یادداشت؛

یک تکه نون تافتون و دو حبه قند ۹۲۰ هزار تومان!

یک تکه نون تافتون و دو حبه قند ۹۲۰ هزار تومان!
این روزها یکی از آسیب‌هایی که دامنگیر برخی از افراد اجتماعمان به ویژه برخی از متمولان شده موضوع پناه بردن به رمالی و جادو و پیش‌گویی و طالع‌بینی است که این خزعبلات در مقابله رودررو با عقلانیت دینی است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، چند روز قبل طی یادداشتی که در آن بر واگذاری کاروانسرای شاه‌عباسی که هنوز زندان سمنان  است به اهلش یعنی میراث فرهنگی که دوستان عزیزم در مرات آن را بازنشر دادند تاکید کردم بر مغفول ماندن برخی از مطالبات اجتماعی و گفتم که متاسفانه تحت‌الشعاع  اوضاع قمر در عقرب اقتصادی شده‌اند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, مرآت,

یکی از این مطالبات جدی ما درشرایط فعلی جامعه پرهیز از دین‌گریزی و خردگرایی باید باشد با آن که در سال‌های اخیر بر ترویج اعتقادات دینی بسیار تاکید شده اما اغراق نیست اگر بگوییم در بین برخی از مردم از دین و باورهای اعتقادی جز پوستی نمانده است اگرچه در هر کوی و برزنی مسجدی بنا کردیم و بر در و دیوارش اسامی خیران را نگاشتیم که با پول آن‌ها بر زینت دیوارهایشان افزودیم اما به قول آقای قرائتی از ساختن آدم‌های مسجدی غافل ماندیم!

,

این روزها یکی از آسیب‌هایی که دامنگیر برخی از افراد اجتماعمان به ویژه برخی از متمولان شده موضوع پناه بردن به رمالی و جادو و پیش‌گویی و طالع‌بینی است که این خزعبلات در مقابله رودررو با عقلانیت دینی است.

,

مردمانی که بجای توسل و اتکا به قدرت لایزال آفرینش و خردورزی روی به سحر وجادو آورده‌اند و متاسفانه تعدادشان رو به فزونی است شاید بتوان این مقوله را هم نوعی بی‌دردی! به حساب آورد و وجود اینگونه افراد در جامعه ما واقعیتی انکارناپذیر است که باید به عنوان آسیبی جدی مورد مداقه کنشگران اجتما عی قرار گیرد.

,

از طرفی ساده‌لوحی و هالوصفتی چنین قشری موجب تشویق و ازدیاد عده‌ای شیطان‌صفت در جامه رمالی می‌شود که هرروز  تعدادی ساده‌لوح را سرکیسه کنند!

,

غرض از بیان این مقدمه نسبتا طولانی این بود که شب گذشته در جمعی خانوادگی یکی از بانوان فامیل به نقل از جمعی زنانه گفت در همین سمنان ما که مردمانش از نظر سواد وتحصیلات در حد بالایی در کشور هستند چند زن با سوءاستفاده از احساسات مردم دکان و دستگاهی برای خود درست کرده‌اند و با بیان اینکه طالع‌بینی را در یکی از شهرهای دور افتاده کشور سراغ دارند که حل مشکل!! می‌کند پول‌های هنگفتی به جیب می‌زنند؛ نمونه‌اش همان تیتری است که ابتدای این نوشتار آوردم. این شیادان به یکی از مشتریان خود گفته‌اند برو زیر پل … فلان اتوبوس که آمد مسافری درونش هست با مشخصات … که نسخه شفابخشت را همراه آورده و این زن ساده‌لوح هم با امید به حل مشکلش مراجعه می‌کند و وقتی در پاکت حاوی نسخه‌اش را می‌گشاید دو حبه قند و یک تکه نان تافتون را مشاهده می‌کند که بابت این نسخه ی وهمی! مبلغ نهصد وبیست هزار تومان پرداخته است!!

,

به راستی باید پرسید برخی از مردم ما بجای قوه عاقله و اندیشه چه چیز در سر دارند که اینگونه متوسل به لاطائلات می‌شوند؟ واقعا برای این انحطاط فرهنگی رو به فزونی چه باید کرد؟! وظیفه مطالبه‌گران اجتماعی در قبال این آسیب هنجارشکن چیست؟!

,

جواد میرحاج

,

 دوم مرداد نود ونه

,

انتهای پیام/

]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه