اخبار داغ
  1. ابهام چند صد میلیاردی در شرکتهای صندوق بیمه عشایر | به نام روستائیان به کام میدری و رفقا + سند
  2. پلیس با همه توان پای کار تأمین امنیت دانش‌آموزان است
  3. آینه‌ای در برابر هشت سال پایداری؛ تکاپوی یک ژانر برای ماندگاری
  4. «رئیس‌جمهور در میدان» برای زلنسکی؛ «گفت‌وگو نکنیم، چه کنیم؟» برای پزشکیان
  5. یک بام و دو هوای سازندگی/ مقاومت برای اوکراین خوب است برای ایران نه!
  6. پایان هژمونی در سایه هزینه‌ها: چگونه جنگ ۴۰ روزه معادله قدرت جهانی را وارونه کرد
  7. اول مهر در میناب؛ زنگ مدرسه‌ای که زیر آوار خاموش شد
  8. از سخنرانی رهبر شهید تا ایستادگی شهید رئیسی؛ روایت مقاومت ایران در سازمان ملل
  9. وقتی ایران از تریبون تهدید عبور کرد؛ پاسخ قاطع تهران به نمایش جنگ‌طلبانه ترامپ در سازمان ملل
  10. پیام رهبر معظم انقلاب در پی ارتحال حضرت آیت‌الله‌العظمی شبیری
  11. رئیس‌جمهور به نیویورک سفر کرد
  12. متحدان واشنگتن پس از جنگ با ایران؛ به دنبال گزینه‌های مستقل
  13. روایتی از ۳۱ شهریور ۱۳۵۹؛ روزی که آسمان بوی باروت گرفت و خاک، آغوش غیرت شد
  14. چرا آموزش برای خانواده‌های کارگری به کابوس تبدیل شده است؟
  15. تهدیدهای ترامپ عملیات روانی است/ گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم
  16. گرداب غرب آسیا ترامپ را خواهد بلعید/ چرا سگ زرد دوباره ایران را تهدید کرده است؟
  17. کلیات طرح افزایش اعتبار کالابرگ تصویب شد
  18. طعم تلخ شکست‌های بیشتر را بر متجاوزان خواهیم چشاند
  19. کشف حدود ۶ تن انواع مواد مخدر از ابتدای سال/ ۱۰۹ باند مواد مخدر متلاشی شد
  20. نقدی بر مجموعه‌ی «مرد 3000 چهره»/ پایان ساعت‌های خوش مدیری در تلویزیون

جوراب بازی مهمان گرم خانه های دیار کردستان در شبهای سرد زمستان

جوراب بازی مهمان گرم خانه های دیار کردستان در شبهای سرد زمستان
جوراب بازی یا «گوروا بازی» از رایج ترین بازی بومی محلی و سرگرمی مناسب بین جوانان و نوجوانان کردستانی بوده که در شبهای سرد مهمان بیشتر خانه ها می باشد.
[

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از گولان سقز، بازی های محلی از حیث موضوع و محتوا از افسانه ها و قصه های محلی سرچشمه گرفته اند و هر کدام بیانگر واقعه خاص  و نمونه ی یک نوع تدبیر و تیز هوشی ، آزمایش قدرت و پرورش جنبه های فکری، روحی و جسمی هستند.

, شبکه اطلاع رسانی راه دانا, گولان سقز،,

 بنابراین هر یک از بازی های محلی، جنبه ها وسیعی از زندگی مردمان هر سرزمین را در بر می گیرد و دارای ارزشهای بسیاری می باشد.

,

گوروا بازی از رایج ترین بازی بومی محلی و سرگرمی مناسب بین جوانان و نوجوانان کردستانی بوده که در شبهای سرد مهمان بیشتر خانه ها می باشد.

,

در این بازی، محدودیت سنی برای شرکت کنندگان وجود ندارد و 10 عدد جوراب مخصوص(جوراب هایی که توسط زنان کردستانی با دست بافته می شود) و یک پوکه خالی مثل تیله یا مازو برای جوراب بازی لازم است.

,

جوراب بازی به صورت دسته جمعی و بیشتر به هنگام شب نشینیها و یا در مراسمات مختلف انجام می شود  و ابتدا گروه به دو دسته مساوی تقسیم می شوند و از دو جوراب برای شروع بازی استفاده می کنند که در یکی از آنها تیله پنهان است و هرتیمی تیله یا مازو را پیدا کند شروع کننده بازی خواهد بود. سپس یکی از اعضای تیم شروع کننده بازی تیله را در دست گرفته و دست خود را داخل 10 جوراب فرو می برد و با حالت ماهرانه ای تیله را در یکی از جوراب ها جای می دهد که در این حالت تیم مقابل باید تمام حواسشان پی یافتن تیله باشد و با مشورت با سایر اعضای تیم در نهایت یک جوراب را که فکر می کنند تیله داخل آن است بعنوان«گُل» انتخاب می کنند که دارای 10 امتیاز برای تیم است و اگر پیدا نشد سعی می کنند در انتخاب دوم که آن نیز 11 امتیاز محسوب می شود تیله را پیدا کنند، اما اگر تلاش و انتخاب آنها درست نباشد 2 الی 10 امتیاز برای تیم مقابل حائز خواهد شد.

,

در گذشته کل امتیاز 200 بود ولی امروزه این امتیاز به 150 کاهش یافته است و در نهایت هرتیمی که زودتر امتیازش به 150 برسد،  برنده مسابقه است.

,

در شهرستان سقز همچون سایر شهرهای استان زیبایم بازی جوراب بازی یا همان «گورا بازی» رواج دارد تا جایی که برخی از پیشکسوتان شهرم این بازی را به صورت یک هیئت اداره و شب هنگام در یکی از سالن های ورزشی انجام می دهند به همین دلیل من نیز یک شب را در جمع این اعضای صمیمی سپر کردم .

,

رئیس هیئت جوراب بازی شهرستان سقز در گفتگو با خبرنگار گولان با بیان اینکه تقویت قدرت تصمیم گیری، ایجاد روحیه همکاری، درک بهره گیری و اهمیت مشورت و همچنین ارج نهادن به نظر دیگران از نکات مثبت این بازی می باشد، گفت: فرد با انجام این بازی ضمن دستیابی به اهداف به اهمیت نظمو مشورت، قدرت تجسم و حدس زدن و پی آمد انجام اموری را که مورد تأیید و تحسین و یا انتقادات است، پی می برد.

, خبرنگار گولان,

مصطفی رشیدیان با اشاره به اینکه این هیئت در مسابقات داخل شهرستان و همچنین بین شهرها و روستاهای مختلف حضور پیدا می کنند، اضافه کرد: تعامل فرهنگ های مختلف کردستان با یکدیگر و ایجاد انگیزه کارهای مشارکتی بین جوانان و تقویت قدرت حافظه و احیا نگه داشتن بازی های سنتی و بومی از اهداف هئیت جوراب بازی شهرستان سقز می باشد.

,

وی با بیان اینکه این بازی از پیشرفت فرهنگ امروز عقب مانده است، دلیل این امر را روی آوردن جوانان و نوجوان را به بازی های رایانه ای و ... دانست.

,

این بازی از گذشته بسیار دور متداول بوده و دارای سابقه ی دیرینه می باشد و اکنون نیز با همان شیوه گذشته در میان جوانان و افراد میان سال رایج است و در عین حال طرفداران زیادی دارد.

,

 

,

انتهای پیام/

]

به اشتراک گذاری این مطلب!

ارسال دیدگاه