چین:

مکانیسم ماشه فعال نشده است/نامه طرف‌های برجام به شورای امنیت

مکانیسم ماشه فعال نشده است/نامه طرف‌های برجام به شورای امنیت
سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز جمعه ضمن تأکید بر اینکه واشنگتن حقی برای فعال‌سازی ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» ندارد گفت این ساز وکار فعال نشده است.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ژائو لیجیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در یک کنفرانس خبری بار دیگر درخواست آمریکا برای فعال‌سازی ساز و کار موسوم به مکانیسم ماشه را محکوم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در پاسخ به سئوالی درباره موضع کشورش در خصوص اقدام دولت آمریکا در ارائه درخواستی به شورای امنیت جهت فعال کرن ساز و کار ماشه برای بازگرداندن همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران گفت: «همان‌طور که بارها تأکید کرده‌ایم، خروج یکجانبه آمریکا از برجام به معنی این است که این کشور تمامی حقوقش به عنوان طرف مشارکت‌کننده در این توافق را از دست داده و در جایگاهی نیست که بتواند مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها (مکانیسم ماشه) را اجرا کند.»

وی اضافه کرد: «بنابراین، طرف‌‌های مشارکت‌کننده در برجام و همچنین اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت معتقدند که درخواست آمریکا فاقد اساس قانونی است و مکانیسم بازگشت خودکار تحریم‌ها فعال نشده است.»

لیجیان در ادامه تصریح کرد: «تا آنجا که می‌دانم، طرف‌های برجام شامل چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایران، نامه‌هایی به رئیس شورای امنیت ارسال کرده‌اند. وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان هم بیانیه‌ای برای ابراز مخالفت با تصمیم آمریکا منتشر کرده‌اند.»

وی تصریح کرد: «چین آماده است برای حفظ برجام و مرجعیت شورای امنیت سازمان ملل و حراست از نظام منع اشاعه هسته‌ای و صلح و امنیت منطقه با سایر طرف‌ها همکاری کرده و راهی مناسب برای حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک پرونده هسته‌ای ایران پیدا کند.»

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا,
,
,
,
,
,
,
,
]
  • برچسب ها
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه