش ها اشاره و اظهار کرد: قلم و کاغذ بردارید و همگی افکار منفی خود را بنویسید، ترجیحا با زبان طنز! نوشتن بار سنگین افکار فکری را سبک کرده و گاهی با خواندن نوشته ها ممکن است، شما را به خنده یا شگفتی از افکار غیرمنطقی خود وادارد. در عین حال وقتی فکرتان را نوشتید راحت تر می‌توانید آن را بررسی و خطاهایش را شناسایی کنید.

تکنیک تصور بدترین حالت ممکن
 
وی گفت: تکنیک تصور بدترین حالت ممکن و اقدام از دیگر راهکارهای غلبه بر افکار منفی است، در نگاه اول ممکن است این روش اشتباه به نظر برسد اما دو فایده اساسی دارد. به جای اینکه مدام در مورد نگرانی های آینده فکر کنید. به بدترین حالت ممکن بیندیشید. زمانی که به بدترین حالت ممکن فکر می کنید، می بینید آنقدرها هم بد نیست و تنها این ذهن شماست که آن را بزرگ کرده. همین طور شما می توانید خود را برای اقدامات جبرانی و پیشگیرانه بعدی آماده کنید. به جای ترس از اقدام، بزنید به قلب ماجرا و دست به کار شوید.
 
این مشاور از تکنیک تعریف ماموریت جدید به عنوان یکی دیگر از روش ها نام برد و افزود: نشخوار ذهنی، فکر زائد است و این مهم زاییده وقت زائد و آن هم زاییده بیکاری، با دست زدن به یک فعالیت که شما را در حالت برانگیختگی قرار دهد می‌توانید از حالت نشخوار ذهنی فاصله بگیرید.
 
وی عنوان کرد: اگر در کارآفرینی شکست خورده اید، یک ایده جدید را دنبال کنید. اگر دیگر نمی توانید ورزش حرفه ای کنید، خوب به مربی شدن بیندیشید! اگر به تازگی جدا شده اید، به تمام کارهایی فکر کنید که در زمان زندگی مشترک فرصتش را نداشتید انجام دهید.
 
به گفته شیرازی، خداوند درها و دریچه های بسیاری را پیش روی ما قرار داده است. اما گاهی اوقات آنچنان به درهای بسته نگاه می کنیم که صدها در و دریچه دیگر را نمی بینیم. به خدا نگویید چه مشکلات بزرگی دارید بلکه به مشکلات بگویید چه خدای بزرگی دارید.
 
انتهای پیام/

,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
, تکنیک تصور بدترین حالت ممکن, تکنیک تصور بدترین حالت ممکن,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه